Feriehus og hoteller i Agnone

Kirken Sant'Antonio
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Man skal lete lenge etter et lignende sted. Agnone befinner seg dypt i den lille og fortsatt ukjente, men veldig besøksverdige region Molise. Molise befinner seg rett ved Abruzzo.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Beliggenhet

Landskapsmessig befinner byen seg i et fjellaktig landskap, der det meste minner om et forvokst bakkelandskap, en grunn til det er fjellene som er forvokst og oppdyrkende. Utsikten er også spesiell med et bredt fargespekter fra naturen med farger fra mørkebrunt til lysegrønt over rosa og lilla nyanser kun avbrutt av en flott arkitektonisk betongbro, som skjerer gjennom landskapet. Her kan man sitte dagen lang og bare nyte den fine utsikten. Innbyggerne selv sier: "Vi glemmer hvor vakkert stedet vi bor i er, men blir mindt på det når turistene kommer opp og bare sitter og ser utover en hel dag".
Byen ligger 900 m.o.h og er omringet av nabobyer på hver sin fjelltopp. Veiene som fører hit er lange og svingete og kan friste mye for folk som elsker å gå turer, sykle, klatre eller bare kjøre opp. Om det ikke er for å se byene er det hvertfall for nyte turen og utsikten.

Les mer om Agnone

Byen

Agnone, som mange av de italienske middelalderbyene, består av en eldre bydel og en nyere bydel. Men selv den nyere bydelen er innbydende med muligeter for å handle, kafèer, restauranter og bensinstasjoner, apotek og mer. I den mer rolige, historiske delen finner man Piazza Plebicito, som er den sentrale plassen. Her ligger det en bar, en tobakk-kiosk og andre småbutikker og en fontene med rent drikkevann. Naturligvis finnes noen fine utsiktspunkter her i byen og barnefamiliene kan også kose seg, for her finner dere lekeplasser i byen.

Byen har kun 5.000 innbyggere samt 16 kirker og av disse 16 bør man spesielt få med seg tre-alteret i kirken Sant’Emidio. Det er opplagt å tenke at antallet kirkene skyldes byens verdenskjente produksjon av kirkeklokker. Familievirksomheten Pontificia Fonderia di Campane Marinelli er i dag åpen for besøkende og har også et museum Museo della Campana over deres klokke-produksjon. Familiebusinessen er den nest eldste i verden i dag og stammer tilbake til år 1000.

Kvalitetsstempling

Byen har blitt tildelt det såkalte Bandiera Arancione, som deles ut av Touring Club Italy til mindre, vakre, middelalder byer for deres kvalitet som turistmål. Dette Oransje Flagget er søster til det Blå Flagget, som deles ut til miljøriktige og sikre badestrender. Og mer trenger man egentlig ikke å si om Agnone.

Markedsdag

Det er marked i byen på lørdager.

Utflukter og avstander

Er man for en aktiv ferie, finnes det flere turstier i det UNESCO-beskyttede naturområde Riserva Naturale Orientata di Collemeluccio e Montedimezzo, som er en god mulighet for å utforske nærmiljøet rundt Agnone til fots.

Ønsker man å kombinere en ferie her oppe med muligheter for å bade, kan det sies at veiene ned mot kysten er brede, at man lett kan kjøre til kysten for å bade enten ved Termoli (Molise) eller Vasto (Abruzzo) på ca. en time.

Av severdige byer i regionen og området, bør Isernia nevnes, som bla. er kjent for sin produksjon av blonde-produksjon. Avstanden er ca. 45 km. Og Frosolone, som er kjent for sin kniv og sakse-produksjon er også verdt et besøk. Avstanden er ca. 40 km.

I disse byene finner man internasjonale flyplasser: Roma (200km), Pescara (95 km) og Bari (280 km)

Sjul teksten
 
 
search map