Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Cinque Terre ligger flott til langs den østlige delen av Den Italienske Riviera på grensen til Toscana. Byene ligger på klippefremspring og byr på flott havutsikt. Her finner du de 5 små byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i skjønn harmoni. De billedskjønne byene kan ta pusten fra de fleste og slå beina under resten. Bestill hotell, feriehus eller ferieleilighet i Cinque Terre her.

Kart over Cinque Terre

Klikk på kartet nedenfor for å få en oversikt over hoteller og andre feriehus i byene, samt avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

En ferie blant flotte fjell og hyggelige fiskerleier

Cinque Terre er et fredet område som huser noe av det vakreste Italia har å by på naturmessig. Måten havet treffer landet på har skapt et dramatisk og unikt landskap, og tidligere generasjoner har bearbeidet fjellskråningene så de i dag bugner av vinstokker og oliventrær, ispedd med karakteristiske og fargerike hus. Det er ikke mange tiårene siden de fem byene ble forbundet med veinettet. De har beholdt deres opprinnelige sjarm med gamle fiskerleier og genovesiske kirker. Fra Levanto eller Punta Mesco går det gamle turstier til Monterosso. Monterosso er en attraksjon både kunstnerisk og naturmessig. Her er det gamle Aurora-tårnet, som skiller den gamle bydelen fra den nye, og kirken St. Frans absolutt verdt et besøk.

Les mer om Cinque Terre

Cinque Terre på UNESCOs verdensarvliste

Området er verdenskjent for de unike turstiene – et eldgammelt stisystem som forbinder de fem kystbyene og danner rammene for en aktiv ferie. Noen stier er brede nok for bruk av terrengsykler og avslappende rideturer, men dersom du ønsker å gå hele veien fra Monterosso til Riomaggiore er det bare en ting å gjøre – ta på noen gode tursko og sett av en hel dag til opplevelsen. Vi gjør oppmerksomme på at området har blitt en naturpark, så derfor må du nå betale en avgift underveis på turen for å besøke området.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Hvis du går fra Monterosso til Riomaggiore er du halvveis fremme når du kommer til Corniglia, så da er det kanskje på tide med en liten pause. Heldigvis er det en nydelig strand her du kan avkjøle deg på. Fra Corniglia går ferden videre langs bukten til Manarola, og videre herfra anbefaler vi å gå langs Via dell’Amore (Kjærlighetsstien). Den er hugget ut i klippene og byr på barske omgivelser og en praktfull utsikt over havet.

Tursystemet:

Åpne stier:
På den populære turstien Sentiero Azzurro som forbinder de fem byene, og som inkluderer betalingsstier, er det i skrivende stund mulig å gå tur langs disse strekningene:
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan være periodevis stengt pga. vedlikeholdsarbeid)

Videre er det mange gratis og mindre trafikkerte stier i området, hvor du kan nyte havluften og de svimlende panoramautsikter, som for eksempel disse strekningene:
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et litt utfordrende alternativ til strekningen Manarola -> Corniglia)
- Manarola -> Riomaggiore, også kalt Kjærlighetsstien
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- Samt mange andre strekninger oppe bak byene i Cinque Terre

Merk: Ettersom området har en del bratte fjell kan det fra tid til annet være skred på turstiene, noe som medfører til at enkelt strekninger i kortere perioder kan være stengt for besøkendes sikkerhet mens de reparerer skadene.

Reis med båt eller tog mellom byene

Det er en fantastisk god togforbindelse mellom alle byene i Cinque Terre, og togene går flere ganger i timen. Men byene forbindes også med små turbåter, og du får et imponerende syn når du seiler langs denne fagre kysten. I hardt vær må man dessverre innstille seilasen da de fleste av byene ikke har noen skikkelig havn. Billettene til turbåtene kan kun kjøpes i billetlukene på kaien i fire av byene (ikke mulig å få kjøpt i Corniglia da det ligger for høyt) og ikke i velkomstsentrene, som oftest er å finne ved togstasjonene.

Monterosso er den største av byene og den eneste som har en ordentlig badestrand – og derfor et godt valg for barnefamilier. Alternativt kan vi anbefale de nærliggende byene Monegliaog Levanto – begge har barnevennlige strender samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byene.

Hotell, villa eller ferieleilighet?


Hos In-Italia kan vi tilby deg mer enn 1500 feriehus i Italia - deriblant et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter langs kysten i Liguria.

Bruks søkemotoren ovenfor til å få et kjapt overblikk over tilgjengelige feriehus i Cinque Terre. Oversikten inkluderer alle former for overnatting. Skal du for eksempel på ferie med en større gruppe kan vi anbefale muligheten for å leie en villa. Så har du basseng, hage og denslags helt for deg selv i ferien.

Har du spørsmål, eller gjerne vil ha hjelp til å treffe rett valg, er du velkommen til å ringe oss for å slå av en prat om hva du bør velge og hvorfor.

Transport til Cinque Terre

Cinque Terres nærmeste flyplasser er Pisa, Genova og Firenze. Fra Pisas flyplass er det kun en liten times kjøretur til La Spezia som er inngangen til Cinque Terre, og du kan ofte finne direktefly til Pisa Flyplass i høysesongen, mens både Genova og Firenze kan kreve en aldri så liten mellomlanding.

Du kan også reise inn til en av de større flyplassene i Milano eller Roma, men med vesentlig lengre kjøretid opp til Cinque Terre. Men jernbanenettet i Italia er godt utbygget så dersom du ikke ønsker å kjøre selv er det fint mulig å bli transportert med offentlig transport hele veien.

Restauranter og shopping

Etter en herlig og innholdsrik fottur er det gode muligheter for å slappe av og komme til kreftene igjen med et lekkert måltid på et av områdets mange gode spisesteder. Cinque Terre er kjent for sitt gode kjøkken med et rikt utvalg av fiskeretter.

Har du leid en ferieleilighet med kjøkken kan du få det meste hos byens kjøpmenn. I tillegg kan de anbefales å handle på markedene i området, der du finner gode råvarer og tradisjonelle produkter fra regionen.

Utflukter

Hele ferien kan lett brukes på å nyte livet i de 5 små byene, men det er også mange interessante utfluktsmål videre i innlandet og langs kysten.

Du er for eksempel ikke langt fra stranden Punta Corvo, som ansees for å være en av Italias beste. Her kan du nyte Middelhavet på sitt beste. Men turen ned dit er ikke for dem som er dårlige til beins selv om det er rekkverk store deler av veien. På den andre siden er den vakre strandlagunen verdt alle anstrengelsene med sin sorte sand og nydelige utsikt mot Portovenere.

I tillegg har du muligheten til å dra på dagsturer til interessante byer som Firenze og Pisa i naboregionen Toscana, der du finner et hav av spennende historiske severdigheter, restauranter og shoppingmuligheter.

Lokale linker

Du kan finne aktuelle oppdateringer for turstier og annen informasjon om Parco Nazionale delle Cinque Terre på den offisielle hjemmesiden her.

Sjul teksten
 
 
search map