Feriehus og hoteller i Apricale

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Apricale ligger knappe 15 km fra Riviera dei Fiori, blomsterrivieraen, og strendene i Liguria - ikke langt fra grensen til Frankrike. Det bor ca. 600 innbyggere i byen fordelt på ca. 300 familier. 

Byen har en deilig atmosfære som er både fredelig og livlig. Du føler deg langt borte fra hverdagens kjas og mas, men befinner deg samtidig i en by full av liv. Om kvelden samles familiene på piazzaen, der barna leker og besteforeldrene betrakter på avstand. 

Kart over Apricale

Byen er ikke stor, men vil du danne deg et kjapt overblikk over den og de feriehusene vi tilbyr i området kan du klikke på kartet nedenfor. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vendt mot solen

Navnet Apricale kommer fra det latinske ordet Apricus - vendt mot solen - og beskriver denne sjarmerende fjellandsbyens beliggenhet godt. Byen består av smale smau, trapper og yndige steinhus som er fordelt på flere forskjellige nivåer. Landsbyen er med på listen over de vakreste middelalderbyene i Italia. 

Den er meget kunstpreget og her finner du blant annet forskjellig kunst hengende rundt på veggene, og i byens borg, Castello della Lucertola, arrangeres det ofte artistiske og kulturelle begivenheter. Byens sentrale piazza er prydet med fontene og ligger blant idylliske loggiaer og bygninger. sar

Les mer om Apricale

Lokale produkter

Byen er også kjent for sin olivenolje laget av den gode Taggiasca-olivenen. Her finner du lokale produkter som oliven-postei, syltede oliven, pesto, akasie- og kastanje-honning. På byens spisesteder kan du nyte den lokale spesialiteten sardenaira - en form for pizza med tomat og sardiner. 

Hoteller, ferieleiligheter og villaer i Apricale

Utvalget hos In-Italia Reiser inkluderer hundrevis av hoteller, ferieleiligheter, villaer og andre feriehus - deriblant mange i sjarmerende, små landsbyer der man fortsatt kan oppleve det de fleste av oss forbinder med det "ekte" Italia. Du kan se hvilke overnattingsmuligheter som finnes i Apricale ved å bruke søkemotoren ovenfor.

Vil du ha tid til stille fordypelse eller god plass som barna kan boltre seg på? Da er det også verdt å vurdere en ferie på en agriturismo i Liguria. Det er en helt annen opplevelse enn å bo på et standard hotell. Vanligvis bor du da på et sjarmerende landsted i fredelige omgivelser, men fortsatt godt plassert med tanke på interessante utfluktsmål.

Flyplasser og transport

Nice flyplass (Frankrike) ligger under en times kjøring fra Apricale. Det er som regel gode sjanser for å finne en passende, direkte flyforbindelse til denne flyplassen fra Norge. Du kan selv sjekke utvalget av ruter og forbindelser i søkemotoren her på siden. Det gjør du ved å først velge "Fly & opphold". Du kan med fordel velge å bestille både flyreise og opphold som en samlet pakkereise.

Les mer om fordelene ved å bestille en pakkereise til Liguria

Nærmeste togstasjon ligger i Ventimiglia. Det siste stykket til Apricale må du forsere med buss eller taxi. Vil du ikke være avhengig av offentlig transport i ferien kan du naturligvis også velge å leie en bil på flyplassen og komme deg raskt frem til ditt feriehus. Det er som regel denne løsningen vi anbefaler når man skal bo litt avsides i forhold til allfarvei. En bil gir mer frihet til å utforske regionens severdigheter uten å bekymre seg for rutetider.

Utflukter

Apricale er bare en av mange sjarmerende byer i området. Er du glad i å spasere rundt i gamle, rustikke byers smale og labyrintiske gater er det derfor nok å bruke tiden på i ferien. Besøk for eksempel Dolceacqua med dens buede steinbro, eller Triora med den fantastiske utsikten.

Vil du ha litt mer action er dette området også kjent for juving og rafting, så det er nok av muligheter til å få et lite adrenalinspark. Nede ved kysten kan en tur på kasinoet i den eksklusive badebyen Sanremo også sette pulsen i været. Du kan naturligvis også kose deg med å gå på oppdagelsesferd i byens rike butikkliv eller nyte godt av det store utvalget av spisesteder.

Sjul teksten
 
 
search map