Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Velg ferieovernattingene deres blant det oppsiktsvekkende landskapet i Piemonte, hvor dere kan besøke autentiske vingårder, vandre i sjarmerende landsbyer og historiske storbyer, beundre de majestetiske fjelltoppene og nyte den varme gjestfriheten, samt det smaksrike kjøkkenet! Vi her i In-Italia har håndplukket et utvalg av flotte ferieleiligheter, villaer og hoteller i Piemonte, og vi er sikker på at dere finner noe som kan passe deres drømmeferie.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Prøv de deilige vinene og det varierte kjøkkenet

Piemonte er kjent for mye, og trøflene herfra er ikke noe unntak. I tillegg kommer de berømte brødstengene, Grissiniene, fra regionens hovedstad Torino, som for øvrig har markert seg i søtsaksindustrien med sine delikate sjokolader. Områdets kvalitetsviner kommer fra Langhedalen, sørvest for Torino, der de produserer noen av Italias beste rødviner – den kraftige og smakfulle Baroloen og Barberescovinene. En annen spesialitet er den musserende spumante vinen, som er italienernes foretrukne drikke til festlig lag.

Les mer om Piemonte

Besøk hovestaden Torino

Hva med å starte ferien deres i Torino, regionens hovedstad (og Italias hovedstad i en kort periode på 1800-tallet), der dere kan oppdage mange skjulte skatter? Den imponerende byen daterer helt tilbake til romertiden, og de store torgene og hyggelige gatene - stappfulle med kafeer, restauranter og handlemuligheter – brytes opp av den brede Po-elven som renner gjennom byen. Torino har en egen flyplass så det er lett å komme seg hit og skaffe dere en leiebil så dere kan få reist rundt om i regionen. Dere kan også fly til Milano, Genova og eventuelt Bergamo.

Byer

Fordyp dere i hovedstaden

Piazza Castello er byens sentrum, og herfra kan dere oppleve de flotte bygatene som er preget av søyleganger. På Via Roma og i området Via Garibaldi er det mange spennende butikker og spisesteder. Prøv f.eks den lokale drikken "bicerin", som består av mørk sjokolade, varm melk og kaffe. Langs elvebredden ligger det også flere hyggelige kafeer og restauranter, som er et godt utgangspunkt for en avslappende ettermiddag eller kveld. Dere kan beundre utallige neoklassiske paleer, det kjente egyptiske museet og den kongelige residensen for å absorbere litt av historien som preger Torino.

Avlegg Alba, Barolo og La Morra en visitt

Det er for mange flotte byer i Piemonte til at vi kan anbefale alle, så her er et par høydepunkter: Alba ligger sør i regionen og er kjent for sitt kulturelle sentrum og rike gastronomiske opplevelse, og byr på gode shopping muligheter. Barolo er en søt by kjent for sin berømte vin, og her finner dere flere historiske vinkjellere og vinbarer. La Morra er også kjent for sin produksjon av Barolo-vin samt andre anerkjente viner, og ligger i et nydelig område i vindistriktet Langhe – et perfekt sted å oppleve den autentiske Piemontiske mat- og vin-kulturen. Dere finner noen gode ferieovernattinger i katalogen vår i denne trivelige byen.

Sol og strand

Dypp dere i de svalende innsjøene

Dersom dere ønsker å bade når dere er i Piemonte, kan dere ta en tur til en av elvene eller innsjøene her, som den omfangsrike Maggioresjøen, Ortasjøen eller Mergozzosjøen. Maggioresjøen er den største og ligger imponerende til på sørsiden av Alpene og strekker sine bredder helt inn til Sveits. Det er den nest-største innsjøen i Italia (den største i Sveits) og er prydet av mange innbydende byer dere kan slappe av i langs kysten. Vest for Maggioresjøen finner dere den mindre, men fullt like herlige Ortasjøen. Denne skjulte perlen er også omkranset av stemningsfulle byer, og vi anbefaler spesielt Orta San Giulio og Pettenesco.

Skulle dere derimot fortrekke å bade i havet, kan dere oppholde dere i den sørlige delen av Piemonte. Her er det forholdsvis enkelt komme seg til naboregionen Liguria, og ta en forfriskende dukkert i Middelhavet.

Naturopplevelser

Boltre dere i naturelskerenes paradis

Regionen har alt hva hjertet måtte ønske seg av naturopplevelser: elver, sjøer, fjell, skog og idylliske landlige omgivelser blant de bølgende åsene. Dere kommer ikke til å gå tom for friluftsaktiviteter med det første.

Stå på ski i Alpene, seil eller manøvrer en kajakk i Po-elva, vandre i de flotte skogene og kom tett på dyrelivet med harer og villsvin, sykle over Asti-bakkene og mye mer.

Mat og vin

Kom tett på druene

Det piemontesiske landskap er preget av vinmarker så langt øye kan se, og denne regionen er en av de mest vin-produserende i hele Italia. Druene som brukes for å fremstille noen av verdens beste rødviner dyrkes over hele regionen, og listen over gode vingårder er derfor lang. Våre favoritter er den regionale Barolo-vinkjelleren, den regionale Baraesco-vinkjelleren, Villa Cornarea (en villa vi faktisk tilbyr ferieovernattinger i), Fontanafredda og de underjordiske vinkjellerne – kalt underjordiske katedraler.

De lokalproduserte vinene passer perfekt til det typiske piemontiske kjøkkenet, som gjerne består av deilige ravioli fylt med Coniglio Grigio-kanin, risotto-retter, viltkjøtt og Barolo-baserte gryteretter.

Et særegent kjennetegn på det piemontiske kjøkkenet er at barene serverer et stort utvalg av antipasti, så her er det bare å la smaksløkene fryde seg mens dere nyter forfriskende aperitiffer om ettermiddagen.

