Feriehus og hoteller i Molise

Ta en titt på en av kirkene i byen Agnone i Molise. Byen er kjent for sin kirkeklokkeproduksjon Campomarino sett ovenifra Fra den koselig kystbyen Termoli i Molise Vertsparet på Masseria Santa Lucia, dypt inne i Molises frodige hjerte Bystemning i Molise Termoli, Molise Karakteristisk fiskepost i Termoli Landskapsutsikt i Molise Historien sees også i Molise Se over kirkeklokkebyen Agnone i Molise Kystbyen Termoli som også har noen flotte sandstrender Karakteristisk fiskepost i Termoli Termolis vakre sandstrand
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Italias minste region

Molise er utvilsomt Italias minst kjente region! Det er også Italias yngste region da den først ble selvstendig i 1964. Frem til da var den en del av naboregionen Abruzzo. Samtidig er den en av Italias regioner der du best får oppleve lokale skikker og tradisjoner da de fortsatt består som for flere hundre år siden.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Autentiske landsbyer og storslått natur

Molise kan tilbyr uutforskede byer og er et interessant valg for deg som søker det autentiske og uberørte Italia. Du tas i mot med stor hjertevarme overalt, og det er kanskje akkurat det vi liker aller best med autentiske Molise.

I byen Ururi, som ble grunnlagt av albanske flyktninger på 1300-tallet, kan du få med deg det årlige stridsvognløpet som finner sted i byens gater. Og side om side med svartkledde bestemødre som ser ut til å ikke ha hørt om telefonens opprinnelse, står unge jenter i fargerike Benetton-klær med den siste iPhone-modellen i hånda. Eldgamle byer som ikke har sett noen fremgang i utviklingen på årevis ligger kun en kjøretur unna overutviklede storbyer, der fremskrittet nærmest blir grotesk sammenlignet med landsbyene. Men du finner også en utrolig vakker natur. Og det er derfor vi anbefaler å dra til Molise - ikke for å besøke storbyene, men for å nyte regionens storslåtte natur, de urørte strendene og de arkeologiske utgravningene.

Molise er en usedvanlig og autentisk region som må oppleves før den – på godt og vondt – ser ut som resten av Italia.

Les mer om Molise

Fjellrike omgivelser

Over 40% av Molise er dekket av fjell, og du får en god opplevelse av dens ville skjønnhet hvis du tar en tur til Matese-området som ligger på grensen til Campania. Her lever ørner, villsvin, bjørner og ulv i de dype skogene, men den slags skremmer ikke de lokale fra å reise hit i hopetall, spesielt på høsten da fjellene er spekket med gode spisesopp. Hvis du er mer interessert i Antikken er en utflukt på Saepinium på sin plass, da du her finner usedvanlig godt bevarte ruiner fra Romertiden. De er ikke så omfattende som Pompeii, men til gjengjeld kan du nyte stedet uten å være omkranset av enorme turisthorder. Besøk også den lille fisker- og badebyen Termoli, som ligger tett på Puglia. Dens deilige sandstrender er et yndet badested, spesielt for Molises egne innbyggere. Byens borg fra midten av 1200-tallet er imponerende, noe som også gjelder domkirken, hvis romanske arkitektur vitner om fordums storhet.

Aktiv ferie

Store deler av regionen Molise er dekket av skog og ødemark, noe som innbyr til en aktiv ferie. Mange steder vil du fortsatt kunne kombinere et opphold i Molise med besøk i den nærliggende Nasjonalparken Abruzzo, som faktisk offisielt er felles for de tre naboregionene Abruzzo, Lazio og Molise da parkens 440 km2 er fordelt på de tre regionene.

I tillegg til et imponerende landskap med høye fjell, skog og strand finner du atskillige turstier. Med andre ord en perfekt kombinasjon for deg som er ute etter en aktiv ferie med fotturer eller sykling i regionen Molise.

Byer

Regionshovedstaden Campobasso og badebyen Termoli

Regionshovedstaden er Campobasso, og den ligger begravet i regionens grønne hjerte. Byene Isernia og Termoli (ved kysten) følger etter i innbyggertall og betydning.

Termoli er en liten fisker- og badeby du ikke burde gå glipp av. Her kan du nyte solen på de deilige sandstrendene. Byens borg fra 1200-tallet er imponerende, og det samme gjelder domkirken og de karakteristiske fiskepostene Trabucchi.

Isernia ligger inne i landet og er kjent for sine kniplinger og historiske byggverk, mens den nærliggende mindre landsbyen Frosolone er kjent for kniv- og sakse-produksjonen sin, og den vakre naturen som omkranser byen.

Når du er i Molises hjerte bør du unne deg et besøk i fjellandsbyen Agnone, som er verdenskjent for sin produksjon av kirkeklokker, og som ikke har færre enn 16 (!) kirker spredt rundt i de små gatene og smauene.

I Saepinium finner du som sagt usedvanlig godt bevarte ruiner fra Romertiden. Her kan du virkelig absorbere den romanske historien uten å bli forstyrret av horder av turister, i motsetning til Pompei og Forum Romanum.

Historie

Molise gjennom tidene

Molise er utvilsomt Italias minst kjente region! Det er også Italias yngste region da den først ble selvstendig i 1964. Frem til da var den en del av naboregionen Abruzzo.

