Reis med In-Italia på en Aktiv ferie i Lombardia

Bellagio, Comosjøen
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1

Henter innhold

Aktiv ferie med et hav av opplevelser

En aktiv ferie i Lombardia kan ta flere former. De mange innsjøene lokker badeløver i alle aldre, og det er gode muligheter for svømming, surfing og seiling. Oppdag de høye fjellene til fots, på terrengsykler eller vær en våghals og kast deg ut fra svimlende høyder sammen med andre paraglidere. Om vinteren er de mange skistedene opplagte verter for aktive ferier.

Den fjellrike regionen Lombardia lokker med glitrende hvite løyper, storslåtte innsjøer og en av Italias største og mest pulserende byer: Mote-hovedstaden Milano.

Hvis du foretrekker dramatisk og vakker natur, turgåing, skiferier eller hygge ved den billedskjønne og eksklusive Comosjøens bredder - eller kanskje en storbyferie eller langhelg i majestetiske Milano - bør du vurdere en reise til Lombardia i Nord-Italia. Her er naturen din lekeplass hele året rundt, og å utforske regionen på tett hold, for eksempel til fots eller på sykkel, er en stor opplevelse.

Den nordlige delen av Italias største innsjø, Gardasjøen, ligger også i Lombardia, og som resten av regionen inviterer den til utallige varianter av aktive ferier kombinert med avslappet livsnyteri.

Skiferie i Lombardia

Lombardia er en av de regionene der du kan stå på ski i så fantastiske omgivelser at du mister pusten på vei nedover i løypene. Ikke fordi det er så fysisk utfordrende, men fordi Lombardias fjell fortsetter å imponere selv de mest bereiste Italia-kjennerne. Det er et stort utvalg av forskjellige områder i Alpe-regionen som innbyr til en aktiv skiferie. Et av dem er Livigno. 

Livigno tilhører et av de mest populære skiområdene i Alpene. Livigno ligger på 1816 m.o.h. og skiområdet når helt opp til 2796 m.o.h. Området byr på 115 km med løyper fordelt på de to fjellsidene Mottolino og Carosello, noe som dermed gir deg muligheten til alltid å kunne velge en solside å stå på. Nede i dalen er det gode fasiliteter for nybegynnere med mange korte heiser spredt langs byen. Høyere oppe i terrenget finner du et bredere utvalg av løyper for mer erfarne skiløpere.

>>> Finn hotell eller ferieleilighet i Livigno her

Utfordringene i terrenget er ikke blant de største, og derfor anbefaler vi ikke dette området for de mest erfarne skiløperne. Hvis du er på jakt etter litt større utfordringer kan du for eksempel dra til skisportsstedet Aprico som ligger i Valtellina i Sondrio-provinsen. Her finner du noe for alle nivåer, både for ski og brett. Skisesongen i Lombardia går vanligvis fra januar til april.

>>> Les mer om skiferier i Italia her

Gå på tur i Lombardia

En så vakker region som Lombardia skal naturligvis ikke kun oppleves gjennom bilruten, men også til fots. Her er det både utfordrende og lette turstier som gir deg muligheten til å oppleve regionens store variasjoner. Det alpine nord skiller seg markant fra det noe blidere, kuperte sør - og slettene ved Po-elva er et kapittel for seg selv. Et av de mest populære stedene å gå tur i Lombardia er nasjonalparken Stelvio i Brescia-provinsen, som er Italias største og mest berømte nasjonalpark. 

Her kan du gå mange gode turer mens du nyter utsikten over alpene og utforsker parkens dyre- og planteliv. I Stelvio er det flere botaniske hager du kan besøke. Stelvio-passet er kjent som en spennende utfordring for terrengsykkel-entusiaster i god form. De profesjonelle sykkelrytterne i Giro d"Italia kjører enkelte år gjennom passet i forbindelse med det harde løpet. Men de er ikke de eneste som tar utfordringen med å forsøke å nå toppen av Stelvio-fjellet på to hjul. Mange motorsyklister og syklister kjemper for ¨å følge deres spør. Hvert år er passet lukket for motoriserte kjøretøy en hel dag sent i august da rundt 8000 syklister fyller veien i de panoramiske omgivelsene. 

