Feriehus og hoteller i Castiglione Tinella

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Castiglione Tinella ligger med sine 900 innbyggere midt i smørøyet mellom den interessante kunstbyen Asti og vakre Alba, som ligger knappe 25 km unna. Denne flotte historiske byen ligger på en bakketopp ca. 400 meter over havet. Vinåkerne er en så viktig del av området at Castiglione Tinella er forholdsmessig en av Italias største vinproduserende kommuner. Her blir det blant annet fremstilt Moscato d"Asti og Asti Spumante. Dette området er selvfølgelig også kjent for maten like mye som vinen.

Det er et lite minimarked i landsbyen Castiglione Tinella. Åpent alle dager untatt mandag - og stengt i siestaen midt på dagen. Du finner litt større supermarkeder i Santo Stefano Belbo. Sist, men ikke minst; landsbyen har et spisested kalt Ristorante Osteria Verderame (ukentlig stengedag er tirsdag) som serverer skikkelig mat med lokalt preg. Men du kan også bare nyte en kopp kaffe i Don Castillo Café på torgplassen. 

Kart over Castiglione Tinella

Ved å klikke på kartet under finner du mer informasjon om avstander fra Norge, nærliggende flyplasser og du kan se hvilke hotellet og ferieleiligheter som ligger nærmest byen. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hotell, leilighet eller feriehus?

I området omkring Castiglione Tinella finner du en rekke gode overnattingssteder som rangerer fra middels store hoteller og hyggelige ferieleiligheter til feriehus og unike villaer med plass til hele storfamilien. Piemonte er en populær region da du både finner masse opplevelser i fjellene og vinmarkene her, men også ganske kort avstand til bademulighetene på Rivieraen.

Hos In-Italia kan du bestille alle typer ferieboliger i Italia. Bare bruk vår søkemotor på toppen av siden, og hvis du skulle få bruk for hjelp er du alltid hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Smak deg frem

Den høye konsentrasjonen av vinmarker rundt Castiglione Tinella betyr at det er tettpakket med vinprodusenter. Og mange av dem tar gjerne imot deg med åpne armer, og gir deg muligheten for både prøvesmakinger og omvisning mot betaling. Noen steder dukker man bare opp, mens andre steder foretrekker å avtale det på forhånd - eller tar imot besøkende på bestemte tidspunkter i løpet av dagen.

Midt i landsbyen Castiglione Tinella ligger det et hotell som arrangerer vinturer - ellers kan du finne opplysninger om slikt på turistinformasjonen i Alba. I området finner du også enkelte etablerte turstier som bringer deg helt tett på druene. Disse stiene er helt gratis å benytte. Vi må nesten også nevne at det kuperte landskapet med de spredte bakketoppene også passer ideelt for mosjonerende syklister da terrenget gir litt utfordringer samtidig som det er overkommelig. Hvis du ikke tar med egen sykkel kan du blant annet leie i Alba. 

Les mer om Castiglione Tinella

Når og hvorfor?

Reis hit tidlig på høsten da druenes sødme i luften vitner om høst og travelhet i markene og på gårdene. Og vinhøsten avløses deretter av trøffelfestivalen og trøffelsesongern som i Piemonte varer helt fra oktober til januar. Men bit deg merke i at vintermåneden kan bli skikkelig kalde her - ikke minst om natten. Ellers er både vår og sommer også fine tider å besøke Piemontes vindistrikt på. I juli og august strømmer varmen hit - og feriedagene blant vinmarkene kan avveksles med en stranddag i naboregionen Liguria

Transport

Castiglione Tinellas nærmeste flyplass er Torino Caselle Airport som ofte kan nås med kun en mellomlanding fra Norge. Fra Torino er det ca. 120 km kjøring til Castiglione Tinella. Nærmeste flyplass med direkte avganger til Norge er Malpensa, den ene flyplassen i Milano, ca. 180 km unna. Det er helt normalt og ganske billig å leie bil i Italia slik at man kan kjøre videre til ens feriedestinasjon. 

Det er også greit (og relativt kort) å dra på kjør-selv-ferie til området. Det er kun ca. 2000 km ned dit fra Norge og ruten er relativt ukomplisert via Lugano i Sveits og Milano. 

Sjul teksten
 
 
search map