Molises historie er hovedsakelig knyttet til hertugdømmet Benevento. Senere hadde også kirken en stor innflytelse på regionen, spesielt i middelalderen. Med den franske invasjonen under Napoleon i 1806 startet en løsrivningsprosses som i 1811 førte til at Molise ble en selvstendig region en liten periode. Den gangen dekket territoriet visstnok et område som i dag tilsvarer det nordlige Gargano, Molise, en del av Campania og det sørlige Abruzzo opp til elva Aterno-Pescara, som munner ut i Pescara.

Med samlingen av Italia i 1861 oppstod det frem til slutten av 1800-tallet væpnet opprør flere steder i området.

Under Andre Verdenskrig ble området ved Campobasso ødelagt etter flere angrep som først tok slutt da de allierte trådte i land i Termoli i september 1943, og i 1963 ble altså Molise skilt fra naboregionen Abruzzo.

Sol og strand

38 kilometer med gode sandstrender

De deilige sandstrendene i Molise er populære tilholdssteder for Molises egen befolkning. Havet vender ut mot Adriaterhavet og den 38 kilometer kystlinjens om strekker seg mellom Abruzzo og Puglia lokker med gode sandstrender, lavt vann de første metrene og pittoreske, karakteristiske fiskeposter. Mot nord i Abruzzo finner du Vasto med sine klipperev, og i sør ligger Puglia og Gargano Nasjonalpark med sine mange kystperler.

Termoli er en liten fiskerlandsby og badeby, men regnes i regionen som hovedbyen langs kysten. Byen er kanskje ikke stor, men den har som sagt det hele: lekre sandstrender og fascinerende kultur med en borg fra 1200-tallet og en flott domkirke.

Stranden ved Termoli er dessuten tildelt det Blå Flagget for sin høye standard – en miljøsertifiseringsordning som stiller strenge krav til vannkvaliteten, sikkerheten og omgivelsene. Denne standarden går igjen langs regionens andre strender.

Seil ut mot øygruppen Tremiti-øyene

Titter du ut mot øst kan du se Tremiti-øyene i horisonten. Du kan hoppe på en av seilbåtene som går jevnlig ut dit fra den velfungerende havnen Termoli og nyte øylivet.

Naturopplevelser

Villmark og nasjonalparker

Mer enn 40% av Molise er dekket av fjell, og for å få en god opplevelse av deres ville skjønnhet anbefaler vi å ta en tur til Mateseområdet, som ligger på grensen til Campania.

Her lever ørn, villsvin, bjørn og ulv i de dype skogene. Men dette stopper ikke de lokale fra å komme hit i store mengder, og de flokker hit om høsten når fjellet er spekket med sopp.

Et annet godt utgangspunkt å utforske Molises flotte natur fra, er Italias eldste nasjonalpark: Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise (1923). Parken ligger i det nord-vestlige hjørnet av regionen. Her finner du en meget interessant natur da parken rommer en tredjedel av alle de botaniske artene som finnes i hele Italia. Parken dekker et areal som sprer seg over ca. 44 000 hektar og har over 50 godt merkede stier du kan utforske til fots eller fra sykkelsetet. Det er også to innsjøer ved parken (begge ligger i Abruzzo) der du kan padle i kano: Lago di Barrea (nærmest Molise) og Lago di Scanno.

Generelt sett fremstår mesteparten av regionen som et stort, uberørt naturområde som bare venter på å bli oppdaget.

Mat og vin

Regionens rustikke kjøkken

Molises kjøkken karakteriseres ofte som en anelse rustikt, men har også rykte på seg for å være usedvanlig velsmakende.

Fisk & skalldyr: Ansjos, blekksprut, krabber, skjell og snegler er ofte å finne på menyen, særlig i de kystnære områdene.

Kjøtt, vilt & fjærkre: Lam og geit er populære kjøttyper i Molise, mens svin brukes ofte til pølser o.l.

Pølser & skinke: Soppressata molisana er en veldig utbredt pølsetype av svin.

Trøfler: Tilstedeværelsen av både hvite og sorte trøfler i de brune skogbunnene bidrar vesentlig til den nasjonale kvoten.

Ost: Caciocavallo Silano fremstilles av kumelk, og er nok den vanligste osten i Molise, mens du også finner en god mozzarella. Trecce (fersk kumelksost) og scamorze (pæreformet kumelksost med en smøraktig konsistens, ofte røkt for å få en helt unik smak) er også blant regionens klassiske oster.

Søtsaker: I Molise er de dyktige til å bake og det finnes et stort utvalg av forskjellige kaker og kjeks du kan sette tennene i. Blant annet bør du unne deg ostie (fylte kaker som tilhører julen, og som mellom to tynne skall overrasker med sjokolade og nøtter), confetti (sukkerglaserte mandler, som også er en tradisjon i Abruzzo), mostaccioli (meget søte småkaker som ofte trekkes med sjokolade) og ferratelle (en slags vaffel) - alle søtsaker som bidrar til regionens kulinariske rikdom.

Vin & vingårder: Det fremstilles ikke spesielt god vin i Molise. De mest utbredte druene er Montepulciano d’Abruzzo og Aglianico, men disse er mer typisk for Campania og Basilicata. Regionens beste vingård er uten tvil Masseria di Majo Norante.

Sjul teksten
 
 
search map