Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen ble grunnlagt i 1923 av Mussolini, som valgte å slå sammen de to selvstendige byene, Porto Maurizio og Oneglia. Den dag i dag omtales disse bydelene fremdeles med deres opprinnelige navn da de er atskilt av elva Impero, har hver sin egen jernbanestasjon, og til og med hver sin dialekt, som nok mest er utbredt blant den eldre befolkningen. I tillegg er bydelene så forskjellige, at det er umulig å omtale Imperia som én by.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Produksjon av pasta og olivenolie

Besøker dere Imperia, med sine nesten 43.000 innbyggere, får dere oppleve en by som lever hele år rundt, og som ikke bare er basert på å underholde og "stå på pinne" for turister. Byen er historisk forbundet med olivenolje av høy kvalitet, og er dere nysgjerrige på å vite mer om historien og kulturen rundt oljen, kan dere besøke byens olivenmuseum: Museo dell 'Olivo , som ligger i Via Garessio 11 - 13. Imperia er også kjent for produksjon av pasta laget av durumhvete. Disse og mange andre spesialiteter er å finne på de sjarmerende matmarkedene som holder til forskjellige steder i byen. Om sommeren kan dere hver fredag oppleve det store markedet som selger klær, sko, lærvarer, vesker osv.

Les mer om Imperia

Bydelen Maurizio

I Porto Maurizio (den vestlige bydelen), som ligger på en bakketopp, kan dere oppleve en hyggelig ferieatmosfære. Bydelen kan også skryte av å ha et historisk sentrum, som på grunn av sin høytliggende beliggenhet har en fantastisk panoramautsikt over havet og resten av byen. Her kan dere ønske at tiden stod stille mens dere utforsker de gamle, trange gatene, og kanskje avlegger Duomo San Maurizio - Liguria største katedral - en visitt. Ved foten av klippen ligger Porto Maurizio marina hvor dere både kan nyte marinaen og Spiaggia d'Oro - Imperias beste strand. Et lite område av denne stranden er offentlig og gratis å benytte, mens størstedelen er privateiet, hvor dere betaler for leie av solsenger og parasoller.

Bydelen Oneglia

Oneglia (den østlige bydelen) er best kjent for sin store fiskerihavn, med det råe og storbypregede havnemiljøet, omgitt av gamle heisekraner og båter, som ligger og venter på neste dags fangst. Her finner dere imidlertid også en lang arkade med restauranter og barer med utsikt over havnen. Her, som i resten av bydelen, kan dere fornemme den "ekte italienske stemningen", da størstedelen av Oneglia består av fastboende italienere. Liker dere shopping, har denne bydelen absolutt mye å tilby. I gågaten finner dere mange forskjellige butikker av varierende kvalitet. Er dere på utkikk etter noe mer luksuriøst, bør dere besøke Via Silvio Bonfante, hvor vakre gamle arkader med hvelvede tak og utstillingsmontre, fine gamle lamper og antikke butikkfasader danner rammen om et bredt utvalg av smakfulle butikker. Oneglia tilbyr også bademuligheter nede ved havneområdet. Som i Porto Maurizio vil dere finne både privat og gratis offentlig strand, men sanden er mer grov her - noen steder med småstein. Det er faktisk noen likheter mellom disse to bydelene; nemlig de vakre, gamle husene som er malt i de typiske liguriske pastellfarger, de velholdte kirkene, de koselige og imponerende torgene (piazza'er) og det store utvalg av restauranter og butikker.

Bestill deres ferieovernattinger i Imperia

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Imperia og i resten av Liguria. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map