Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Asti ligger flott til i et vakkert og bølgende landskap der ikke kun Asti Spumante blir produsert, men også Moscato, Barolo og Barbera for å nevne noen. Høsten byr på flere gastronomiske festivaler der et hav av lokale produsenter stolt presenterer deres produkter, og forvandler torg og pizzaer til festlige gilder der du bl.a. kan nyte typiske retter fra Piemonte, ofte med trøffel som en nøkkelingrediens.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vakker by med egen Palio (hesteveddeløp)

Byen er rolig og vakker med sine middelaldertårn og kirker. Nord for togstasjonen finner du Piazza del Campo del Palio (Astis største torg) der det er mulighet for å parkere bilen før du drar på opplevelser i byen. Man skulle tro at dette er torget som brukes til byens årlige hesteveddeløp, Palioen, men det avholdes på Piazza Alfieri etter en runde gjennom byen, hvor folk er ikledd kostymer fra Middelalderen. Løpet avholdes tredje søndagen i september, og kan stort sett måle seg med det mer berømte løpet i Siena. Størrelsesmessig er Asti med sine 75 000 innbyggere omtrent dobbelt så stort som den nest-viktigste vinbyen Alba.

Les mer om Asti

Andre begivenheter i september

I september avholdes også den lokale vinfestivalen Douja D'Or. Dette er en festival som består av et marked med noen av de mest kostbare og prestisjefulle vinene, vinsmaking, forskjellig konferanser og begivenheter med mat og vin som tema. Formålet med festivalen er å gjøre folk oppmerksom på hvor man finner de beste vinene i hele Italia, og finner sted i noen av de historiske bygningene i sentrum av byen. I september finner man også "The Festival delle Sagre astigiane" (The Asti Popular Festival) som hyller måten man dyrket jorden på tidligere. Det hylles med en parade, hvor opp til 3000 utkledde mennesker lager rollespill som forteller om bøndenes liv og arbeide. Til slutt ender festivalen med at Campo del Palio blir til Italias største "utendørs restaurant".

Sjul teksten
 
 
search map