Kun opphold
+Fly & opphold
Kun bilutleie
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Molise

Se alle byer og reisemål i Molise

I tillegg til å være den minste regionen i Italia er Molise også den yngste, da den ikke ble selvstendig før på midten av 60-tallet. Det er også her dere kommer nærmest på de tradisjonelle, italienske skikkene da de fortsatt holdes godt vedlike her i dag som for flere hundre år siden.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I byen Ururi – grunnlagt av albanske flyktninger på 1300-tallet – kan dere få med dere det årlige stridsvognløpet som finner sted i byens gater. Side om side med svartkledde bestemødre som ser ut til å ikke ha hørt om telefonens opprinnelse, står unge jenter i fargerike Benetton-klær med den siste iPhone-modellen i hånda. Eldgamle byer som ikke har sett noen fremgang i utviklingen på årevis ligger kun en kjøretur unna overutviklede storbyer. Men mest av alt; vakker natur. Og det er derfor vi anbefaler å dra til Molise - ikke for å besøke storbyene, men for å nyte den vakre naturen, de urørte strendene og de arkeologiske utgravningene.

Les mer om Molise

Molise er en unik region – på godt og vondt. Og det er en region som må oppleves før den – på godt og vondt – ser ut som resten av Italia.

Byer

Regionshovedstaden er Campobasso, begravet i regionens grønne hjerte. Dersom dere er her i slutten av mai kan dere være så heldige å få med dere den tradisjonelle Madonna dei Monti-hedringen da gatene blir dekorert med kronblader og løv som danner flotte mønstre, og statuen av Madonna dei Monti blir bært gjennom byen.

Termoli er en liten fiske- og badeby dere ikke burde gå glipp av når dere er her. Her kan dere nyte solen på de deilige, uspolerte sandstrendene. Byens borg fra 1200-tallet er imponerende, og det samme gjelder domkirken og de karakteristiske fiskepostene Trabucchi.

Isernia ligger på landet og er kjent for sine historiske romerske byggverk, samt å være det eldste stedet man har funnet tegn til at mennesker har brukt ild, mens den nærliggende mindre landsbyen Frosolone er kjent for kniv- og sakse-produksjonen sin, og den vakre naturen som omkranser byen.

Når dere er i Molise bør dere unne dere et besøk i fjellandsbyen Agnone, som er verdenskjent for sin produksjon av kirkeklokker og har ikke mindre enn 16 kirker spredt rundt i de små gatene og veiene.

I Saepinium finner dere usedvanlig velbevarte ruiner fra Romertiden. Her kan dere virkelig absorbere den romanske historien uten å bli forstyrret av horder av turister, i motsetning til Pompei og Forum Romanum.

Historie

Molises historie er hovedsakelig knyttet til hertugdømmet Benevento. Kirken hadde også en stor innflytelse på regionen - spesielt i middelalderen.

Da Napoleon herjet i Europa, begynte Molise så smått å løsrive seg, og i 1811 ble området Molise-Abruzzo en selvstyrt region. Dette varte ikke lenge, og under samlingen av Italia var de økonomiske forholdene for innbyggerne så dårlige at mange flyktet til utlandet og de mer industrialiserte områdene i landet.

Under andre verdenskrig ble området ved Campobasso ødelagt etter flere angrep, som først tok slutt da de allierte trådte i land i Termoli i september 1943.
I 1963 ble regionen selvstendig og skilt fra naboregionen Abruzzo.

Sol og strand

Molise er velsignet med flotte, langgrunne sandstrender som er yndete tilholdssteder for lokalbefolkningen

Termoli er en liten fiskerlandsby og badeby, men regnes i regionen som hovedbyen langs kysten. Byen er kanskje ikke stor, men den har som sagt det hele: lekre sandstrender og fascinerende kultur. Stranden ved Termoli er dessuten tildelt det Blå Flagget – en miljøsertifiseringsordning som stiller strenge krav til vannkvaliteten, sikkerheten og omgivelsene – noe som er å finne ved flere av regionens strender.

Titter dere ut mot øst kan dere se Tremiti-øyene i horisonten. Dere kan hoppe på en av seilbåtene som går jevnlig ut dit fra Termoli og nyte øylivet.

Naturopplevelser

Mer enn 40% av Molise er dekket av fjell, og for å få en god opplevelse av deres ville skjønnhet anbefaler vi å ta en tur til Mateseområdet, som ligger på grensen til Campania. Her lever ørn, villsvin, bjørn og ulv i de dype skogene. Men dette stopper ikke de lokale fra å komme hit i store mengder, og de flokker hit om høsten når fjellet er spekket med sopp.

Et annet godt utgangspunkt å utforske Molises flotte natur fra, er Italias eldste nasjonalpark: Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise. Parken ligger i det nord-vestlige området i Molise, dekker over 500 km2 og har over 50 godt merkede stier dere kan utforske til fots eller fra sykkelsetet. Det er flere mindre og bebodde landsbyer i parken, samt en stor ulvestamme og brunbjørner. Dere kan også treffe på mange andre arter som holder til her, som rådyr, villsvin, gauper og over 300 fuglearter – blant mye mer. Her lever befolkningen i harmoni med naturen, og dere finner flere naturbaserte aktiviteter dere kan ta del i.

Generelt sett fremstår det meste av regionen som et stort uberørt område som bare venter på å bli oppdaget.

Mat og vin

Molises kjøkken karakteriseres ofte som en anelse rustikt, men byr på usedvanlig mye godt.

Fisk & skalldyr
Ansjos, blekksprut, krabber, skjell og snegler er ofte å finne på menyen.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Lam og geit er populært kjøtt i Molise. Svin brukes til pølser o.l.

Pølser & skinke
Soppressata molisana er en veldig utbredt pølse av svin.

Ost
Caciocavallo Silano fremstilles av kumelk, og er nok den vanligste osten i Molise.

Søtsaker
I Molise er de dyktige til å bake og det finnes et stort utvalg av forskjellige kaker og kjeks dere kan sette tennene i.

Vin & vingårder
Molise er nok ikke kjent for sine viner. De mest utbredte druene er Montepulciano d’Abruzzo og Aglianico, men disse er mer typisk for Campania og Basilicata. Regionens beste vingård er uten tvil Masseria di Majo Norante.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Molise?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter og hoteller med flotte beliggenheter i autentiske Molise. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Molise blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 
search map