Hotell i Moneglia i Cinque Terre

Hotel Leopold

Hotel med panoramisk basseng rett ved Cinque Terre Nasjonalpark Fellesterrassen ved inngangen til hotellet En av de panoramiske solterrassene over bassenget Stranden nedenfor hotellet (ca. 90 trinn) Resepsjon med bar og sitteplasser Resepsjon Frokostbuffet med frukt, hjemmebakst m.m Terrassen til et av Superior-rommene Den nederste terrassen er tilhørende ett av Superio-rommene Frokostsal De to Classic Plus-rommene med fellesterrasse og havutsikt De to Classic Plus-rommene med fellesterrasse og havutsikt De to Classic Plus-rommene med fellesterrasse og havutsikt Eksempel på Classic-rom (altså med balkong og havutsikt, men uten aircondition) Ett av Classic-rommene som ikke har havutsikt fra selve rommet, men stor terasse med havutsikt Rom med havutsikt Til venstre kan man se fotballbanen, som om sommeren ofte blir til en parkeringsplass. Hotel Leopold er er de pastellfargede bygningene til høyre i bilde
Legg til som favoritt
 
Henter innhold

I tillegg til det å nyte det vakre ferielivet ved bassenget eller på terrassene, så har Hotel Leopold enda et sterkt punkt. Og det er gåavstanden til både stranden, togstasjonen og sentrum av hyggelige Moneglia. Alt dette gjør det så enkelt at du kan bare la bilen stå, både når dere skal bade eller dra ut for å spise.

For en beliggenhet!

Hotel Leopold ligger på en skråning og skuer utover havet og kysten, som har gjort Cinque Terre og omegn så berømt over hele verden. Fra hotellet kan man enten gå til stranden eller ta den andre veien til Moneglia sentrum. Stranden ligger ca. 100 meter unna (knapt 90 trinn), sentrum ligger ca. 500 meter unna (her er det to mulige ruter) og togstasjonen ligger også like ved ca. 300 meter unna.
Av strender kan man velge mellom en offentlig med en blanding av sand og småsteiner (dette er den nærmeste) eller privat strand med sand (mot betaling)

I Moneglia er det et hav av spisesteder og en togstasjon som tar deg med direkte til Cinque Terre-byen Monterosso på bare ett kvarter. Toget høres ikke fra hotellet, ettersom det ligger på den andre siden av bakken, noe som er en stor fordel. Nedenfor hotellet ligger det en stor fotballbane, som du også får utsikt mot (i tillegg til havet, selvsagt) - i høysesongen benyttes den ti tider som parkeringsplass. Hvis man ønsker adgang til en fotballbane da så er det en med kunstgress i nærheten av stasjonen (spør på hotellet). Nede ved togstasjonen i Moneglia tilbyr hotellet oppbevaring av bagasje på avreisedagen hvis dere f.eks. skal ta toget senere på dagen og gjerne vil nyte stranden eller byen Moneglia før dere drar videre. Dette er et gratis tilbud, bare spør i resepsjonen om dere ønsker å benytte det.

Les mer om Hotel Leopold

Basseng og andre fristende fasiliteter

Det panoramiske bassenget er bestemt hotellets største tiltrekker. Ovenfor bassenget som er på to nivåer finner man to vakre solterrasser med lenestoler. På den øverste terrassen er det også en liten lekeplass med port. Merk at barnefamilier er velkomne med åpne armer, men at man på hotellet verdsetter fred og ro med måte, slik at alle gjestene kan nyte deres rolige ferie. Foran bassenget løper veien, men det er en blindvei og trafikken er veldig begrenset, ettersom den kun fører opp til et bakkedrag og to andre hoteller. Ved inngangen til hotellet kan man nyte solen (eller skyggen) på den store halvt overdekkede fellesterrassen med hvite møbler og lenestoler. Det anbefales å bestille parkering (mot betaling) på hotellet, da det ikke er offentlige parkeringsmuligheter ved hotellet. Hotellet byr på parkering i garasjen like ved inngangen, men nedkjørselen er litt bratt. Alternativt er det en parkeringsplass på to etasjer ca. 40 meter unna, som koster litt mindre. Nederste plan er selvfølgelig overdekket og skyggefult mens øverste plan er under åpen himmel. Oppe eller nede koster det samme - og de skyggefulle plassene følger "førstemann til mølla" prinsippet. Endelig stiller hotellet tre sykler tilgjengelig. Disse lånes gratis og kan ikke bestilles.