Fisk og sjømat: Det at Piemonte ikke har noen kystlinje reflekteres i matlagingen, og det er ikke mye fisk og sjømat å oppdrive i de forskjellige restaurantene. Men dere kan smake utsøkte retter med ål som hovedingrediens flere steder i regionen.

Kjøtt, vilt og fjærkre: Her stiller Piemonte sterkere. Vest i Piemonte spises det mye Agnello Sambucano-lam – en lokal fårerase med mye smak og lite fett. I denne delen av regionen kan dere smake kapun – eller Cappone di Morozzo – som er en form for saftig og delikat kylling-kjøtt.

Kaninrasen vi nevnte tidligere, Coniglio Grigio, er en viktig del av den piemontiske matlagingen, og er litt seigere enn annet kaninkjøtt. I vindistriktet Langhe spiser de ofte kyllingtypen Gallina Bionda”, ofte servert i mer rustikke retter og gjerne med polenta som tilbehør.

Piemonte kan også by på mørt storfekjøtt fra den lokale Razza Piemontese-rasen. Kjøttet brukes i carpaccio og smaken er simpelthen uimotståelig. Det er også veldig godt om dere liker tartarbiff. Hare, duer, hjort og and er de foretrukne hovedingrediensene i piemontiske vilt-retter, og hva passer vel bedre til vilt enn en flaske Barolo eller Barbaresco?

Pølser og skinker: Her produseres det herlige pølser og skinker, som den smaksrike filetto baciato di Ponzone og enestående mortadella della Val d'Ossola..

Pasta: Pietnameserne har sin egen pasta kalt tajarin, som minner veldig om den klassiske tagliatelle, men som er skjært i tynnere striper. I tillegg er det vanlig å kun bruke eggeplommen istedet for hele egg og vann i de tradisjonelle pastaoppskriftene fra Piemonte.

Trøfler: Dere finner noen av verdens beste trøfler i Piemonte, og disse delikatessene er også regionens stolthet. I Alba kan dere ta del i den årlige trøffel-festivalen som holdes i trøffel-høysesongen rundt oktober/november. Ellers kommer dere nok til å oppdage flere trøffel-spesialisert butikker over hele regionen.

Oster: Noen av de beste ostene vi kan nevne herfra er geitosten ”Cevrin di Coazze”, produsert nord for Torino i Alpene. En annen geitost er ”Robiola di Roccaverano classico” som helst skal nytes fersk. ”Maccagno” er en annen deilig Alpe-produsert ost, laget av ku-melk. ”Sarass del fen” er også laget av ku-melk, kjent som en type ricotta og bør spises fersk. Til slutt bør dere få med dere ”Tuma di pecora delle Langhe” – en saue-ost som kan inntas både fersk og modnet.

Søtsaker:
Piemonte er verdenskjent for Nutella; oppfunnet i Alba rett etter Andre Verdenskrig og i dag regionens eldste og største eksport-suksess. Siden kakaobønner var dyre og rasjonerte, bestemte konditoren Pietro Ferrero seg for å blande lokale hasselnøtter i kakaomassen – med stor suksess. Først i 1964 solgte Ferrero sitt første glass med Nutella på gaten, og siden har flere forsøkt å kopiere oppskriften hans uten hell.

Dere kommer nok også kjapt til å oppdage at regionen er kjent for sine fortreffelige sjokolader – hovedsakelig produsert av gamle og anerkjente kaféer i Torino sentrum. Sjokoladene kommer i alle smaksvarianter så det burde være lett å finne noe for alle. Dere kan alltids kjøpe ”sjokoladepasset” som over tre dager gir dere muligheten til å smake på utallige sjokolader i forskjellige konditorier over hele byen.

Panna cotta (oversatt- kokt fløte), kan minne litt om norsk fløterand eller fløtepudding, er en av de mest berømte dessertene i Piemonte - faktisk i hele Italia. Denne desserten serveres ofte sammen med enten karamell-, sjokolade-saus eller en frukt-coulis av årstidens bær. Det er naturligvis også mye kaker basert på sjokolade på dessertmenyene, og noen steder får dere det til og med servert til frokosten, avhengig av hvor i regionen dere befinner dere.

Bestill ferieovernattingene deres i Piemonte

Dere kan velge blant vårt håndplukkede utvalg av villaer, selvbetjente ferieleiligheter og hoteller i Piemonte ved å bruke søkemotoren på toppen av siden. Spør også gjerne våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd ved å sende oss en mail via lenken på toppen av siden, ringe oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig våre 15 år med erfaring innen reiser i Italia til deres disposisjon, og håper dere får en herlig ferie i Piemonte.

Historie

Ta en titt tilbake på Piemontes fortid

Piemontes historie er lang, og noen steder kan dere finne spor helt tilbake fra romernes tid. Ellers finner dere primært levninger fra 1600-tallet, i form av slott og tårn. Samtidig skal det sies at flere småbyer fortsatt bærer preg fra middelalderen.

Piemontes historie er primært sentret rundt regionens "storhetstid" som en del av Savoy-kongedømmet. Torino kan dessuten skryte av å være Italias første hovedstad etter nasjonens samling i 1861.

Mange av de historiske vitnesbyrdene i Piemonte stammer fra perioden rundt Italias samling, og fra tiden da Europas mer moderne grenser begynte å ta form.

Sjul teksten
 
 

Anbefalinger for deg

Palazzo Vingius

Minori, Campania

Villaggio Baia Serena

Vico Equense, Campania

Appartamenti Grandi al Due Relais

Vietri sul Mare, Campania

Populært i Piemonte

Hotel Santa Caterina

Orta San Giulio

Le Case della Saracca

Monforte d'Alba

Hotel La Bussola

Orta San Giulio

search map