Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer ved Gardasjøen

Alle byer ved Gardasjøen

Alt dette venter deg

I tillegg til de hyggelige, gamle byene byr Gardasjøen på mer moderne bydeler med alle tenkelige fasiliteter. Innsjøen representerer en allsidighet som reisemål der du både kan finne ro og avslapping samt et moderat natteliv, for ikke å glemme vill moro i den kjente fornøyelsesparken Gardaland. Det kryr av utfluktsmuligheter herfra, enten opp til Dolomittene eller en tur opp til mindre innsjøer som Tennosjøen i Syd-Tirol, Ledrosjøen og Iseosjøen i Lombardia. Du kan også la deg fascinere av de berømte attraksjonene i Verona og Venezia, og gå ikke glipp av den vidunderlige turen langs Minico-elva ned til Mantova hvor du kan besøke den nydelige blomsterhagen ”Parco Sigurta” og det ukjente vindistriktet Collina Moreniche underveis.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Geografi


I både nord og vest stiger de majestetiske fjellene vertikalt opp fra innsjøen, og kjøreturen fra Gardone opp til Riva kan ta pusten fra de fleste der den smyger seg langs fjellsidene og gjennom tunneler. Innsjøen er kun 4 - 5 km bred i den nordligste delen, der den til gjengjeld er opptil 370 meter dyp. Mot sør er den 12 km bred på det bredeste og her er dybden mer beskjeden. Gardasjøen er 50 km lang og det er kun på klare dager man kan se innsjøen i sin fulle lengde.

Les mer om Gardasjøen

Veier og transport

Veien rundt innsjøen er full av svinger og det er tunneler på begge sider av den nordlige delen, samt en del sikkerhetsutstyr som nå er bygget opp mot steinras o.l. som tidligere gjorde at veien ofte måtte stenge. Alt dette gjør kjøreturen langsom og spennende, så vær oppmerksom på at en kjøretur rundt sjøen kan ta tid. På søndager er sjøen et yndet utfluktsmål for beboerne fra store byer som Milano, Brescia, Verona, Trento og Bolzano, og bilkøene kan derfor være lange.

Turistfelle eller en ekte perle?

Dessverre oppfatter mange nordmenn Gardasjøen som et feriested for et eldre publikum, noe som er svært synd da innsjøen byr på; opplevelser for alle aldre. Innsjøen er i dag et av de hotteste stedene for unge reisende når det gjelder hanggliding, paragliding, vindsurfing og terrengsykling.

Paradis for vannsport og aktiv ferie

På grunn av de meget spesielle vindforholdene er den nordligste delen av innsjøen velegnet til vindsurfing, og byen Torbole er om sommeren like populær som de mest kjente skistedene er om vinteren. Nede i byen Malcesine kan dere leie terrengsykler som blir transportert opp på toppen av fjellet Monte Baldo, hvor dere kan hente syklene etter en luftig tur med taubanen. Dermed er dagen tilrettelagt og det er opp til deg om du vil ned over den nordlige delen til Nago og Torbole og tilbake gjennom tunnelene, eller sørover ned fra fjellet til Garda og opp langs kysten.

Det milde klimaet, den rike vegetasjonen, de mange sporene fra antikken og den gjestfrie befolkningen gjør Gardasjøen til et internasjonalt anerkjent reisemål - og ikke uten grunn.

Sykkelutleie
I byen Costermano del Garda finnes det mulighet for å leie sykler, som dere kan få levert langs hele sjøen. Prisene ligger på ca. 35-40 euro pr. sykkel inkl. levering. For mer informasjon se: Bike Store

Sjul teksten
 
 
search map