Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Kunne du tenke deg en uke eller en langhelg i en italiensk storby som syder av liv, men som er mer overskuelig enn hovedstaden Roma? Dra på storbyferie i storslåtte Milano med In-Italia - her får du oppleve storbylivet på ekte italiensk vis.

Et opphold her kan med fordel kombineres med dagsturer til noen av Italias mest romantiske og uvirkelige destinasjoner som Comosjøen og ikoniske Venezia.

Vi i In-Italia er eksperter på Italia, og vi vet om de aller beste og mest prisvennlige hotellene - deriblant mange familiedrevne steder som oser av historie og sjarm. Med oss kan du bo godt og sentralt i hjertet av Milano, og du kan finne masse informasjon om Italia og inspirasjon til reisen din på vår hjemmeside.

I Milano settes skjønnhet høyt - like høyt som rikdom

Milano er Italias finansielle hjerte - byen er hjemstedet for den italienske børsen og mange store industrier har deres hovedkvarter her. Rikdommen er synlig og gir byen og dens innbyggere et meget polert preg. Ved første øyekast virker det ikke som om Milano har like mye sjel som andre italienske storbyer, men man skal ikke grave dypt før byens utpregede sans for historie viser seg. Hvis du vil oppleve italiensk stolthet og landets sans for estetikk på kloss hold, er Milano det rette reisemålet for deg.

Her i den gamle romerske hovedstaden elseker man alt som er storslått og vakkert. Alt i Milano, fra byens prestisjefylte operahus Teatro Alla Scala og den ekstravagante domkirken Duomo til den pulserende luksusmote-industrien som byen er verdensberømt for, utrståler stolthet og kvalitet. Nattelivets festlige travelhet og den tradisjonelle italienske maten i Milanos utallige restauranter er som skapt for enhver livsnyter.

>> Les mer om en ferie i Milano her

Severdigheter i Milano

Som i andre italienske byer er Milano som skapt for å bli utforsket i et behagelig tempo, som en spasertur i byens sentrum gir gode muligheter for. Gå for eksempel fra Sforza-slottet, et middelalderslott og -fort fra 1400-tallet, til Duomoen. Hvis du kan løsrive deg fra Sforza-slottets mange spennende detaljer, er det på tide å ta turen langs Via Dante og absorbere mer av Milanos elegante og historiske stemning. Denne berømte gågaten bugner med teatre, butikker, restauranter og kaféer. Spis en lekker frokost på en av Via Dantes spisesteder mens du nyter utsikten over de mange flotte 17- og 1800-talls bygningene som pryder gaten.

Etterpå kan du gå videre til Piazza Cordusio som i dag utgjør sentrum for Milanos finansielle distrikt. Her kan du se mange elegante bygninger i neoklassisk- og Art Nouveau-stil. Fortsett til historiske Piazza Scala der La Scala-operaen ligger. Her har mange av verdens største operasangee opptrådt i løpet av de siste 200 årene, og operaen er fremdeles kjent som en av verdens beste. Sangerenes og danserenes talent matcher bygningens skjønnhet - et syn du sent vil glemme. Innsiden av La Scala er spesielt imponerende, og vi anbefaler å oppleve en opera eller ballettforestilling her en av kveldene du tilbringer i Milano.

Storslått storbyferie-opplevelse: La Milanos domkirke Duomo ta pusten fra deg

Hvis du kun har et par dager i Milano som f.eks. en langhelg er det viktig å prioritere mellom severdighetene, og Duomoen, der vår lille spasertur ender, er en av de viktigste. Denne overdådige, gotiske katedralen representerer essensen av Milanos kjærlighet til alt som er storslått og vakkert.

Synet av Duomoens 135 perlehvite spir som reiser seg mektig over deg kan ta pusten fra de fleste. Domkirken er skapt av en eventyrlig, menneskelig kreativitet, og bare det å utforske hele dens fasade, med svimlende 3400 statuer av forskjellige skapninger i varierende størrelser, kan ta flere dager. Her kommer du tett på Italias og Europas fascinerende historie.

Mat og drikke i Milano

Milano er tettpakket med restauranter som serverer et bredt utvalg av internasjonale og italienske retter av høy kvalitet. Som alle de andre italienske byene har Milano sine egne mattradisjoner, noe du kan glede deg til å utforske. De siste tiårene har Milano opplevd en del innvandring fra hele verden, noe som har styrket dine muligheter til å smake på spennende mat fra resten av kloden her.

Dra for eksempel til Venezia-havnen hvis du vil smake på afrikansk mat fra land som Eritrea, Etiopia eller Egypt - og for smakfull asiatisk mat er det bare å stikke innom Paolo Sarpi-gaten, ellers kjent som Chinatown.

Men naturlig nok er det de tradisjonelle italienske rettene som lokker flest besøkende i Milano. Her ligger italienske restauranter i alle prisklasser side om side, og i Navigli-kvarteret finner du en håndfull spesielt prisvennlige trattoriaer som serverer lokale spesialiteter. Prøv "Risotto alla Milanese" (kremet risotto med safran), eller "cassoeula" (en rik og mettende kålstuing med svinekjøtt). Få en virkelig autentisk opplevelse i Navigli-kvarteret og besøk en lokal institusjon, restauranten "Den stygge andungen", hyppig besøkt av de lokale.

Når du beundrer Duomen kan vi anbefale å stilne sulten hos lokale Luini rett bak kirken - et take-away-vindu der mileserne har kjøpt rykende varme Panzerotti i århundrer. Panzerotti er deig med innbakt tomat og mozzarella. Det er alltid kø hos Luini, men det med god grunn, og de ferske, veltilberedte herlighetene er vel verdt å vente på.

Gled deg til å nyte en fantastisk langhelg eller en uke på stilfull storbyferie i Milano med dine Italia-eksperter: In-Italia.

 
search map