Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Bormio, som ligger i den storslåtte nasjonalparken Stelvio, utviklet seg opprinnelig rundt kurbadeanstaltene sine, som byen var berømt for helt fra romersk tid. Den ble verdenskjent under Alpint-VM i 1985 og har siden da levd opp til sin berømmelse for gode og velpreparerte alpint-løyper, samt mange kilometer med vidunderlige langrennsløyper. Det er 50 km markerte, alpintløyper der den lengste er på 6 km. Du har 14 skiheiser til din disposisjon, og det ligger atskillige skiskoler her.

Kart over Bormio i Lombardia

Klikk på kartet nedenfor og se hvilke feriehus vi kan tilby til din skiferie i Bormio. Du sørger selv for transporten dit, så sørger vi for innlosjering i ferieleilighet eller på hotell.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bormio er en (for områsdet) "større" by med 4500 innbyggere, og ligger i Lombaria, helt oppe ved grensen til Sveits og ikke langt fra den mer kjente skibyen Livigno. Vil du besøke Livigno kan den nås direkte med bil om sommeren, men som om vinteren nås den kun via en bue inn i Sveits. Med sin størrelse garanterer Bormio at det er liv i byen i både høy- og lavsesongen, og takket være de lokale beboerne blir ikke prisnivået presset opp til skyhøye nivåer, slik man ofte ser på andre skidestinasjoner. Her får du et godt utvalg av restauranter, pizzaer, barer, kaféer og butikker, og det hersker en behagelig, historisk atmosfære over byen.

Bormio har av uransakelige grunner alltid levd i skyggen av nærliggende Livigno for de fleste nordeuropeere. Når du drar på skiferie til Bormio vil du nesten utvilsomt være like uforstående som oss når det gjelder hvorfor Bormio står i skyggen av noe som helst. Klimaet er usedvanlig behagelig, og du vil fryde deg over å høre snøen knitre under føttene dine mens du kjenner den sterke solen varme ansiktet ditt. Sjarmen og historien som kjennetegner byen gjør den til et helt spesielt sted å nyte en skiferie - og det er ikke mye som er vakrere enn utsikten over Bormios tak og gamle tårn og spir i strålende solskinn, med fjellene og grantrærne som bakgrunnsteppe.

Les mer om Bormio

Historiske Bormio byr på mer enn bare ski

Når du får lyst til å ta en pause fra løypene kan du benytte deg av muligheten til å studere byen og områdets historie på museet i Palazzo de Simoni, eller spasere langs den historiske, sentrale gaten Via Roma. Du kan også merke byens historiske sus når du bader i kildebadene Bagni Vecchi (de gamle badene), som første gang ble beskrevet av den romerske keiseren Plinius den Eldre i hans "Naturhistorie" i det første århundret etter Kristus.

Å gå rundt i Bormios gater er i det hele tatt en ren fryd for den historie- og kulturinteresserte skiferiegjesten, for du kan ikke unngå å få øye på eldgamle trehus og vakkert utskårne dører. Du bør naturligvis ta deg tid til å kaste et blikk på historiske minnesmerker som Time-tårnet og Sankt Gervasio-kirken. Ønsker du bare å slappe av og skjemme deg selv bort i romantiske omgivelser kan en tur i Bagni Nuovi (de nye kurbadene) anbefales, og skal barna få utløp for all sin energi et annet sted enn i løypene kan du ta med hele familien i Baths of Bormio. Kildebadene er fortsatt et av byens store trekkplastre, og det med god grunn. 

Spis godt etter en dag på ski

Når dagen nærmer seg slutt og sulten melder seg er det bare å komme seg innendørs i varme omgivelser og nyte en lekker, tradisjonell middag på en av byens hyggelige restauranter. Prøv for eksempel en smakfull, tradisjonell rett fra Lombardia som risotto, eller en skikkelig vinterrett som ossobucco eller cassoeula - med et godt glass rødvin til, selvfølgelig. En drink eller to etterpå på en av barene eller nattklubbene er en herlig måte å sette punktum på en vellykket feriedag. Det er også mange utendørsaktiviteter du kan kaste deg over i det naturskjønne området rundt Bormio om sommeren, som sykling eller turgåing i de vidunderlige omgivelsene.

Sjul teksten
 
 
search map