Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Her får dere et lekkert Middelhavsklima ved foten av fjellene som nærmest stuper direkte ned i Det Liguriske Hav. Dere får nok av ferieovernattinger å velge mellom i dette klassiske ferieområdet, uansett om dere vil bo i den vestlige delen (Riviera di Ponente) eller den delen av Den Italienske Riviera som ligger øst for hovedbyen Genova, nemlig Riviera di Levante.

Kart over Den Italienske Riviera

Den italienske Riviera strekker seg fra grensebyen Ventimiglia i vest (der den franske Riviera stopper) langs Ligurias kyst helt bort til La Spezia og grensen til Toscana. Hele Rivieraen ligger altså i den smale og sterkt kuperte kystregionen Liguria. Klikk på kartet nedenfor og se mer om området, avstander til flyplasser m.m. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Besøk den italienske Riviera året rundt takket være det milde klimaet, og selv om det kanskje ikke blir så mange strandturer om vinteren, får dere uansett en deilig ferie med to-sifrede temperaturer, spennende utflukter langs eldgamle turstier og et praktfullt landskap på alle kanter. Få den ultimate friheten og dra på en kjør-selv-ferie til den italienske delen av rivieraen med mulighet for en svipptur til Nice og Monaco på den franske siden.

Les mer om Den Italienske Riviera

Den italienske Riviera inspirerte Hemingway

Du kommer ikke til å være den første reisende som forelsker seg i den betagende italienske Riviera som i flere århundrer har blitt godt besøkt av både store kunstnere og feriegjester fra nært og fjernt. Ligurias kystlinje oser av historie, og verdensberømte litterære skikkelser som Byron og Shelley hentet inspirasjon herfra på begynnelsen av 1800-tallet. Forfatteren D. H. Lawrence bodde i fiskerlandsbyen Fiascherino, og Hemingway tilbragte mye tid i Rapallo lenger vest.

Det er ikke vanskelig å forstå disse talentfulle kunstnernes forkjærlighet for den italienske Riviera. Området er på storslått vis omkranset av Alpene og har et usedvanlig mildt mikroklima året rundt. Den omtales ofte som Italias vakreste kystlinje, og det spesielle mikroklimaet skaper gode forhold for en overveldende rikdom av blomster overalt. Mot vest kan du til og med finne en del av Rivieraen som har fått sitt navn etter blomsterindustrien: "Blomsterrivieraen", Riviera dei Fiori.

Øst eller vest? Hele rivieraen er best!

Det er uenighet om hvorvidt det er den vestlige eller østlige delen av Rivieraen som er det perfekte feriestedet. Sannheten er at det kommer an på hva du er ute etter. Den østlige delen har de mest spektakulære panoramautsiktene, og det er hit du skal reise hvis du virkelig vil oppleve den glamorøse stemningen som fortsatt forbindes med deler av den italienske Riviera.

Hvis du derimot er på jakt etter et pulserende strandliv og masse sol, så er det i retning de attraktive strendene langs Riviera di Ponente du bør reise. Her er alle mulighetene for den perfekte familieferien tilstede, og mange italienere elsker å tilbringe sommerferiene sine her.

I den vestlige delen av Riviera di Ponente kan vi anbefale at du besøker byen Ventimiglia der det om fredagen arrangeres et svært livlig marked for blant annet lærvarer. Når du reiser enda lenger vest kommer du til vakre og velduftende Riviera dei Fiori.

Perfekt italiensk mat på den italienske Riviera

I Liguria får maten om mulig tennene til å løpe enda mer i vann enn i resten av Italias cuisine. Lokale spesialiteter inkluderer olivenolje fra Imperia, ansjoser og tørr hvitvin fra naturreservatet Cinque Terre - "De Fem Områdene", som er som skapt til å kjøle ned ganen på en varm dag.

Den verdenskjente og elskede pesto genovese stammer også fra Liguria, og en mer himmelsk smaksopplevelse enn en lokal, hjemmelagd utgave av denne pestoen finnes neppe. I havnebyen Genova ble denne pestoen funnet opp i sin tid for å hindre skjørbuk blant sjømennene. Prøv et stykke lekker take-away-lasagne fra de mange lokale pasta-spesialistene i den italienske Rivieras små og større byer - selvsagt akkompagnert med masse pesto genovese. Det koster bare noen få Euro, men smaker fantastisk. Ligurias kjøkken er preget av mye fisk, kanin, pasta med valnøttsaus, pastatypen trofie (lekker med pesto) og focaccia, spesielt utgaven med ost fra Recco.

Transport

For mange er Den Italienske Riviera et opplagt reisemål for en god kjør-selv-ferie i Italia. Fra f.eks. Kristiansand er det kun ca. 1900 km til Genova, noe som er attraktivt for spesielt familier som ønsker en bilferie der man faktisk kan kjøre nesten hele strekningen nedover Europa på en gang. Fra Genova følger man motorvei E80 mot enten øst eller vest frem til ferieleiligheten din eller hotellet ditt.

Nærmeste flyplass er i hovedbyen Genova, men det er nok mer sannsynlig at dere ønsker å fly inn til enten Milano Linate eller Milano Malpensa, som ligger ca. 200 km unna. Her kan man leie en bil og kjøre resten av den flotte veien til Rivieraen på egenhånd.

Sjul teksten
 
 
search map