Opplev Finale Ligures Middelalderfeiringer

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

En fredag i juli avholdes først Palio** delle Compàgne, mens Vessilio** del Marchesato er hovedbegivenheten dagen etter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Palio delle Compàgne
Palioen er en bueskytingskonkurranse der hver bydel (rione) stiller med en deltager. Hovedtorget forvandles til en stor middelalderleir befolket med bueskyttere og andre utkledde deltakere. Sent på fredagskvelden starter konkurransen, og bueskytterne har blitt valgt ut gjennom en lang prosess i forkant av festivalen. Det er en stor ære å vinne konkurransen, og det er umulig å ikke bli smittet av engasjementet blant publikum.

Når en vinner har blitt kåret blant bueskytterne blir det fremført et spel på plassen kalt La Guerra del Finale (krigen i Finale) som gjenskaper begivenhetene fra 1447.

I tillegg til bueskytterkonkurransen, avholdes det en liten regatta fra bydelen Finalpias molo. Dette er også en dyst mellom bydelene, og hvert rione stiller med fire roere og en styrmann.

Vessilio del Marchesato
Sent på lørdagskvelden dagen etter Palioen, går det opptog fra hvert av rionene mot bydelen Borgo. Deretter starter den andre store konkurransen; Vessilioen. Det er en konkurranse mellom sbandieratori*** i fargerike klær; men som konkurrerer om hvem som kan svinge fanen sin med størst styrke, effekt og ynde. I denne konkurransen kan deltagere utenfor Levanto også delta, og sbandieratori fra så langt unna som Trieste og L'Aquila kommer fartende for å delta. Etter deltakerne har demonstrert deres til tider akrobatiske ferdigheter avgjør det kritiske publikummet hvem som fortjener seieren.

Viaggio nel Medioevo
Ellers frister byen med marked, underholdning og formidable slagscener på Viaggio nel Medioevo ("En Reise til Middelalderen") som avholdes en av de siste lørdagene i august.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd angående ferieovernattinger dersom dere ønsker å oppleve middelalderfeiringene i Finale Ligure. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia, og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

* Marchesato er et grevskap styrt av en marki.
** Palio og Vesselio avholdes i juli, men ikke en bestemt helg da dette varierer fra år til år.
*** Sbandiare betyr å vifte eller svinge med en fane, så sbandieratori betyr dem som scinger med fanene - det finnes ikke et norsk ord for dette.

 
search map