Møt den dedikerte vertsfamilien

Hotellet drives av Lucia (som snakker både engelsk, tysk og fransk) mannen hennes Leopoldo og svigermoren Margherita. Også barnebarnet Leandro hjelper gjerne til i familiebedriften. Det var Leopoldos foreldre som i tidenes morgen fikk idéen til hotellet og bygde det. Hotellet drives fortsatt etter familieoppskriften, men nå av neste generasjon som har tatt over. Lucia, som opprinnelig stammer fra sjøfartsbyen Genova, tilbragte mange av feriene sine som ungpike i Moneglia. En dag møtte hun Leopoldo på stranden, noe som førte til et ekteskap med både Leopoldo og hotellet - praktisk talt. Lucia er svært hardtarbeidende, på en hjelpsom, hyggelig og dedikert måte. Mannen Leopoldo er fra Moneglia, men har også litt toskansk blod i årene. Det hører ikke til Leopoldos natur å være smilende og imøtekommende, men bak det sydlandske temperamentet skjuler det seg en rettskaffen og ansvarlig familiefar og hotelleier. Leopoldo bærer på en stor lidenskap for karate og for antikviteter - dere finner flere utvalgte antikviteter rundt omkring på hotellet. Hotel Leopold er familiedrevet; på godt og vondt. Det betyr at på den ene siden møter dere dedikerte verter og får et innblikk i en klassisk italiensk familie - og på den andre siden betyr det også at de f.eks. ikke er tilstede i resepsjonen døgnet rundt (sønnen skal jo hentes på skolen osv.), og med kun 24 timer i døgnet kan det godt hende de trenger å lade batteriene innimellom, kanskje spesielt når høysesongen begynner å gå på hell. På Hotel Leopold kan det ved første øyekast virke som om det er mange regler å følge (f.eks. setter vertene pris på at man skyller seg før man hopper i bassenget, og at man ikke hviler beina på bordene på fellesterrassen der andre gjester til tider nyter mat og drikke), men i bunn og grunn handler det mest om at alle gjester har forskjellige behov og fortventninger - og ved å følge noen få anvisninger vil alle få et minneverdig opphold.

Innta frokosten og nyt panoramautsikten

Hvis vi vender blikket innover møter vi en lobby med resepsjon, bar og sofagruppe med stor lcd-tv. Det er også heis her, et lite treningssenter med tre apparater (i 5. etasje) og Wi-Fi i fellesområdene (som dekker lobby/baren, solterrassen og noen av rommene i 3. etasje) Frokostsalen ligger i 2. etasje med vinduspartier som kan skyves til siden. Her serveres frokosten som buffet. Frokostsalen har også funksjon som restaurant i høysesongen, men ikke i daglig basis og kun for hotellets egne gjester. Kveldsmaten er folkelig, og det tilbys som regel pastaretter, fisk og kjøtt. Det er havutsikt fra frokostsalen/restauranten og herfra er det adgang til den liten utendørs terrasse med myke hagemøbler. På hotellet finner man også en snackautomat (i 3. etasje) hvor det kan kjøpes vann, øl og diverse snacks.

Romkategoriene fra Standard til Superior samt fem romslige familierom

På Hotel Leopold kan man velge mellom forskjellige romkategorier i 3, 4, og 5. etasje som varierer fra små Standard-rom uten balkong og utsikt til Superiorrommene med terrasse og panoramisk havutsikt. Dessuten tilbyr hotellet fem familierom som utmerker seg over å være romslige, mer selvstendige med kjøleskap og kjøkken. Fire av dem ligger i en separat bygning ved bassenget mens det siste ligger 400 m fra hotellet. Det er mer snakk om leiligheter. Man skal velge rommene på selve hotelldelen om havutsikt, innredning og hotellstemning er viktige faktorer og ellers familierommene, hvis man setter vekt på plass og selvstendighet. Familier på 4 personer anbefales til enhver tid å ta familierommene, eller som alternativ har et Superiorrommene på selve hotellet som har plass til fire. Rommene på selve hotellet har ikke minibar/kjøleskap, men hotellet har et par til rådighet (begrenset antall), som kan forhåndsbestilles og settes inn i rommet under oppholdet .Romkategoriene Classic PLus og Superior har aircondition, mens de andre luftvifte. Plus-rommene har til og med begge deler.

Les om rommene på Hotel Leopold

Sjul teksten
 

Søk priser og
bestill opphold

Søk priser og
bestill reise

Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
 
search map