Bes√łk Hanbury Botaniske Hager

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Hanbury Botaniske Hager ligger i byen Ventimiglia som pryder bukten Capo Mortola ved franskegrensen.Her finner dere et enormt utvalg av eksotiske planter fra hele verden som vokser og trives fritt i naturen til tross for at det ikke er deres naturlige element. Hagene ligger høyt over havet på en bratt halvøy, med mer enn 100 meter mellom de frodige stiene og vannoverflaten.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli kjent med hagenes historie

Hagene ble anlagt i 1867 av Sir Thomas Hanbury som, på en ferie i Cote d'Azur, ble så betatt av området i Capo Mortola at han kjøpte det 18 hektar store området stykke for stykke helt til han eide alt. Med hjelp fra sin bror, botaniker og landskapsarkitekt Ludwig Winter, begynte han anleggelsen av i alt 9 forskjellige hager. I 1883 var det mer enn 600 forskjellige arter i hagene, og bare seks år senere hadde dette vokst til 3500 forskjellige arter før det i 1912 var omtrent svimlende 5800 arter i hagene. Hanbury døde i 1907, men overlot ansvaret til sin svigerdatter Lady Dorothy Hanbury. Han var så glad i dette grønne paradiset at han valgte å bli gravlagt her, og graven står den dag i dag som et minnesmerke over planteentusiasten.

Hagene gjennomgikk betydelige skader under 2. Verdenskrig, og i 1960 solgte Lady Dorothy Hanbury dem til den italienske stat, som igjen videreførte ansvaret for dem til Universitetet i Genova 23 år senere. Siden 1987 har de gjennomgått en løpende restaurering, og i 2000 ble de offisielt fredet. Fra 2006 av kunne Hanbury Botaniske Hager også skryte av å ha en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Hagene er åpne for publikum fra slutten av september til midten av juni fra kl. 10:00 til 16:00, med unntak av onsdager da de stenges hele dagen. Ler med på hjemmesidene deres/. Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd angående ferieovernattinger dersom dere ønsker å besøke Hanbury Botaniske Hager. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia, og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map