Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

En ferie i Milano betyr mange ting; en blanding av kultur og historie, med gode shoppingmuligheter og en spennende og livlig atmosfære. I Milano er du også tett på naturskjønne omgivelser i Lombardia-regionen, hvor du finner en mengde interessante utfluktsmuligheter som de store innsjøene, for ikke å glemme en fantastisk gastronomi.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kultur og shopping

Kulturelle severdigheter i byen som du bare må se, inkluderer det verdenskjente og legendariske operahuset La Scala, den monumentale domkirken Il Duomo, som i størrelse kun overgåes av Peterkirken i Roma, og det overdekkede shoppingstrøket ved domkirkeplassen, Galleria Vittorio Emanuele II, hvor en del flotte forretninger holder til. Castello Sforzesco, byens borglignende slott fra 1400-tallet, er også verdt et besøk.

Les mer om Milano

Sentrum for store messer

Milano er først og fremst en forretnings by. Her ligger et av Italias største messesenter, Fiera Internazionale di Milano, noe som gjør at byen og hotellene ofte er fylt med messegjester. Milano er, som de fleste andre storbyer full av smog, og du skal nok lære den å kjenne for å få øye på byens sjarm. Byen har mange gode restauranter, barer og pulserende natteliv. Det populære kunstnerkvarteret ved Navigli, det trendy Corso Como, eller den historiske kvartalet Brera, er alle steder hvor studenter og folk møtes etter arbeid, for å nyte fargerike cocktails (aperitivi), som oftest servert med store mengder snacks og finger-mat.

Transport og utfluktsmuligheter

Med sine to flyplasser Malpensa og Linate, og den gigantiske sentralstasjonen - bygget av Mussolini - er Milano også et knutepunkt. Byen har en vel-utbygget undergrunnsbane og bussnett, noe som gjør det meget enkelt å komme seg rundt i byen. Rundt Milano finnes et gigantisk nettverk av motorveier i alle retninger. Ikke langt fra dette hektiske storbylivet i Milano, er det mot nord en oase av eksklusive områder ved innsjøene Lago Maggiore, Lago di Como og Lago di Lecco. Også byen Bergamo, med dens gamle bydel, som er en av Nord-Italias flotteste, ligger i nærheten. Bergamo har universitet for de geistlige, og er etter Vatikanet, den katolske kirkes viktigste by. Det er også her man finner det berømte improvisasjonsteatret Commedia dell’arte, hvor figurer som Harlekin og Columbine stammer fra. Byen Monza, kjent for Formel 1, ligger også i nærheten av Milano (i kjøreavstand).

Prisene på hotellene i Milano kan variere mye, avhengig om det er messe i byen eller ikke.

Sjul teksten
 
 
search map