Bes√łk Le Strade Nuove og Palazzo dei Rolli

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Le Strade Nuove i Genova er i dag kjent som gaten "Via Garibaldi", og er en av de viktigste gatene i byens historiske sentrum - ikke minst på grunn av de storslåtte herskapshusene som preger gatebildet. Gaten kan dateres helt tilbake til år 1550, da den opprinnelig het "Strada Maggiore", ettefulgt av navnet "Le Strade Nuove".

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Navnebytte

Det var først i 1882 at gaten ble omdøpt "Via Garibaldi" til ære for den italienske guerillalederen og nasjonalisten Guiseppe Garibaldi. Den historiske gaten er i dag en gågate på 250 meter med 7,5 meter i bredden. Det er utelukkende det historiske og kulturelle aspektet som tiltrekker besøkende hit da gatens utvalg av butikker og kaféer er svært begrenset.

Prestisjefylte herskapshus

Palazzo dei Rolli er betegnelsen på de 150 prestisjefylte herskapshusene som ligger langs Via Garibaldi i Genova. Det første herskapshuset ble etablert i år 1576 og flere kom til i år 1588, 1599, 1614 og 1664. De ble benyttet av de fremtredende Genova-familiene som var forpliktet til å være verter for de mange viktige gjestene som besøkte byen. Herskapshusene var oppdelte i tre forskjellige kategorier, alt etter størrelse, skjønnhet og betydning. Utifra disse kriteriene valgte man hvor de prominente besøkende (prinser, kardinaler, statsoverhoder og ambassadører) skulle bo, avhengig av hvor viktige de var.

Herskapshusene ble som regel bygget i skrånende nivåer med atriumer, hager, store steintrapper og de ble dekorerte med innvendig utsmykning. De ble et uttrykk på begynnelsen av den moderne by-arkitekturen i Europa. Mange av de gamle herskapshusene benyttes den dag i dag av private og offentlige virksomheter, samt internasjonale banker. I juli 2006 ble Le Strade Nuove og Palazzo dei Rolli nedtegnet på UNESCOs verdensarvliste.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd angående ferieovernattinger i Genova. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia, og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map