Liguria Stranden Punta Corvo

Synet som møter deg ved siste trappetrinn Litt av stien på vei ned til stranden
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Punta Corvo-stranden

Punta Corvo-stranden ligger under byen Montemarcello, og er den eneste sandstranden ved landsbyen. Anfre sandstrender rundt Montemarcello (som både er navnet på landsbyen fjellet) finner du Lerici og ved Bocca di Magra, på hver sin side. Punta Corvo er kåret til en av Italias 30 flotteste strender, og det er inkludert Sardinia, som er kjent for sine nydelige bounty-strender.

Hvordan kommer jeg med dit?

Det er to måter å komme seg til Punta Corvo på. Enten via vannet, men da må du ha båt - og det er ingen turistbåt som kommer hit. Det vanligste alternativet er stien oppe fra landsbyen Montemarcello, hvor det også er mulig å parkere. Fra landsveien i Montemarcello (ved landsbyens to kafèer) går det en flisebelagt sti i retning mot havet. Etter litt svinger du til høyre og stien begynner og bli mindre jevn. Her går det omtrnet 700 (!) trinn ned til stranden. Selv de mest sporty får en utfordring her, men det føles godt.

Panoramisk men anstrengende

Vanskelighetsgraden er mellomhøy, men det meste av turen ned er skog, så det er skyggefult. Dessuten står det også en benk eller to ned på veien for dem som trenger å hvile. Avhengig av tempo tar turen ca. 30 minutter til fots, men oppturen kan ta tre kvarter, da det er mer anstrengende. Turen er ikke for personer som har problemer med å gå, det er dessuten rekkverk på store deler av veien. Turen er godt skiltet og det er gratis adgang til stranden.

Et stykke paradis

Belønningen etter all strevet er den vakreste sandlagunen med nesten svart sand. Lagunen er et par 100 meter lang og det er mulighet for enten å sole seg på sanden eller klippene. Utsikten mot havet og Portovenere, som ligger over på den siden til høyre, når man vender blikket ut. Til sidene er lagunen godt beskyttet av klippene, som fra havet reiser seg mot himmelen. Husk vann og noe som kan gi skygge.

God strandtur!

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
search map