Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

I 1844 beskrev Dickens Genova som; "a place that grows upon you every day... it abounds in the strangest contrast; things that are picturesque, ugly, mean, magnificent, delightful and offensive, break upon the view at every turn". Dette bildet holder til for fult den dag idag. Få andre byer har så store og tydelige konstraster som Genova. Byen er faktisk en av Italias mest oversette perler.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Genovas status som Italias største havneby er opparbeidet gjennom århundrede. Allerede på 1100-tallet var Genova en av de stolte maritime republikker, og byens kjøpmenn skapte enorm formue på handel i Middelhavet. Storhetstiden varte i flere hundre år, og øyene Korsika og Sardinia var innunder Genova. Denne florisante perioden var byens verste fiende, ikke på grunn av de arabiske sjørøverne, med på grunn av de konkurrerende sjørepublikkene Pisa og Venezia.

Les mer om Genova

Skjebnens ironi ville ikke at det ble noe av dette som forårsaket Genovas nedgangstider, men derimot byens egen sønn -Christoffer Colombus- som med sine oppdagelser medførte nye sjøfartsruter som reduserte Middelhavets betydning av handel. Siden måtte Genova motstå invasjoner fra Østerrike og Frankrike, og dette medførte til at byens makt ble svekket og de måtte gi fra seg land. Det skal også sies, at Korsika var genovesisk da Napoleon Bonaparte ble født der i 1769.

Idag er byen større en noengang, men ikke flottere. De sist tiders raske utvikling, har -som i alle storbyer- medvirket av Genova er en besynderlig blanding av flotte gamle bygninger og nybygg i betong og stål. Det historiske sentrum -rett ved den gamle havnen- er bygningsmessig mer gjennomtenkt og fascinerende, og da det er stort er det ikke noe grunn til å kaste bort tid på de kjedelige kvarterene. Helt nede ved havnen er byggene relativt nye, da ingen kan kreve at havnearbeiderne skal ha samme arbidsvilkår som for 100 eller 300 år siden. Beveger man seg få skritt opp fra havnen til de gamle arkadene som er under husenes lange havnefront, så vil man igjen finne små kroer, butikker og sjarmerende restauranter.

Det historiske sentrum er virkelig en labyrint som kan friste med mange dagers oppdagelsesreise.

La oss nevne noen av de stedene man bør besøke når man er i byen:
- Via Garibaldi viser frem mange flotte palasser fra 1500-tallet, og her er mesteparten blitt restaurert. Det er en fryd for øyet å gå gatelangs og kikke på de flotte utsmykkede takene.
- Den gotiske domkirken San Lorenzo stammer fra 1100- og 1200-tallet, og det er ikke kun dens elegante arkitektur, men også dens flotte stenskulpturer som gjør den til byens flotteste kirke.
- Byens tårn utgjør en spesiell opplevelse. Gjennom deres vandring i byen, prøv å legg merke til hvor mange tårn der er fra middelalderen, enten frittstående eller innarbeidet i senere bygninger.
- Dersom man på et eller annet tidspunkt blir forsynt av finkulturen, kan man glede seg over det enorme akvariumet med mer enn 500 fiskearter og alt annet som finnes i havet. Det er Italias tredje mest besøkte museum, kun overgått av Vatikanmuseumet i Roma og Uffiziene i Firenze.

Sjul teksten
 
 
search map