Bli med på Juving

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

På italiensk kalles denne sportsgrenen torrentismo og kommer av ordet torrente for vannløp/strøm. Sportsgrenen går ut på å rappellere, klatre, hoppe og gli gjennom et elveløp som går gjennom smale klippekløfter, kun iført våtdrakt, hjelm og med klatreutstyrt som hjelpemiddel. Det kreves ingen ekstraordinære egenskaper innen klatring eller lignende, bare litt mot og ingen problemer med å bli våt. Da en juving-ekspedisjon som oftest følger strømmen fra et høyt til et lavt punkt er det som oftest ikke mulighet til å snu, så det er bare å følge strømmen til utmunningen av elveløpet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Torrente Barbaria er et elveløp som strekker seg over 2000 meter kun avbrutt av krystallklare små innsjøer omgitt av høye klipper. Den tre timers lange turen (ca. 45 minutters gange til toppen) er et rent eventyr for våghalser og alle som ønsker en aktiv opplevelse i et vakkert landskap.

Juvingen her involverer flere fossefall dere kan forsere ved å hoppe, gli eller klatre ned - der det er forsvarlig. De fleste fossefallene ender i en dyp, klar kulp dere kan kaste dere uti og svømme inn til land igjen fra (også en av grunnene til at det er vanskelig å snu). I Torrente Barbaria seiler dere langs den pulserende elven over glatte svaberg, eller hopper ned fra de forskjellige høydene (det høyeste hoppet er på 7 meter, og den lengste rappelleringen er 15 meter lang), og det er noe for alle - selv halvstore barn kan delta så lenge de er svømmedyktige.

Juving er ikke en individuell sportsgren, men en aktivitet som passer best for grupper. Kontakt derfor en arrangør for ytterligere opplysninger og priser. Prøv for eksempel her eller henvend dere på torget i byen der det reklameres for juving:
Info: http://www.albertomountainguide.it/canyoning/canyoning-rio-barbaria-liguria/

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd angående overnattinger dersom dere ønsker å prøve juving ved Rocchetta Nervina. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia, og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map