Ta del i Levantos Middelalderfeiring & Jakobsfest

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Sankt Jakob (San Giacomo) er en av de sjøfarendes skytshelgener, så en feiring i hans ære er helt naturlig i den gamle fiskerlandsbyen. I tillegg feirer Levantos innbyggere at byen fikk kommunal status i 1230. Tilsammen blir dette en fest med blanding av religiøs fordypelse og et festlig middelalderopptog.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Fest hele uken

Festen varer hele uken opptil den 25. juli, men de virkelig store festdagene er 24. og 25. juli. I dagene før varmes det opp med messer, pilgrimsvandringer og konserter. Den 24. forvandles byen til middelalderbyen den var da den fikk sin kommunale status i 1230. Dagens program starter kl10:00 på Piazza Staglieno med et middelaldermarked, sverdkamp og falkeoppvisning. Ellers i byen samles utkledde deltakere til et opptog gjennom byens gater. Etter siestaen er det flere middelalderopptredener med musikk og store faner, og festlighetene fortsetter til langt ut på kvelden.

Beundre lysoppvisningen

Neste dag er Sankt Jakobs helgendag, og feiringen er hovedsakelig dedikert til helgenen. Det er messer hele dagen, spesielt i den lille kirken Oratorio S. Giacomo. Om kvelden er det prosesjon der hellige effecter knyttet til helgenfiguren blir båret ned til et klippefremspring ved havet, der 10 000 flytende lys illuminerer prosesjonens avsluttende handling; nedleggelse av en krone i havet til ære for "de falne og de forsvunnede". Til slutt, ved midnatt, avsluttes dagen med bønn i kapellet. Og fyrverkeri, selvsagt.

*Levanto er også verdt et besøk utenom festdagene. Den har bevart sin karakteristiske sjarm til tross for over 150 år med turisme. Ta gjerne kontakt med en av våre erfarne reisekonsulenter for å finne et overnattingssted i den trivelige fiskerlandsbyen.

 
search map