Feriehus og hoteller i Porlezza

Barnevennlig sjøstrand i byen Byens torg med fontener Kafè og frokostrestaurant langs sjøpromenaden Porlezzas sjøpromenade
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Porlezza kan godt kandideres til Luganosjøens hyggeligste og mest turistvennlige by. Her kan ferien krydres med en variasjon av et historisk sentrum, en romantisk sjøpromenade og til slutt en barnevennlig strand, som er usedvanlig fin for å være en sjøstrand. Porlezza kommune har ca. 4.500 innbyggere.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Sjøstrand, sjøpromenade og sjøstemning

Ett av Porlezzas absolutte styrker er sjøstranden. Her finnes det både en offentlig og privat del. Stranden er barnevennlig og ligger ikke i nærheten av trafikken. Bak stranden finnes det store grønne plener med skyggegivende trær der det er mulig å grille med en medbrakt engangsgrill. Det finnes også gode muligheter for vannsport og utforskning av de lokale vandrerutene. Den 16. august hver sommer feires byens helgen San Rocco med et festfyrverkeri ut over sjøen. Fra juni til september seiler det en båt et par ganger i uken fra Porlezza til Lugano i Sveits. Turen tar ca. en halv dag der det er 3-4 timers pause på egenhånd i Lugano - Husk pass! Den ukentlige markedsdagen i byen er lørdag - markedsstemningen kan oppleves på sjøpromenaden på formiddagen. I sommermånedene er det dessuten et hyggelig antikkmarked på kveldene, både i den gamle bydelen og langs sjøen.

Les mer om Porlezza

Det historiske sentrum

Porlezza har et lite velbevart historisk sentrum med en liten mulighet for shopping og et par kafèer og spisesteder. Hovedgaten (gågaten) i den gamle bydelen er Via Giuseppe Garibaldi. Besøk eventuelt også San Vittore-kirken med fresker fra år 1690. Det meste av byens sommerliv utspiller seg da nede langs sjøpromenaden og stranden. Byens eneste umiddelbare svakhet er hovedveien SS340, som skiller den gamle bydelen fra sjøpromenaden. Denne veien er en smule trafikkert, da den forbinder Porlezza med Lugano i Sveits. Det finnes da strategisk gode plasserte fotfjengerfelt i byen.

Nær Comosjøen

Selv om Porlezza vises å være en isolert perle, så er avstanden til Comosjøen svært liten. Det er nemlig bare ca. 10 km til Comosjøens glamorøse sjøpromenader og imponerende praktvillaer i botaniske rammer. På nærmest ca. ett kvarter kan man kjøre fra Porlizza til Menaggio, hvor det går båter til Bellaggio, Varenna og resten av Comosjøen. Det innebærer at mange velger Porlezza som feriemål fordi det er mer fredelig og rolig - og ofte lavere priser enn ved Comosjøen, som tradisjonelt sett alltid har vært mer lukseriøst og ettertraktet.

Sjul teksten
 
 
search map