Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen med de to bydelene

Gå gjennom fjellet som deler Monterosso i to via en kort gangtunnel. Gamlebyen karakteriseres av gamle hus og fiskebåter ved havnen, mens den nyere bydelen på andre siden av fjellet preges av hoteller og stranden Fegina - der den 14meter høye Neptun-statuen "Il Gigante" passer på de badende. Jernbanestasjonen ligger også i den nyere bydelen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Utforsk den sjarmerende gamlebyen

Det "opprinnelige" Monterosso med den lille havnen som de lokale fiskerne og mange turistbåter legger til i, har flere spennende severdigheter. Se bl.a den flotte fasaden på San Giovanni Battista-kirken, de bedårende og pittoreske små smauene som karakteriseres Cinque Terre-landsbyene, og ikke minst de mange vinbarene (enoteche) der dere kan smake på de lokale vinene, som dyrkes i Cinque Terres fjellskråninger. Utover de lokale vinene kan dere også få kjøpt den kostbare dessertvinen sciacchetrà, grappa, ansjoser, olivenolje og ikke minst byens "varemerke", sitronene, som brukes til å fremstille både sitronlikør limoncello ( i Monterosso kaller de den for limoncino) og sitronmarmelade.

Les mer om Monterosso

Finn frem turskoene
Den kjente turstien Il Sentiero Azzurro som knytter de fem byene sammen, starter i den gamle bydelen i Monterosso. Legg merke til at det koster et lite gebyr, som går til vedlikehold av nasjonalparken, å bruke denne turstiene. Et annet bra alternativ er den mindre kjente (og mindre folksomme) turstien fra Monterosso til Levanto via Punta Mesco-fjellet. Når dere kommer frem til den større byen Levanto, kan dere enkelt ta toget tilbake til Monterosso - det tar bare noen få minutter. Et tredje forslag er en ca. 1 1/2 times vandretur opp til helligdommen Soviore. Nyt den fantastiske panoramautsikten - helt gratis. Gå opp gjennom hovedgaten Via Roma i den gamle bydelen, rett frem i rundkjøringen ca. 20 m. før dere tar til venstre opp trappen med skiltet til Soviore og det lille hotellet Casa dei Limoni. Et siste (og ikke fullt så krevende) alternativ der dere også får oppleve den nydelige panoramautsikten, er turen opp til kirkegården i byen og Cappucciner-klosteret som ligger midt mellom de to bydelene.

Vandresystemet:


Åpne stier:
På den populære gåstien (sentiero azzurro), som forbinder de fem byene, og som er betalingsstier, er det mulig å vandre på strekningene
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dog være periodevis stengt pga. vedlikeholdsarbeid)

Videre er det mange kostnadsfrie og mindre trafikkerte stier i området, hvor dere kan nyte havluften og de svimlende panoramautsikter: for eksempel strekningene
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et lidt udfordrende alternativ til strækningen Manarola -> Corniglia)
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt mange andre vandreruter oppe bag byerne i Cinque Terre.

Lukkede stier:
- Manarola -> Riomaggiore, også kalt kjærlighetsstien (midlertidig stengt).

Merk: Ettersom området er veldig fjellrikt kan det forekomme skred på vandrestiene, noe som medfører til at enkelt strekninger kan i kortere periodere være stengt for besøkendes sikkerhet.

Offentlig transport

Det er togforbindelse til både Toscana og Genova flere ganger i timen, så Monterosso er et godt sted å feriere dersom dere også ønsker å komme dere litt rundt i området. Både Pisa og Lucca og byer som Genova, Santa Margherita Ligure, Sestri Levante og Camogli ligger innenfor overskuelig rekkevidde.

Bestill deres ferieovernattinger i Monterosso

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Monterosso og i resten av Liguria. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres i Cinque Terre.

Sjul teksten
 
 
search map