Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mange mennesker reiser til Genova hver dag, enten som en destinasjon eller på gjennomreise, slik har det være i århundrer. Ligurias pulserende hovedstad er samtidig en livlig havneby med forbindelser til øyene i hele det vestlige Middelhavet, et travel knutepunkt for togreisende mellom øst, vest og nord - samt et naturlig fastpunkt på motorveien E80, som strekker seg langs den Liguriske kysten fra Frankrike til Toscana.

Akkurat dér i midten - i smørøyet - er Genova og ser ut over det Liguriske hav. For deg som kommer reisende fra sjøen, ser det ut som byen holder seg fast som lim til kystfjellsider. For deg som kommer fra fjellene er de store, åpne områdene en åpenbaring i forhold til de rå klippene i innlandet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Fly til flyplasser rundt Genova

Genova har sin egen flyplass, Aeroporto di Genova, som ligger en håndfull kilometer utenfor byen. Selvfølgelig på en gjenvunnet halvøy ut i bukta, for her tillater ikke plassen flyplass i innlandet. Dette er en halvstor flyplass, som har forbindelser til mange destinasjoner i Europa, slik at det er mulig å fly hit med ett stopp fra visse flyplasser.

I tillegg er det naturlig å se på flyplasser som for eksempel Nice fFyplass (200km), Torino Caselle (200km), Milan Malpensa (170km), Milano Linate (165km) eller Pisa Flyplass (160km).

På In-Italias søkemotor, kan du velge flyforbindelser fra alle de store flyplassene i Italia. Her finner du forbindelse som passer deg best blant alle rutefly og du finner den beste prisene på flyreiser til Genova. Hvis du kombinerer feriebolig og eventuelt leiebil på flyplassen, er reisen sikret av Reisegarantifondet og prisen er like billig som om du bestiller via en av de internasjonale portalene - hvor du ikke er dekket av garantien.

Mer informasjon for din reise til Genova

Genova er hovedstaden i Liguria-regionen i den nordvestlige delen av Italia. Byen, som ligger i ved Genova-bukten og Det Liguriske Hav, har ca. 600 000 innbyggere og er den største byen i Liguria, en av de største byene i Middelhavet og den sjette største byen i Italia.

Genova er kjent for sin mektige havn, den største havnen i Italia, og sammen med byene Milano og Torino utgjør den Nord-Italias økonomiske lokomotiv. Sin rike kulturhistorie og dens gamle sentrum har bidratt til at deler av byen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Den er også kjent for å være fødestedet til den berømte sjøfareren og oppdagelsesreisende Columbus samt fiolinisten og komponisten Paganini.

Blant byens viktigste severdigheter er Palazzi dei Rolli, det er en gruppe flotte, historiske palasser bygget av en forordning av Senatet i 1576, blant annet Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Podesta o di Nicolosio Lomellino, Palazzo Reale og Palazzo Angelo Giovanni Spinola.

En annen av byens største attraksjoner er katedralen Duomo di Genova, som ble innviet av pave Gelasius II i 1118 og i dag er sete for bispedømmet Genova. Katedralen er også kjent for annet enn sine religiøse dyder. Under andre verdenskrig rammet en villfaren artillerigranat, avfyrt av det britiske slagskipet HMS Malaya, ned i det sørøstlige hjørnet av katedralens skip. Ved et mirakel, fortsatt diskutert blant de eldste innbyggerne i byen, eksploderte ikke granaten  - og den oppbevares fortsatt i katedralen med en inskripsjon, som priser seg lykkelig over den himmelske nåde som falt til byens innbyggere.

Genova rommer også et akvarium, som mottar millioner av besøkende hvert år og er Italias tredje mest besøkte museum, bare overgått av Vatikanmuseene i Roma og Uffizi-galleriet i Firenze. Akvariet ligger ved den gamle havnen og rommer hele 48 bassenger med blant annet delfiner, haier, skilpadder, blekkspruter og mange andre arter. I havneområdet finner du også panoramaheis "Bigo", som tilbyr fantastisk utsikt over Genova.

>> Få mer informasjon om en ferie i Genova her

 
search map