Hotell i Monterosso i Cinque Terre

Vandreferie i Cinque Terre - 8 dager

Manarola Vernazza
Legg til som favoritt
 
Henter innhold

Da du reiser på egenhånd kan du selv bestemme hvordan programmet ditt skal se ut, men for å gjøre arbeidet lettere for deg har vi satt sammen et forslag som du kan se nedenfor. Og det beste av alt er at du kan ta dagene helt i ditt eget tempo. Men det kreves at du er vant til å gå på tur, og er i forholdsvis god form for å gå enkelte strekninger. Men som sagt, turene er frivillige, og hvis du vil sitte i solen på en kafé en dag i stedet for å gå, er du selvfølgelig velkommen til å gjøre det.

Hotell på reisen
Dagsprogram
Galleri
Priser og avreseinformasjon

Du bestemmer selv tempoet

Nedenfor presenterer vi hvordan dagene dine kommer til å se ut, og i teksten fremgår det også når du skifter hotell, for på denne turen kommer du til å bo på to forskjellige hoteller. Du kan følge hele programmet slavisk, eller velge ut det du synes høres mest interessant ut. Det er nemlig kun du som bestemmer farten. I resepsjonen på det første hotellet ditt i La Spezia ligger samtlige billetter og kart over ruten og venter på deg.

Kort dagsprogram

- Dag 1 - ankomst til ditt første hotell
- Dag 2 - gjør noe usedvanlig og oppdag øylivet
- Dag 3 - en udfordring med en spektakulær utsikt
- Dag 4 - det er tid for å skifte område og hotell
- Dag 5 - den mest pittoreske av alle
- Dag 6 - besøk et kloster eller to
- Dag 7 - "kjærligheten", Amore, venter på deg
- Dag 8 - I dag går det hjemmover, - eller videre

Du bor i komfortabelt

Du bor på komfortable rom på totalt to hoteller, Hotel CDH i La Spezia og Hotel Cinque Terre i Monterosso eller Hotel Dora i Levanto (avhengig av plass).

Rommene på Hotel CHD La Spezia
Dobbeltrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj eller badekar. Fasiliteter er Wi-Fi, tv, minibar, safe og hårføner.

Rommene på Hotel Palme
Dobbeltrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, et bad med dusj eller badekar. Fasiliteter er tv, safe. minibar og fri wi-fi i lobbyn.

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst til det første hotellet ditt

Du ankommer den pulserende byen La Spezia der du sjekker inn på Hotel CDH La Spezia. Det er et 4-stjerners hotell der du bor i tre netter. Da hotellet ligger sentralt og tett på havnen har du ikke bare muligheter for å utforske Cinque Terre mens du bor her, men også La Spezia. Det er et historisk sentrum og mange fine butikker, kaféer og restauranter her i byen. På hotellet er det bar, gratis Wi-Fi og parkeringsmuligheter. Nærmeste restaurant ligger kun 50 meter fra hotellet.

Dag 2 - Gjør noe usedvanlig og oppdag øy-livet

Etter frokosten tar du båten fra La Spezia ut til øya Palmaria som ligger rett utenfor Portovenere, byen som ligger helt ute på spissen. Vel fremme på kaien Terrizzo følger du stien som krysser denne deilige øya som bl.a. er kjent for sine "Portoro"-marmorbrudd. Turstien er ca. 7 km lang og tar et par timer avhengig av tempoet ditt. Hvis du har med deg badetøy kan du ta en dukkert fra klippene eller steinstrendene. Det er veldig populært blant de lokale som dermed slipper trengselen på de tettpakkede strendene. Når du synes det er på tide å dra tilbake hopper du bare på båten som seiler deg til Portovenere og tilbake til La Spezia igjen. Etter et forfriskende bad kan du spasere rundt i byen, sette deg på en hyggelig kafé med en god aperitivo før du bestiller noe godt å spise på en av restaurantene i den gamle bydelen.

Dag 3 - En utfordring med en spektakulær utsikt

I dag er det på tide å ta toget til Cinque Terre. Fra byen Riomaggiore tar du tursti nr. 3 som fører deg opp gjennom vinmarkene og videre til Madonna di Montenero. Denne helligdommen er karakteristisk for Riomaggiore, den siste av de fem helligdommene - én for hver landsby i Cinque Terre. På fortet Telegrafo, som er kjent for klatreveggen sin, og bak Campiglia begynner en av de mest spektakulære turstiene du kan tenke deg; hugget ut i klippene og ender ved havet. Den fantastiske naturen gjør dette området til et av de mest severdige. Denne delen av turen er litt tyngre, men når du kommer frem til Portovenere har du god tid til å roe tempoet slik at du får en avslappende spasertur. Dersom du klarer å se deg mett på den vakre utsikten er det bare å reise tilbake til La Spezia.

