Bilferie og kjør-selv-ferie til Maggioresjøen

Bilferge på Maggioresjøen mellom Verbania i Piemonte og Laveno i Lombardia. (foto: Wikimedia Commons / Corradox)
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Når du står der i gourmet-regionen Piemonte eller i majestetiske Lombardia blir du kanskje forundret over hvor raskt du kan forelske deg i et landskap - og du vil ikke være i tvil om at stedet er verdt hele bilturen, enten den gikk fra Norge eller Milano. 

Kjør-selv-ferie til vakre Maggiore fra Norge eller Milano

Maggioresjøen er et opplagt kjør-selv-reisemål fra Norge da den ligger i Italias nordvestlige hjørne, så det er et overkommelig antall kilometer du skal tilbakelegge for å oppleve dette herlige reisemålet - og hvis du foretrekker kombinasjonen fly og leiebil kan du enkelt og greit kjøre fra den flotte storbyen Milano, som for øvrig er verdt et besøk i seg selv. Det er en fordel å være på bilferie når du bor ved Maggiore, for det er mange spennende severdigheter i komfortabel kjøreavstand derfra, så du får nok glede av kjøretøyet ditt - selv om det også kan være fristende å bare nyte freden med tærne i innsjøens kjølige vann. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Et eventyrlig feriemål: småøyer og imponerende natur

Italia er et land med praktfull natur, og de store innsjøene i Nord-Italia har en spesielt fantastisk tiltrekningskraft på det norske reisepublikummet. Det er lett å skjønne, for innsjøene byr på et usedvanlig vakkert landskap, kulturelle og kulinariske opplevelser, en storslått utsikt over vannet og muligheter for å slappe av på bredden, bade, svømme og kose seg med vannsport.

Maggioresjøen er landets nest-største etter Gardasjøen, og i tillegg til det slående fjellandskapet og de hyggelige byene finner du deler av områdets sjarm på de små øyene som ligger midt i innsjøen, omgitt av det speilblanke, dype vannet. 

Aktiv ferie i fjellenes dype ro

Maggioresjøen har ikke et stort utvalg av kulturelle severdigheter; til gjengjeld vil du kunne nyte roen, skjønnheten og de mange mulighetene for aktive ferier til det fulle. Fjellene lokker med sceniske turstier der du kan føle deg helt alene i verden på en herlig, befriende måte, og nyte uforglemmelige panoramautsikter over innsjøen. Hvis du også ønsker kulturelle opplevelser kan det anbefales på det sterkeste å ta en båttur ut til øygruppa Isole Borromee, der du kan beundre hagearkitektur i barokkstil til den store gullmedalje, kunstferdige hekker og busker, samt fargestrålende påfugler. 

Når du bor ved Maggioresjøen befinner du deg som nevnt ovenfor enten i Piemonte eller Lombardia. Begge regionene er sanne overflødighetshorn av storslått natur, og spesielt Piemonte er kjent som den ultimate gourmet-destinasjonen i Italia. Ta bilen og kjør en tur ut i vindistriktene der du kan forelske deg i de bølgende landskapene og stoppe på vingårder som lar deg nyte smaksprøver av noen av verdens mest berømte viner - husk å kjøpe med deg et par gode flasker hjem. Ta turen til Piemontes hovedstad Torino eller Lombardias hovedstad Milano hvis Maggioresjøens ro skulle gi deg lyst på litt avveksling i form av pulserende storbyliv.

Anbefalte overnattingssteder til en god bilferie ved Maggioresjøen

Nedenfor kommer vi med noen anbefalinger til et par gode overnattingssteder ved Maggioresjøen som du med fordel kan vurdere å bo på under kjør-selv-ferien din. Husk at vi har mange flere alternativer, og at du alltid anbefales å søke videre på hjemmesiden vår selv eller ringe og slå av en uforpliktende prat med en av våre reisekonsulenter her i In-Italia - vi kjenner Italia ned til hver minste detalj og hjelper deg gjerne. 

Hotel Ghiffa i Piemonte
Elegant villaferie i 1800-talls villa med stort basseng, høy standard og fantastisk utsikt over innsjøen.

Hotel Flora i Stresa, Piemonte
Bo godt ute ved innsjøen i den hyggelige byen Stresa.

Terrazza Pascià i Oggebio, Piemonte
Flott leilighet med storslått utsikt, ytterst velegnet til en liten småbarnsfamilie eller et par.

Camin Hotel Colomegna i Lombardia
Vakre botaniske omgivelser ved innsjøen - og boblebad i hagen!

 
search map