Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Dere kan velge fra vårt håndplukkede utvalg av ferieovernattinger, deriblant selvbetjente ferieleiligheter og sjarmerende B&B-hoteller som ligger beleilig til både i og i nærheten av de fem flotte fiskerlandsbyene – Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Spør gjerne våre erfarne reiseeksperter om tips og råd, eller ta en titt i katalogen for å se hva som passer dere best.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Se skjønnheten med egne øyne

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at disse landsbyene alle har havnet på UNESCOs verdensarvliste. Måten havet treffer landet på har skapt et dramatisk og unikt landskap, og tidligere generasjoner har bearbeidet fjellskråningene så de i dag bugner av vinstokker og oliventrær, ispedd med karakteristiske og fargerike hus. Dere kommer dere lett fra den ene landsbyen til den andre med tog eller båt, og det kryr av turstier dere kan vandre langs som forbinder de fem småbyene.

Les mer om Cinque Terre

Følg de historiske gangstiene

Som sagt er området er verdenskjent for de fantastiske turstiene – et eldgammelt stisystem som forbinder de fem kystbyene. Noen stier er brede nok for bruk av terrengsykler eller en avslappende ridetur, men dersom dere ønsker å gå hele veien fra Monterosso til Riomaggiore er det bare en ting å gjøre – ta på noen gode sko og sett den ene foten foran den andre. Turen tar omtrent fire timer, så husk vannflasken i varmen!

Dersom dere er helt utslitte da dere kommer frem til Riomaggiore er det ingen grunn til bekymring. Da er det bare å hoppe på toget tilbake til Levanto og la føttene hvile, og ettersom toget stopper i alle landsbyene kan dere alltids ”jukse litt” hvis dere blir slitne underveis.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Dere er halvveis fremme til Riomaggiore når dere ankommer Corniglia, så da er det kanskje på tide med en pause. Heldigvis er det en nydelig strand her dere kan avkjøle dere på. Fra Corniglia går ferden videre langs bukten til Manarola, og videre herfra anbefaler vi å gå langs Via dell’Amore (kjærlighetsveien). Den er hugget ut i klippene og byr på barske omgivelser og en praktfull utsikt over havet.

Vandresystemet:

Åpne stier:
På den populære gåstien Sentiero Azzurro som forbinder de fem byene, og som er betalingsstier, er det mulig å vandre disse strekningene:
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan være periodevis stengt pga. vedlikeholdsarbeid)

Videre er det mange gratis og mindre trafikkerte stier i området, hvor man kan nyte havluften og de svimlende panoramautsikter, for eksempel disse strekningene:
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Porto Roca)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et litt utfordrende alternativ til strekningen Manarola -> Corniglia)
- Samt mange andre strekninger oppe bak byene i Cinque Terre

Lukkede stier:
- Manarola -> Riomaggiore, også kalt kjærlighetsstien (midlertidig stengt)

Merk: Ettersom området har en del bratte fjell kan det fra tid til annet være skred på vandrestiene, noe som medfører til at enkelt strekninger kan i kortere perioder være stengt for besøkendes sikkerhet mens de reparerer skadene.

Ta båtveien for å se kystbyene

Dere kan også ta båtveien langs kysten for både å besøke byene og for å oppleve det spektakulære landskapet – dersom været tillater det, selvsagt. Billetter er kun å få tak i ved billetlukene på kaien i de fire byene (Corniglia ligger for høyt oppe i fjellene) og ikke i velkomstsentrene, som oftest er å finne ved togstasjonene.

Monterosso er den største av byene og den eneste som har en ordentlig badestrand – og derfor et godt valg for barnefamilier. Alternativt kan vi anbefale de nærliggende byene Moneglia og Levanto – begge har barnevennlige strender samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byene.

Hvordan finne frem til Cinque Terre

Cinque Terres nærmeste flyplasser er Pisa, Genova og Firenze. Fra Pisas flyplass er det kun en liten times kjøretur til La Spezia som er inngangen til Cinque Terre, og dere kan ta direktefly til Pisa om sommeren, mens både Genova og Firenze kan kreve en aldri så liten mellomlanding.

Dere kan også reise inn til en av de større flyplassene i Milano eller Roma, men med vesentlig lengre kjøretid. Jernbanene i Italia er godt utbygget så dersom dere ikke ønsker å kjøre selv er det fint mulig å bli transportert med offentlig transport hele veien.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Cinque Terre?

Dere kan søke blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, B&B og hoteller i Cinque Terre ved å bruke søkemotoren øverst på siden, eller spør en av våre erfarne reisekonsulenter om hjelp. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og stiller mer enn gjerne med gratis tips og råd dersom dere skulle ønske det. Bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk chat-alternativet til venstre eller ring oss på nummeret til høyre. Vi er her for å sørge for at deres ferie i Cinque Terre blir så behagelig og bekymringsfri som mulig.

Sjul teksten
 
 

Populært i Liguria

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Residence Orchidea

Pietra Ligure

search map