Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

For mange ferie-reisende er den italienske riviera et godt alternativ til den franske tilsvarende når det kommer til sol & badeferie.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Mer enn bare en strand

Men Liguria er samtidig mer enn barnefamilier og lange badestrender. Her kan man oppleve tett kontakt med eksotisk flora og fauna i naturparken Mone Portofino hvor man ser olivenlunder på fjellskråningene, pittoreske fiskeleier, storslagne panoramautsikter, innbydende vandreruter og havets nærhet. Sinnsrike opplevelser som vil få deg til å smile varmt.

Les mer om Monte Portofino Naturpark

Naturpark Monte Portofino

Portofino berget rekker 416 meter opp og ligger som en oppsiktsvekkende halvøy langs Ligurias fargerike og dramatiske kyststrekninger. Her møter dere både sideliggende fjell-landsbyer og kystbyer og muligheter for minnverdige naturopplevelser og vandrerutene er mange.

Camogli - San Rocco (vanskelighetsgrad lav - varighet ca. ½ time)

Prøv den betagende gåstien fra Camogli til San Rocco (på trapper) og derfra videre til den store klippen Punta Chiappa. Fra det lille sjarmerende bergsamfunnet San Rocco med den markante kobberkuppelen på byens kirke har man en fantastisk panoramautsikt ut over rivieraen helt til Genova.

Santa Margherita Ligure - San Fruttuoso (vanskelighetsgrad høy - varighet ca. 4-5 timer):

For de mest øvede kan vi på det varme anbefale gåturen fra Santa Margerita Ligure (begynner på Via Costa Secca ved byen sykehus) til San Fruttuoso, som ligger på den andre siden av fjellet. Heldiggvis er det i sommerhalvåret mulig å seile tilbake og da oppleve området fra havet. San Fruttuoso som byr på en lagune med krystallklart blått vann, en Kristus statue 15 m under havets overflate og et interessant kloster fra 1000-1300 tallet, som kun nås til fots eller fra vannet.

Byer


Byene omkring Portofino er sterkt preget av livsglade farger, stemningsfulle havner og hyppige besøk fra italienske kjendiser.

Santa Margherita Ligure: er et ideelt sted for romantiske par, som ønsker å vandre langs vannkanten blands byens mange palmer og fine restauranter. Besøk Villa Durazzos skjønne hage midt i Santa Margherita anlagt etter liguriske tradisjoner. I villaen er det tilgang til et spennende museum, en skjønn kafé og en fantastisk utsikt over Middelhavet. Villa Durazzo, som dateres helt tilbake til år 1560 oser av stil og historie.

Camogli: er fotografenes drøm der motivene er overalt, og det er særlig stemningen nede ved vannet som er flott på grunn av de pastellfargede sammenbygde hus som sammen bidrar til en karakterfull arkitektonisk helhet til tross for de store fargeforskjellene. I Camogli er det gode muligheter for bading og det er finnes en rullesteinstrand.

Portofino: er samfunnets høyborg med en liten fiskelandsby som til tross for alle yachtene med helikopterplass, dyre designerbutikker og hjemsted for ett av Berlusconis mange sommerhus, men som samtidig har klart å bevare den sjarmen som flere skandinaviske kunstmalere sjarmeres av og som de utrykker via værkene deres. Gå ikke glipp av utsikten til begge sider oppe ved kirkeplassen og den overkommelige gåturen ut til fyrtårnet på enden av den lillehalvøya.

Lokaltransport


Monte Portofino kan ankommes fra flere sider og på flere måter: Ta toget til enten Camogli eller til Santa Margherita Ligure. Man kan ta buss fra Santa Margherita til Portofino (som ligger på enden av en blindvei og besøkes best uten bil)

Havets området og den vakre kysten oppleves nok aller best fra båtlinjen, som Seiler mellom Genova, Camogli, San Fruttuoso, Portofino, Santa Margherita, Rapallo, Chiavari og Le Cinque Terre (fra mai-oktober): http://www.traghettiportofino.it/eng/linee.html

Sjul teksten
 
 
search map