Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mye mer enn Milano

Lombardia er vel mest kjent for byen Milano, men det er nok av andre interessante opplevelser i denne regionen, både kulturelle og naturmessig. Et opphold i Lombardia vil faktisk ofte være et fantastisk utgangspunkt for dem som ønsker å oppleve noen av Nord-Italias spennende og kanskje litt oversette byer.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Innbydende innsjøer

Mot nord er regionen dominert av Alpene og de store innsjøene Como og Garda. Her vil man kunne finne nydelige naturopplevelser både sommer og vinter. Comosjøen har gjennom flere århundrer lokket til seg besøkende som kommer for å gå turer i fjellene eller seile på innsjøen. Fra innsjøen er det en fantastisk utsikt mot Alpene. Gardasjøen, Italias største og mest kjente innsjø i øst, er omgitt av tre forskjellige regioner, derav Lombardia er på den vestlige delen av innsjøen.

Les mer om Lombardia

Regionshovedstaden Milano

Milano er hovedbyen i regionen, og er mest kjent som en av moteverdens hovedbyer for haute couture, med navn som Valentino, Armani, Laura Biagiotti og Gucci. Det er også i Milano at man finner det verdenskjente operahuset La Scala. Videre er Milano Italias finanssentrum, hvor bl.a. børsen ligger. Milano byr på mange shoppingmuligheter, travle mennesker og en høy puls. Milanos storslåtte domkirke er like vakker badet i flomlys på kvelden som i sollys på dagen og definitivt verdt et besøk. Byen er også en stor fotballby med to store og internasjonalt kjente fotballag : AC Milan og Inter(nazionale). De bilinteresserte kan besøke Formel-1 banen i Monza, kun 23 km nord for Milano.

Du finner også det autentiske Italia i Lombardia

Leter du etter det autentiske Italia der du kan oppleve et lokalt preg som enda ikke har bltit påvirket av turismen, så byr den varierte regionen Lombardia på forskjellige, spennende muligheter. Finn f.eks. en liten landsby med en skjult skatt av en restaurant der de lokale stimler sammen og der det hverken snakkes engelsk eller finnes menyer. Små klostre og andre levninger fra Middelalderen er også å finne i det autentisk Italia her i Lombardia.

Men man kan også utforske det autentiske Italia i naturen. Hvem vet, kanskje du kommer over en liten innsjø eller bakketopp som virker fullstendig urørt av andre enn deg. Er du glad i eventyr bør du dra på oppdagelse i det autentiske Lombardia. 

Byer

Motemekka

Milano, som er regionens hovedstad, er nok mest kjent for sine eksklusive butikker, fotball og selvfølgelig det berømte operahuset La Scala. Byen har også et verdensberømt Leonardo da Vinci-museum som man bør bruke noen timer på å besøke.

Milano er også byen med de raffinerte kaféene, fylt med smarte og moteriktige menn og kvinner. Byens sentrum rundt domkirken er også Milanos mest interessante område. Den kjøpelystne og motebevisste besøkende vil selvfølgelig også kunne få tilfredsstilt sine behov i de mange eksklusive butikkene byen kan skryte av.

>>> Les mer om en ferie i Milano her

Av andre interessante byer i Lombardia kan vi f.eks. nevne Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo og Cremona som alle har flere interessante monumenter og opplevelser å tilby reisende. Felles for flere av de lombardiske byene er at de er rike på historiske monumenter, spesielt fra middelalderen.

Historie

En viktig beliggenhet

Et opphold i Lombardia kan også gi deg tilgang tilmange unike historiske opplevelser. Her finner du som nevnt flere levninger fra middelalderen; minner fra tiden da området spilte en sentral rolle for hele dette området av Europa.

Lombarderne og spesielt milaneserne var ofte "fanger" i maktkampen mellom pavene i Roma og de skiftende Tysk-romerske keiserne. Milano har vært jevnet med jorden opp til flere ganger under middelalderens blodige stridigheter.

Sol og strand

Du kan bade i innsjøene

Regionen Lombardia byr på mange opplevelser, og hvis du ønsker deg en ferie med sol og strand er det absolutt å finne her. Det finnes utallige bademuligheter ved regionens naturskjønne innsjøer som f.eks. Comosjøen, Iseosjøen og Gardasjøen, som nok er den mest kjente av alle innsjøene.

