Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Mest populære byer og områder

Et like storslått fjellandskap som du finner her i Piemonte - hvis navn passende nok betyr "Fjellets fot" - skal du lete lenge etter. Her, på den italienske grensen til Frankrike og Sveits, kan du dra på en kjør-selv-ferie uten like, og forelske deg i de majestetiske utsiktene som suser forbi bilruten.

Piemonte lokker med både slående naturskjønnhet og storbyliv

Den fantastisk vakre alperegionen Piemonte legger opp til en opplevelsesrik kjør-selv-ferie som hele familien kan ha glede av. De snødekte alpetoppene, de frodige bakkene og dalene dekorerte med pastellfargede hus gjør hele området til en sann fryd for øyet og inspirasjon for sjelen. De alpine omgivelsene gjør det også mulig å planlegge mange forskjellige former for ferieaktiviteter som turgåing med hele familien eller skisport av alle slag.

Fjellsjøene Lago Maggiore og Lago Orta nær den sveitsiske grensen nord i Piemonte har fengslet besøkende med deres skjønnhet siden 1800-tallet. Spesielt ved Lago Maggiore der, avhengig av årstiden, det er gode muligheter for å nyte en aktiv ferie med f.eks. skisport, vindsurfing, svømming, sykling og mye mer.

Piemonte har også byliv på menyen: regionshovedstaden Torino er en travel storby der du kan oppleve både museer i verdensklasse og spennende arkitektur fra barokken. Besøk for eksempel de flotte arkedene midt i byen som ble bygget på 1800-tallet for at den daværende kongen skulle kunne gå tørrskodd fra palasset til Po-elva. I dag er det hele 18 kilometer med arkader i Torino som blir brukt til blant annet butikker.

Spis og drikk i Piemonte

Den lekre gastronomien og de velsmakende vinene er i seg selv grunn nok til å besøke Piemonte som er en av Italias største gourmet-destinasjoner.

Enda en fordel med å ta bilen med på ferie i Piemonte: du kan fritt bevege deg rundt mellom regionens mange gode spisesteder. Sjokolade, ost og trøfler er blant Piemontes kulinariske spesialiteter, og de gastronomiske knutepunktene finner du i kuperte områder som vindistriktet Langhe og Slow Food-hovedstaden Roero.

Krydre ferien med bystemning og mystikk

Men det som skiller Piemonte mest fra resten av Italia er regionens magiske rykter. Få steder i verden er så innsvøpt i mystikk som Piemontes hovedstad Torino, og uansett om du tror på denslags eller ei er det unektelig fascinerende å befinne seg midt i det. Om ikke annet får du se hvor levende menneskets fantasi er. Torino rommer både Jesus sitt liksvøpe og helvetes porter - sies det. Absorber mystikken på en kjør-selv-ferie med In-Italia.

Ifølge en lokal legende er Torino delt i to halvdeler: en hvit halvdel som er forbundet med Lyon og Praha i en hvit, magisk trekant, og en sort halvdel som er forbundet med London og San Fransisco i en sort, magisk trekant.

Den hvite halvdelen av Torino sies å være preget av den positive energien som kommer fra liksvøpet som ligger i domkirken Duomo di San Giovanni Battista (Johannes Døperens domkirke). Liksvøpet anses av noen troende kristne å være Jesus sitt liksvøpe, og det er argumenter både for og imot hvorvidt dette kan stemme.

Den mørke halvdelen av Torino sies til gjengjeld også å være plaget av de mørke kreftene som samles rundt Piazza Statuto, som visstnok befinner seg direkte over helvetes porter. Piazza Statuto er ellers en veldig vakker plass - hvis du tør å besøke den, selvsagt.

Det er mulig å dra på guidede turer i Torino med fokus på mystikk og magi, og hvis du vil vite mer om den fascinerende historien om Jesus sitt liksvøpe kan du besøke Museo della Sindone.

Med In-Italia kan du sette sammen din kjør-selv-ferie til Piemonte slik at du får akkurat den bilferien du og din familie ønsker dere.

>>> Les mer om hoteller og ferieleiligheter i Torino her
>>> Les mer om ferieboliger og ferieleiligheter i Piemonte her
>>> Les mer om bilferier i Italia her

 
search map