Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Høyt oppe i Alpene, i grenselandet mellom Italia og Frankrike, finner vi La Via Lattea, som er et av de beste skiområdene i Europa med over 400 km velpreparerte alpinløyper. La Via Lattea består av hele 5 skiområder i regionen Piemonte, nemlig den kjente skibyen Sestriere, Sauxe d"Oulx, Sansicario, Cesana og Clavier - for ikke å glemme det franske skiområdet Montgenévre. Men vi gjør oppmerksomme på at området ikke alltid er 100% sammenhengende da det krever snø nede i dalene. Til gjengjeld kan man bli fraktet fra skiheis til skiheis med en gratis skibuss hele sesongen.

Kart over La Via Lattea

Nedenfor finner du et kart over Melkeveien der du kan se alle feriehusene vi kan tilby i området. Enten du planlegger et opphold i en stor ferieleilighet for hele familien, eller bare vil ha et hotellrom, så har vi valgt ut en rekke attraktive feriehus som kan danne rammen om din skiferie i La Via Lattea. Kartet viser deg også de forskjellige skitrekkene, heisene og løypene slik at du kan danne deg et inntrykk av overnattingsstedets plassering i forhold til forskjellige heissystemer. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Skiområdet La Via Lattea

Skiområdet strekker seg fra Susa i Chisone-dalen og legger seg over flere fjell fra Cesana i 1350 meters høyde helt opp til fjelltoppen "Motta" i 2823 meters høyde, der du får en helt fantastisk utsikt over det store fjellområdet. Til sammen tilbys det mer enn 400 km med skiløyper som betjenes av 63 skiheiser, og med en fordeling på ca. 50% medium (røde) løyper og hhv. 25% sorte og blå løyper (vanskelige og lette).

Området ble opprinnelig bygget rundt den populære skibyen Sestriere av familien som eier FIAT, Agnelli, for å kunne tilby gode skiopplevelser til Torinos innbyggere og da spesielt FIATs medarbeidere. I 2006 var Torino vert for Vinter OL og en del av konkurransene foregikk i Sestriere, der Alberto Tomba også begeistret publikum med en av sine fantastiske alpinprestasjoner i VM 1997.

Les mer om La Via Lattea - Melkeveien

Stå på ski fra 1350 til 2833 meter over havet

Vi er ikke på det høyeste stedet i Alpene, men skiområdet ligger mellom 1350 og 2823 m.o.h. Skiområdet har mange sørvendte løyper og er derfor beriket med solens stråler mesteparten av dagen. Dette kan ha sine for- og bakdeler da snøsituasjonen ikke har vært helt på topp de siste årene og solen derfor har smeltet bort en god del av snøen. Dette bør man være spesielt oppmerksomme på fra midten av mars og fremover, men noen år har det vært god snøkvalitet helt frem til påske.

Til gjengjeld er størsteparten av området utstyrt med snøkanoner som sørger for å holde snøsituasjonen under kontroll, og de fleste løypene ligger over tregrensen. La Via Latteas skiløyper er fint preparerte og byr på gode utfordringer til alle skiløpere og snowboardere. Du kan forvente deg en del folk i løypene i høysesongen og i helgene da området er velkjent i hele Europa.

Transport

Flyplassen i Torino (ca. 1,5 times kjøring) er den helt naturlige inngangsporten hvis du vil fly til La Via Lattea, men også Lyon i Frankrike (ca. 2,5 timers kjøring) kan benyttes hvis det er bedre flyforbindelser dit. Kommer du i bil fra Norge går ruten vanligvis via Basel, Bern og Geneve i Sveits, og kun de aller siste kilometerne av turen foregår i Italia. Vil man få med seg litt storbymoro på veien kan man heller ta den litt lengre ruten via Milano og Torino.

Sjul teksten
 
 
search map