Her vil du kunne kombinere badeferien med spennende utflukter til flere av regionens mange interessante byer, eller hva med å ta en svipptur til noen av naboregionene; Piemonte, Veneto eller Emilia Romagna?

Naturopplevelser

Absorber det allsidige landskapet

Store deler av Lombardia er preget av den flate Po-sletta; forbundet med Po-elva og dermed delvis dekket av vann og rismarker. På den andre siden er den nord- og nordøstlige delen av regionen dominert av mektige fjell og innsjøer, og her kan du boltre deg i det vakre landskapet. Snør tursekken, kast deg på sykkelsetet, grip årene, kryp opp i salen og spenn seilet – det er ingen grenser for hvordan du kan nyte naturen her. På slutten av dagen kan du vende snuten mot de frodige, bølgende åsene i vindistriktet Franciacorta, og slappe av med et deilig glass musserende Brut i solnedgangen.

Mat og vin

Smak på de rikholdige spesialitetene

De lombardiske mat-tradisjonene er nok å finne på den noe ”tyngre” delen av det italienske kjøkken-spektrumet. Rettene er rike på smak, og her brukes mye smør samt snegler, froskelår og gås i matlagingen – ingredienser vi kanskje er mest vant til å se på franske menyer.

Fisk & skalldyr
Det spises hovedsaklig ferskvannsfisk i Lombardia, og dere finner mange fremragende restauranter rundt innsjøene. Ål er ikke en sjelden ingrediens, og det er også mulig å spise kreps på flere steder.

Pølser & skinke
I Lombardia produseres det mange forskjellige typer pølser og skinker. Disse er ikke kun laget av svin, men gås, hest, geit og hjort brukes også i den tradisjonsrike produksjonen. Ettersom det spises så mye gås i Lombardia, er det jo en selvfølge at det lages mange forskjellige spesialiteter av det velsmakende fjærkreet. Dere kan for eksempel smake gåse-fleskesvor, gåse-skinke (prosciutto d'oca), pølse laget av gåsebrystPetto d’oca og i tillegg finnes det to andre gode pølsetyper med gås; Salame d’oca di Mortara og Salame d’oca ecumenico.
Violino di capra della Valchiavennaer en veldig god skinke som er produsert av geitekjøtt. Den skal kuttes på en spesiell måte som minner om å spille fiolin, derav navnet Violino.
Rundt Comosjøen fremstilles det en slags bresaola av hjortekjøtt som heter Slinzega di cervo som er veldig smakfull.
Det er også en spesiell Bresaola samt noen små Cacciatorini-pølser som også lages av hestekjøtt.
Bortsett fra alle disse eksotiske spesialitetene lages det også flere mer velkjente pølser av svin.Salame Milano er noe de fleste har hørt om, men vi anbefaler også å få med dere en smakebit av Salame Mantovano - en populær pølse blant de lokale.

Ost
Bagòss di Bagolino er en ost som blir lagd av kumelk, og som lagres over lang tid; først etter 12 måneder er osten klar til å nytes!
Tombea er en ost som fremstilles i alpeområdet rundt Gardasjøen. Osten fremstilles på kumelk, og er tilsatt med safran. Osten har utmerket seg i mange ostekonkurranser, men er i fare for å forsvinne da det er få produsenter igjen. Tombea er best etter lang tids lagring.

Søtsaker
Panettone er kanskje den søtsak som er mest foretrukket i Lombardia. Og, som så mange andre steder i Italia, vil dere i mange av byene få smake deilig hjemmelaget gelato.

Vin & vingårder
Lombardia er mest kjent for sin fremragende musserende vin. Champagne kan vi naturligvis ikke kalle det, siden det ikke kommer fra Champagne i Frankrike. Spumante og Brut er de italienske betegnelsene på det samme produktet, og i Lombardia er de veldig dyktige på å fremstille de deilige boblene.
Noen av de beste musserende vinene herfra går under navnet Franciacorta, og de aller beste kan sammenlignes med Frankrikes ypperste champagner. En av regionens (muligens også verdens) beste produsenter er Cà del Bosco. Men nivået er høyt og det finnes mange andre fremragende produsenter. Ellers er Lombardia mest kjent for fremstilling av hvitvin på den internasjonale druesorten Chardonnay.

Sjul teksten
 
 
search map