Et annet imponerende område du kan kan tilbringe mange gode timer på tur i er ved Maggioresjøens bredder. En del av innsjøen ligger i Sveits, og både den sveitsiske og den italienske siden er kjent for sine frodige fjell som pryder landskapet. Noen steder er det badestrender så du kan kombinere tur- eller sykkelferien din ved Maggioresjøen med svømming i det forlokkende vannet. Det ligger dessuten en del idylliske byer rundt innsjøen som er vel verdt å besøke. 

Comosjøen må naturligvis også nevnes i denne forbindelsen. Den er hjemstedet for utrolig vakre naturlandskaper som har forblitt uendret i flere århundrer. Fra fjellene i Brianza-regionen er dette nærmest magiske området fylt med spennende turstier som kan møte alle behov: både behovet for å utfordre og oppleve naturen i dens mest autentiske form, og behovet for å nyte avslappende spaserturer. Når du går tur i området rundt Comosjøen vil du ofte kunne følge utviklingen i områdets historie for hvert skritt du tar, via eldgamle stier og landlige bebyggelser. 

>>> Finn og bestill hotell, feriehus eller ferieleilighet ved Comosjøen her

Hvis du vil få tips til turgåing på ferie i Lombardia er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss i In-Italia.

Sykkelferie i Lombardia

Med mindre du er ambisiøs, har eller vil leie terrengsykkel og er i god form, vil det vanligvis være de flatere delene av Lombardia du oppsøker hvis ferien din skal inkludere sykling. Po-sletten og spesielt Cremona-provinsen er interessante steder å utforske fra sykkelsetet, enten du reiser med hele familien eller vennegjengen, og uansett om du er en veltrent syklist eller kun sykler på hyggenivå. 

Denne grønne og frodige provinsen er som balsam for sjelen, og hvis du har vært i Lombardias alpine nord vil du bli meget imponert over hvor stor naturlig variasjon denne regionen rommer. Når du sykler på Po-slettens stier passerer du marker, adelige villaer og kulturlandskaper der det dyrkes råvarer som er typiske for Lombardia. Alt i perfekt harmoni med naturen. En meget spennende rute på Po-sletten følger deg gjennom hele Cremona-provinsen fra sør til nord. Du kjører gjennom Pizzighettone og Soncino langs Serio Morto-dalen. Både Pizzighettone og Soncino er byer som er spesielt rike på historie. De er fortsatt omgitt av velbevarte festninger - dette er med andre ord byer omgitt av murer. Ruten er 38 km lang og i tillegg til de nevnte byene sykler du forbi andre historiske severdigheter og kan nyte de mange nydelige utsiktene underveis.

>>> Les mer om sykkelferier i Italia her

Hvis du gjerne vil oppleve fjellene på terrengsykkel behøver du ikke å fortvile selv om du ikke er en meget erfaren terrengsyklist. Selv om Alpe-provinsen Bormio, som er en av Lombardias mest besøkte provinser, bærer preg av mange vanskelige ruter finner du også mer tilgjengelige alternativer her. Utsiktene fra sykkelsetet ditt i denne delen av Lombardia er verdt hver eneste svettedråpe som måtte piple frem fra anstrengelsene. Et eksempel på en overskuelig rute hvis vanskelighetsgrad ikke er helt urimelig er den 15 km lange Bormio - Madonna dei Monti - Niblogo - Baita del Pastore-ruten. Du starter i den vakre, gamle fjellbyen Bormio og ender opp ved Baita del Pastore i den paradisiske Zebu-dalen.

 
search map