Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Opplev Lombardias mangfold som gjør regionen så spesiell. Med to internasjonale flyplasser er det lett å komme seg hit, og dere kan besøke energiske Milano med alle dens shoppingmuligheter, moteinspirasjoner og spisesteder før dere drar videre til Como- og Gardasjøen, der dere får sett noe av det vakreste Italia har å by på. I dette området finner dere også Maggiosjøen, samt den mindre kjente Iseosjøen med tilknytning til vindistriktet Franciacorta – juveler i det lombardiske landskapet som bare venter på å oppdages.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Beveg dere fritt i Lombardia

Fra den største flyplassen i Milano (Malpensa) kommer dere dere lett inn til Milano sentrum med tog. Herfra har dere utallige muligheter til å bevege dere rundt om regionen langs togskinnene. Dere kan for eksempel befinne dere i byen Como på bredden av Comosjøen etter kun 35 minutter tøffende gjennom landskapet, eller i Desenzano del Garda og Sirmione på litt over én time. Vi anbefaler likevel at dere skaffer dere en leiebil da dette gir dere størst frihet.

Les mer om Lombardia

Byer

Besøk pulserende Milano

Milano er hovedbyen i regionen, og er mest kjent som en av moteverdens hovedbyer for haute couture, med navn som Valentino, Armani, Laura Biagiotti og Gucci. Det er også i Milano at man finner det verdenskjente operahuset La Scala. Videre er Milano Italias finanssentrum, hvor bl.a børsen ligger. Dette er de shoppinggales paradis, som samtidig byr på utsøkte kulturelle opplevelser – Milanos storslåtte domkirke er like vakker badet i flomlys på kvelden som i sollys på dagen og definitivt verdt et besøk. Byen er også en stor fotballby med to store og internasjonalt kjente fotballag : AC Milan og Inter(nazionale). Hvis dere har bilinteresserte med dere, kan vi anbefale et besøk til Formel-1 banen i Monza, kun 23 km nord for Milano.

Se innsjøene og de mektige Alpene i nord

Lombardia er stort sett ganske flatt, men nord i regionen tårner Alpene over de imponerende innsjøene, gravd ut av isbreer i fordums tid. Her kan dere dyppe dere i Comosjøen, Gardasjøen, Maggioresjøen, deler av Luganosjøen og Iseosjøen i et fargerikt landskap som endres konstant med årstidene. Her kan dere ta del i et hav av utendørsaktiviteter, både til lands og til vanns, og la dere fascinere av alle de spennende byene som klamrer seg til innsjøenes bredder.

Andre interessante byer i Lombardia vi kan anbefale er Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo og Cremona - alle har flere interessante monumenter og opplevelser å tilby den reisende.

Historie

Et opphold i Lombardia kan også gi dere tilgang tilmange unike historiske opplevelser. Her finner dere flere levninger fra middelalderen; minner fra tiden da området spilte en sentral rolle for hele dette området av Europa. Lombardierne og spesielt milaneserne var ofte "fanger" i maktkampen mellom pavene i Roma og de skiftende Tysk-romerske keiserne. Milano har vært jevnet med jorden opp til flere ganger under middelalderens blodige stridigheter.

Sol og strand

Bad i innsjøene

Dersom dere ønsker å bade i Lombardia, kan dere gjøre det i en av regionens naturskjønne innsjøer vi nevnte tidligere. Her vil dere kunne kombinere badeferien med spennende utflukter til flere av regionens mange interessante byer, eller hva med å ta en svipptur til noen av naboregionene; Piemonte, Veneto eller Emilia Romagna?

Naturopplevelser

Absorber det allsidige landskapet

Store deler av Lombardia er preget av den flate Po-sletta; forbundet med Po-elva og dermed delvis dekket av vann og rismarker. På den andre siden er den nord- og nordøstlige delen av regionen dominert av mektige fjell og innsjøer, og her kan dere boltre dere i det vakre landskapet. Snør tursekken, kast dere på sykkelsetet, grip årene, kryp opp i salen og spenn seilet – det er ingen grenser for hvordan dere kan nyte naturen her. På slutten av dagen kan dere vende snuten mot de frodige, bølgende åsene i vindistriktet Franciacorta, og slappe av med et deilig glass musserende Brut i solnedgangen.

