Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Monforte d'Alba er balsam for sjelen. Her finner man en god blanding av sjarmerende historisk terrasse-by, med frisk luft, i et malerisk piemontesisk" vinkledd" landskap. Monforte har en hyggelig gammel bydel, som er omgitt av vinmarker.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I byen finner man det mest essensielle som f.eks posthus, bank, apotek og turistinformasjon. De mest fornødne varer finner man i butikken som selger de lokale produkter, eller i minimarkedet. Fra det fornødne over til fornøyelsene - det finnes atskillige velkjente restauranter og vinkjellere i byen.

Les mer om Monforte d'Alba

Byens historiske sjarm og severdigheter er veldig interessante. F.eks Monfortes antikke borg Palazzo Scarampi, som man mener stammer fra 1200-tallet. Gjennom historien har borgen fått noen "riper i lakken" under lokale kriger, men dens nåværende form og utseende skyldes en renovering i 1833.

Auditorium Horszowski er en åpen plass midt i byen og er formet som et amfiteater (se bildet i midten). Den kjente pianisten, som har lagt navn til plassen, spillet selv ved innvielsen i 1986. I dag brukes plassen til jazzkonserter, regionale teater, filmfremvisning og andre kulturelle arrangement, dette er primært i sommerhalvåret.

I Monforte d'Alba kommune bor det ca 2000 mennesker, og den grenser opp til mange flotte landkommuner i det kuperte Piemonte-landskapet, deriblant det legendariske vin-området Barolo, som bare er ca 6 km fra Monforte d'Alba. Av andre severdigheter innenfor overkommelig rekkevidde kan nevnes vertsbyen for vinter-OL og hjemstedet for FIAT-konsernet Torino (ca 60 km), fortryllende Cuneo (ca 40 km), vinbyen La Morra," slowfood-byen" Bra, og naturligvis den historiske perlen Alba, som knytter hele området sammen.

Sjul teksten
 
 
search map