Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Vi befinner oss 400 meter over havet midt i Langhes vakre landskap, og størsteparten av byens innbyggere er involvert i vinproduksjonen. Byen er ganske liten - det bor knapt 1500 mennesker her - og er bygget under Calosso-borgen, som i over 1000 år har hersket over byen mellom dalene Nizza og Tinella.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byens fest: la fiera del rapulé

Byens vanligvis stille liv når sitt høydepunkt den tredje helgen i oktober da det arrangeres la fiera del rapulé, som har fått sitt navn fra høstingen av rapulin, de minste druene som blir hengende etter vinhøstingen. Festen byr på en gastronomisk tur med smaking av de lokale vinene og rettene, som publikum henter i de mange crotin - som på dialekt betyr "vinkjeller gravd i stein" og som rommer den beste vinen. Festen holdes over to dager med musikk og underholdning som naturligvis ledsages av den lokale vinen.

Les mer om Calosso

Utflukter i området

Velger du å reise på ferie på disse kanter anbefaler vi at du ankommer med bil. Du vil sikkert bruke en dag i Canelli, hvis underjordiske vinkjeller er en utflukt - og en vinsmaking - verdt. Besøk også gjerne Nizza Monferrato. I Acqui Terme kan du prøve å drikke det lokale svovelvannet, vel vitende at du kan skylle smaken vekk med den lokale vinen hvis du ikke liker det. Glem ikke Asti og Alba som begge er verdt en visitt - ikke bare på grunn av den gode vinen og maten. Med bil får du muligheten til å oppleve landskapet i ditt eget tempo, og du kan stoppe når du vil for å ta bilder av det nydelige landskapet.

Sjul teksten
 
 
search map