Mat og vin

Smak på de rikholdige spesialitetene

De lombardiske mat-tradisjonene er nok å finne på den noe ”tyngre” delen av det italienske kjøkken-spektrumet. Rettene er rike på smak, og her brukes mye smør samt snegler, froskelår og gås i matlagingen – ingredienser vi kanskje er mest vant til å se på franske menyer.

Fisk & skalldyr
Det spises hovedsaklig ferskvannsfisk i Lombardia, og dere finner mange fremragende restauranter rundt innsjøene. Ål er ikke en sjelden ingrediens, og det er også mulig å spise kreps på flere steder.

Pølser & skinke
I Lombardia produseres det mange forskjellige typer pølser og skinker. Disse er ikke kun laget av svin, men gås, hest, geit og hjort brukes også i den tradisjonsrike produksjonen. Ettersom det spises så mye gås i Lombardia, er det jo en selvfølge at det lages mange forskjellige spesialiteter av det velsmakende fjærkreet. Dere kan for eksempel smake gåse-fleskesvor, gåse-skinke (prosciutto d'oca), pølse laget av gåsebrystPetto d’oca og i tillegg finnes det to andre gode pølsetyper med gås; Salame d’oca di Mortara og Salame d’oca ecumenico.

Violino di capra della Valchiavennaer en veldig god skinke som er produsert av geitekjøtt. Den skal kuttes på en spesiell måte som minner om å spille fiolin, derav navnet Violino.

Rundt Comosjøen fremstilles det en slags bresaola av hjortekjøtt som heter Slinzega di cervo som er veldig smakfull.

Det er også en spesiell Bresaola samt noen små Cacciatorini-pølser som også lages av hestekjøtt.

Bortsett fra alle disse eksotiske spesialitetene lages det også flere mer velkjente pølser av svin.Salame Milano er noe de fleste har hørt om, men vi anbefaler også å få med dere en smakebit av Salame Mantovano - en populær pølse blant de lokale.

Ost
Bagòss di Bagolino er en ost som blir lagd av kumelk, og som lagres over lang tid; først etter 12 måneder er osten klar til å nytes!

Tombea er en ost som fremstilles i alpeområdet rundt Gardasjøen. Osten fremstilles på kumelk, og er tilsatt med safran. Osten har utmerket seg i mange ostekonkurranser, men er i fare for å forsvinne da det er få produsenter igjen. Tombea er best etter lang tids lagring.

Søtsaker
Panettone er kanskje den søtsak som er mest foretrukket i Lombardia. Og, som så mange andre steder i Italia, vil dere i mange av byene få smake deilig hjemmelaget gelato.

Vin & vingårder
Lombardia er mest kjent for sin fremragende musserende vin. Champagne kan vi naturligvis ikke kalle det, siden det ikke kommer fra Champagne i Frankrike. Spumante og Brut er de italienske betegnelsene på det samme produktet, og i Lombardia er de veldig dyktige på å fremstille de deilige boblene.

Noen av de beste musserende vinene herfra går under navnet Franciacorta, og de aller beste kan sammenlignes med Frankrikes ypperste champagner. En av regionens (muligens også verdens) beste produsenter er Cà del Bosco. Men nivået er høyt og det finnes mange andre fremragende produsenter. Ellers er Lombardia mest kjent for fremstilling av hvitvin på den internasjonale druesorten Chardonnay.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Lombardia?

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull av flotte ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, villaer og selvbetjente ferieleiligheter i Lombardia, som alle blir besøkt jevnlig av våre medarbeidere for å sørge for at det lever opp til vår standard. Spør gjerne en av våre erfarne reiseeksperter om gratis tips og råd; bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss eller slå av en prat via chat-alternativet til venstre. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte ferien deres i Lombardia.

Sjul teksten
 
 

Populært i Lombardia

search map