Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Savona er både en kommune og en av de største byene i Savona-provinsen, den er større enn de nærmeste naboer. Tidligere var byen kjent for sin jernindustri og messingverk. Men til tross for industrien har du et fint historisk sentrum, og byen føles ikke så turistifisert som mange av de andre langs kysten av Liguria.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I Savona er det litt av hvert

I Savona er det flere interessante severdigheter, som fort, tårn, kirker, katedraler og museer av forskjellige slag. For å nevne noe du kan besøke: Fortezza del Priamar, Monumenti ai Caduti, Capella Sistina, Torre Leon Pancaldo, Apple-museet, katedralen i Nostra Signora Assunta, Museo della Ceramica i Savona og Torre del Brandale.

I byens historiske sentrum er det en hyggelig atmosfære og i de smale gatene finner du butikker av forskjellige slag. Det er apotek, postkontorer, banker, koselige kaféer og restauranter som holder høyt standard.

Les mer om Savona

Et godt utgangspunkt

Savona ligger vest for Genova, ca. 55 km. Til berømte Portofino er det ca. 81 km og det tar ca. 1 time med bil avhengig av trafikk. Men siden det også er en togstasjon i Savona, kan du la bilen stå og reise langs kysten med tog, som blant annet kjører til National Park Cinque Terre på den ene siden og den franske grensen på den andre. Kjører du nordover i ca. 40 minutter (38 km) kommer du til Piemonte-regionen, hvor du kan nyte mange delikatesser og kjøpe gode viner med hjem.

Sjul teksten
 
 
search map