Ferie i feriehus eller på hotell i Nord-Italia

Legg ferien til deilige Nord-Italia
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Italia er et land som stadig fascinerer sine besøkende. Noe av det som karakteriserer Italia - i tillegg til usedvanlig lekker mat, flott arkitektur og et behagelig klima - er landets enorme variasjon. Urørte fjell, dype innsjøer, enorme vulkaner, hvite sandstrender, frodige landskap, pulserende storbyer og sjarmerende landsbyer: Italia har alt du kan ønske deg og mye, mye mer.

Mest populært i Nord-Italia:

Store forskjeller på Nord-Italia og resten

Landets 20 regioner er alle vidt forskjellige, men det går et viktig skille mellom nord og sør - selv om det ikke eksisterer en klar definisjon på hvor Nord-Italia slutter og Sør-Italia begynner. Det er både ekte konflikter mellom nord og sør, som for eksempel det politiske partiet Lega Nords uttrykte ønske om å løsrive dem fra hverandre, og mer humoristisk og vennskapelig erting mellom nord- og sør-italienere. Det siste er heldigvis mest gjeldende, og som feriegjest kan du utnytte at nord og sør konkurrerer om hvem som lager best mat og tar best imot gjestene sine.

Følgende regioner vil de fleste betegne som den nordlige delen av Italia - og her er et par kjappe anbefalinger til din ferie i hver enkelt region:

>>> Se oversikt over alle reisemål i Italia

Stor kulturell variasjon og vakre byer

Hvis du liker byferier og gjerne vil kombinere det med en tur til Nord-Italia, finner du flere gode muligheter til akkurat det. I Nord-Italia ligger noen av Europas mest storslåtte byer, og både Firenze, Venezia, Milano og Siena er mesterverker i seg selv. Disse byenes arkitektur har skapt beundring over menneskers genialitet og sans for estetikk, samt over Italias kulturelle rikdom, i flere århundrer. Innenfor Nord-Italias uformelle grenser vil du oppleve stor variasjon mellom regionene. I Piemonte vil du enkelte stedet nærmest føle at du er i Frankrike, i Syd-Tirol er tysk det dominerende språket, og i Friuli-Venezia-Giulia i det nord-østlige hjørnet møter du en imponerende etnisk og språkmessig cocktail som blant mye annet inkluderer slovensk. Tommelregelen er at jo mer du beveger deg mot midten av Italia, jo mer erke-italiensk blir kulturen i den forstand vi nordmenn forestiller oss den. Når du kommer til Sør-Italia blir kulturen langsomt mer latinsk med preg av midt-østlige og afrikanske trekk.

Få det meste ut av din ferie i Nord-Italia

Det er en fryd å utforske det eventyrlig vakre og allsidige Nord-Italia, og hvis du velger å reise med In-Italia kan du bo på noen av områdets beste hoteller, og ta i bruk vår ekspertise om Italia både før og under reisen. Vår lokalkunnskap hjelper deg med å få det meste ut av din ferie i Nord-Italia. Det er vanskelig å fatte seg i korthet når man skal beskrive Nord-Italia, da det er usedvanlig rikt på både natur, kultur og historie. Det er faktisk vanskelig å beskrive det i det hele tatt - det er ikke tvil om at Nord-Italia er noe man må oppleve selv. Vi vil likevel forsøke å gi deg et inntrykk av de mange attraktive mulighetene du får når du bestemmer deg for at din reise går til Nord-Italia.

Kjør-selv-ferie til Nord-Italia

Det er altså mange måter å feriere i Nord-Italia på. Du kan for eksempel utforske de vakre landskapene, slottene og småbyene på en kjør-selv-ferie, der du får maksimal frihet og fleksibilitet. En slik opplevelsesrik ferie, der kun dere selv bestemmer, vil både du, din partner og dine barn huske tilbake på med glede i mange år fremover.

Topp 3 reisemål for kjør-selv-ferie i Nord-Italia
- Kjør-selv-ferie til Gardasjøen
- Kjør-selv-ferie til Toscana
- Kjør-selv-ferie til Comosjøen

Storbyferie i Nord-Italia

Eller hva med å piffe opp hverdagsrutinen eller dyrke romantikken med en storbyferie eller langhelg, der du bor sentralt i vakre Venezia, fantastiske Firenze eller majestetiske Milano og får opplevd alt disse byene har å by på? Shakespeares elegante Verona, der "Romeo og Julie" utspiller seg, er også et klassisk reisemål til storbyferien.

Topp 3 reisemål for storbyferie i Nord-Italia
- Storbyferie i Venezia
- Storbyferie i Firenze
- Storbyferie i Milano

Familieferie i Nord-Italia

Hele familien kommer til å elske en ferie i landlige Toscana, der dere kan ta en forfriskende dukkert i hotellets basseng og bor i gangavstand fra en liten landsby - eller hva med en familieferie ved klassiske og herlige Gardasjøen, der du slapper av i skyggen av oliventrærne mens barna leker?

Topp 3 destinasjoner for familieferie i Nord-Italia
- Familieferie ved kysten i Toscana
- Familieferie ved Gardasjøens sørlige bredder
- Familieferie i Caorle sør for Venezia

Matkulturen i Nord-Italia er verdt hele turen

Nord-Italia er fylt til randen med museer i verdensklasse, romerske ruiner, storslåtte byer, vingårder og pirroteske småbyer spredt ut over det maleriske landskapet som kjennetegner store deler av området. Du kan spise middag på elegante restauranter som er så berømte at de knapt nok synes det er nødvendig å reklamere med sine Michelin-stjerner.

Du kan også innta herlige måltider i avslappede omgivelser ved siden av den lokale katolske presten og politisjefen i Nord-Italias mange osteriaer (små, lokale spisesteder) og trattoriaer.

Disse stedene er ofte familiedrevne, og eierne har brukt generasjoner på å utvikle egne, perfekte versjoner av lokale spesialiteter som garantert kommer til å få tennene dine til å løpe i vann.

I Nord-Italia, der de fleste bruker lokale råvarer og tar seg god tid når de tilbereder maten, utgjør ofte mat og vin sentrum for hyggelig samvær. Dette vil du nok også oppleve på ferien din, der den smakfulle, norditalienske rødvinen er en perfekt følgesvenn til mørt oksekjøtt tilberedt med rike, kremete sauser, ferske urter og hvitløk. Smaksopplevelsen vil kun bli overgått av den hyggelige stemningen som hersker i de lokale spisestedene, der nytelsen av maten og avslappede samtaler går hånd i hånd.

Ferie i kjøreavstand

Når du har fullført ca. 2. 625 km mellom Norge og Italia venter det deg storslått natur og sjarmerende byene i Nord-Italia. Maten, dialekt, arkitekturen og landskapet endrer seg over korte avstander fra region til region.

Prøv for eksempel Ligurias middelalderbyer i pastellfarger som ligger som perler langs den italienske rivieraen og er bundet sammen av vakre strender og ulendt steinete strekninger. Eller shoppingtur i Milano, Bergamo og Bologna. Du kan også velge stemningen ved innsjøene - kanskje store, klassiske og turistvennlige som Gardasjøen eller mer intime og upolerte som Ortasjøen eller Iseosjøen. Endelig er det vindistrikter eller det store trekkplasteret på Adriaterhavskysten: lange, brede sandstrender så langt øyet kan se. Barna vil elske det. Nord-Italia ser ut til å ha alt - og har noe for både store og små.

 
search map