TurgÄing i Le Cinque Terre

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Le Cinque Terre kryr av forskjellige turstier som snor seg langs klippene ved kysten eller innover i det frodige landet der dere kan beundre dette nydelige området. Stiene har blitt brukt i hundrevis av år av lokalbefolkningen for å komme seg fra én fiskerlandsby til en annen, samt til å nå vinrankene og sitronlundene som klamrer seg til de bratte åsene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Cinque Terre-kortet

For å bevare og verne om de fem byene har det blitt innført avgifter for å benytte seg av turstiene i nasjonalparken Le Cinque Terre. Dere kan kjøpe et "Cinque Terre Card" som gjelder alt etter hvor mange turer dere kjøper. Togturen mellom Levanto og La Spezia er også inkludert i Cinque Terre-kortet. For priser og annen informasjon angående dette kortet kan dere henvende dere i billettlukene på togstasjonene i Cinque Terre-byene eller byenes turistkontorer.

Den blå turstien - Il Sentiero Azzuro

Dette er den mest kjente og krevende av alle turstiene i Cinque Terre. Stien var i sin tid den eneste veien som forbandt de fem kystbyene, og starter i Riomaggiore med avslutning i Monterosso. Underveis på denne 12 km lange turen (ca. 5 timer å gå) passerer dere gjennem alle de fem byene, og får en utrolig herlig opplevelse av området på kjøpet. Dere kan også velge å ta turen i etapper, eller ta toget deler av veien.

Første etappe: Denne delen går fra Riomaggiore til Manarola, og er også kjent som Via dell'Amore (Kjærlighetsstien). Dette er den letteste etappen da den kun er 1 km lang (ca. 30 min å gå). Deler av denne stien ble gravd ut av fjellet mellom 1926 og 1928, og ble brukt av jernbanearbeidere for å kunne komme seg mellom Riomaggiore og Manarola. I dag er det en flott og romantisk sti de fleste kan gå langs uten større anstrengelser.

Andre etappe: Denne delen går videre fra Manarola til Corniglia, er omtrent 2 km lang og tar ca. 1 time å gå. Veien beginner ved Manarolas togstasjon og ender på Corniglias strand, der dere kan ta en velfortjent dukkert eller spasere videre opp til byens sentrum. Denne etappen er relativt enkel å gjennomføre, men fra Corniglias strand og opp til byen er det en del trapper å forsere.
NB! Denne strekningen har vært stengt lenge, og det er usikkert når den åpner igjen. Som et litt mer utfordrende alternativ kan vi foreslå strekningen Manarola -> Volastra -> Corniglia, en lengre, men mer panoramisk rute som går opp i høyden via Volastra.

Tredje etappe: Denne delen går fra Corniglia til Vernazza, og selv om den er 4 km lang er det en enkel etappe som tar rundt 1,5 time. Når dere kommer ut av Corniglia klatrer dere popover, og på denne delen av ruten kommer dere frem til Il Sentiero Azzuros høyeste punkt ved Prevo; 208 m.o.h. Når dere har kommet opp hit går den siste delen av turen videre til Vernazza gjennom olivenlunder og vinmarker.

Fjerde etappe: Denne delen går fra Vernazza til Monterosso og de 3 kilometrene tar omtrent 2 timer å gå. Den klassifiseres som middels vanskelig. Ferden begynner med en stigning fra Vernazza opp til 150-200 meters høyde. Området er prydet med vinranker og oliventrær og byr på flere flotte utsiktspunkter før dere kommer frem til Monterosso, der dere kan velge å gå til høyre inn til byens sentrum eller til venstre og ned på stranden.

La Via dei Santuari

Denne turstien går mellom de forskjellige kirkene i de fem byene. Ruten er dessuten en stor del av områdets historie, da stien sannsynligvis har røtter helt tilbake i Bronsealderen (1800-900 f.Kr.). De eldste kirkene finner dere i Monterosso, Vernazza og Volastra ovenfor Manarola. Denne stien legger opp til en historiefylt opplevelse preget av fortryllende utsikter, der dere på klare dager kan se helt ut til Korsika.

Andre turstier

De forskjellige andre turmulighetene dere kan benytte dere av i Cinque Terre er:
- Riomaggiore - Santuario di Nostra Signora di Montenero (tar ca. 1,5 time og er 3,5 km lang)
- Manarola - Santuario di Nostra Signora della Salute (tar ca 1,5 time og er 2,5 km lang)
- Santuario di Nostra Signora delle Salute (Volastra) -> Case Pianca -> Corniglia ->Santuario di Nostra Signora delle Grazie (San Bernardino) (tar ca. 2 timer og er omtrent 3 km lang)
- Santuario di Nostra Signora delle Grazie (San Bernardino) -> Santuraio di Nostra Signora di Reggio (Vernazza) -> Santuario di Nostra Signora di Soviore (Monterosso) (tar ca. 3 timer og er 4 km lang)

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd angående overnattinger i Le Cinque Terre. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere den italienske feriedrømmen.

 
search map