Ferieovernattinger i Dolceacqua

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Dolceacqua er en billedskjønn middelalderby med omtrent 2000 innbyggere som ligger 7 km innover i dalen Val Nervia, oppkalt etter bekken i bunnen av dalen som munner ut nært Ventimiglia. Absorber den helt spesielle stemningen i de smale gatene med bueganger som fører dere til et lite torg med små butikker, kaféer og restauranter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

La dere fascineres av byens historie

Spaser i den eldste bydelen La Terra, som ligger høyest og domineres av borgen Castello dei Doria. Bydelens gater og smau følger landskapets helling fra borgen ned mot bekken, så de er bratte og labyrinth-aktige. Stikk innom de små kunstverkstedene, spisestedene og vinforretningene. Smak på den rubinfargede og aromatiske rødvinen Rossese di Dolceacqua (DOC) som byen er viden kjent for til tross for dens begrensede produksjon. Druene dyrkes utelukkende på terrasser i Nervia-dalen, og Napoleon la visstnok sin elsk på de røde dråpene da han besøkte området.

Les mer om Dolceacqua

De to bydelene "La Terra" og "Il Borgo" ligger på hver sin side av Nervia-bekken og ble på 1400-tallet forbundet med en elegant, buet bro på 33 meter - som den franske maleren Claude Monet gjengav på et maleri i 1884.

Besøk kirkene

Ved innkjørselen til byen finner dere kirken San Giorgio som ble bygget i det 11. århundre i romansk stil, og som i senere tid har fått både gotiske hint og barokk-preg.

Barokkirken Sant'Antonio-Abate (oppkalt etter Dolceacquas skytshelgen) med dens imponerende klokketårn fra 1600-tallet er også verdt en visitt. Inne i kirken finner dere flotte stukkatur- og marmorverk samt et maleri av renessansemaleren Ludvico Brea i 1515, som portretterer Santa Devota - Korsika og Monacos skytshelgen.

Ta del i den lokale byfesten

Opplev Dolceacquas feiring "La Feesta della Michetta" om formiddagen den 16. august, der "michetta"-bakverket står i fokus - et ovalt og søtt lite brød som minner om en slags croissant. Denne lokale spesialiteten betraktes som et symbol på frihet (spesielt for kvinner) og kjærlighet, og selve festen er folkets hyllest til opphevelsen av "jus primae noctis" ("retten til den første natt" - som f.eks. godseiere hadde over sine kvinnelige undersåtter) i 1364. Ifølge legenden benyttet den forhatte tyrannen Imperiale Doria seg av denne retten, men da en ung brud nektet å gi ham retten til hennes "første natt" sendte han henne i fengsel, hvor hun senere døde - og folket krevde å få regelen opphevet. Tradisjonen tro går byens unge menn rundt i gatene under festlighetene, ledsaget av et musikalsk opptog, og ber de unge kvinnene om deres "michetta", og kvinnene gir dem de små brødene som et tegn på sympati.

Bestill deres ferieovernattinger i Dolceacqua

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Dolceacqua og i resten av Liguria. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map