Dag 4 - På tide å bytte område og hotell

Etter frokosten er det på tide å pakke kofferten og vende snuten mot hotell nummer to, som er Hotel Palme i Monterosso. Turen foregår med egen bil eller du kan ta toget (togbillett er ikke inkludert). Etter at du har kommet deg på plass er det på tide med litt aktiviteter. Om ettermiddagen kan du ta føttene fatt fra Monterosso til Levanto gjennom olivenlunder og pinjeskoger langs tursti nr. 1, som fører deg til Punta Mesco. Her blir du belønnet med unike og uforglemmelige utsikter. Du kan samtidig se hele Cinque Terre og La Spezia-bukten med de tre øyene Palmaria, Tino og Tinetto. For å komme tilbake med toget tar du den samme veien du kom fra. Om kvelden kan du slappe av med et glass vin eller slentre langs havet i ro og mak, og kanskje ta en liten kveldsdukkert?

Dag 5 - Den mest pittoreske av dem alle

Dagen starter med frokost før du begir deg ut på dagens eventyr. For i dag skal du oppleve Corniglia, en av Cinque Terres fem nydelige byer. Du kommer deg dit med toget. Corniglias fine og fargeglade hus ligger oppe på en bakketopp med to små, eksklusive strender på hver sin side. Etterpå skal du besøke eventyrlige Vernazza, som er den mest pittoreske og populære av byene. Her kan du velge mellom noen supre turstier, og velger du nr. 2 vil du få utsikt over den sjarmerende byen som ligger for dine føtter. Dette er en av de mest fotograferte utsiktene i den verdensberømte nasjonalparken. Hvis du fortsetter langs stien kommer du til slutt tilbake til Monterosso. I Monterosso finner du en fin strand, samt et godt utvalg av vinbutikker, hoteller og restauranter. Vi vil gjerne også gi deg et godt tips om de lokale vinene. I Cinque Terre fremstiller man helt fantastiske hvitviner da druene vokser i de nærmest utilgjengelige skråningene, og jo tettere du kommer på havet jo mer endres vinens karakter. De druene som vokser nærmest havet inneholder en viss mengde salt, mens de som vokser høyest oppe er de tørreste. Da produksjonen er meget begrenset er prisene høyere enn i andre områder, men det er de også verdt.

Dag 6 - Besøk et kloster eller to

Fra Monterosso er det nå på tide å følge den "hellige" stien langs den antikke ruten som fører deg til klostrene Madonna di Soviore, Madonna di Reggio, samt Cigoletta og byen Corniglia, som er en av de fem byene i Cinque Terre. For å komme deg tilbake til Monterosso tar du toget.

Dag 7 - "Kjærligheten", Amore, venter på deg

Etter frokosten tar du toget tilbake til Corniglia, men i dag drar du videre til de små fiskerlandsbyene Manarola og Riomaggiore. Mange føtter har etterlatt sine spor på denne stien da den ikke er så utfordrende, og samtidig er kjent som "kjærlighetsstien", Via dell'Amore. Når du klarer å løsrive deg fra utsiktene og har unnet deg en god, italiensk is kan du ta toget tilbake til Monterosso i ditt eget tempo før du nyter din siste natt på hotellet.

Dag 8 - Hjem igjen - eller videre?

I dag er det på tide å fortsette eventyret på egenhånd, og du har kanskje lyst til å oppleve flere av Italias små perler. Du befinner deg nemlig i nærheten av Toscana som ligger sørover med sine bølgende bakker fylt med vinmarker og olivenlunder. Regionen Piemonte ligger mot nord, og dette flotte området byr også på fantastiske utsikter. Sist, men ikke minst, vil vi ønske deg en fortsatt god reise!

Prisen og avreiseinforasjon:
Du søker på 7 netters opphold og kan ankomme hvilken ukedag du vil, forutsatt at det er ledig da. Hva totalprisen inkluderer ser du under avsnittet "Prisen inkluderer" ovenfor.

Prisen inkluderer:
- Tre netter på Hotel CDH La Spezia inkl. frokost
- Fire netter på enten Hotel Palme i Monterosso inkl. frokost
- Togbillett til Cinque Terre, samt et Cinque Terre-kort som gir adgang til nasjonalparken
- Båtbillett fra Portovenere til øya Palmaria t/r
- Brosjyrer og kart som du skal bruke for å følge de turstiene som er med i programmet

Prisen inkluderer ikke:
- Transport til og fra Italia og til hotellet
- Transport mellom hotellene og rundt i området (krever egen bil eller leiebil)
- Øvrige måltider og drikkevarer
- Lokale skatter (f.eks. turistskatter)
- Annet som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer" ovenfor

 

Søk priser og
bestill opphold

Søk priser og
bestill reise

Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
 
search map