Feriehus og hoteller i Albenga

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Her hersker en hårfin balanse mellom det historiske sentrumets mange opplevelser fra en forsvunnet tid, og de nymoderne merkevarebutikkene, stilige kaféene og hyggelige torgplassene. Og byen er vidunderlig rolig da bilkjøring er forbudt i det historiske sentrum.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Lang historie

Du merker fort at Albenga er en by med en lang historie med røtter som strekker seg helt tilbake til det sjette århundre f.Kr., og at den i perioder hatt mye makt. Spesielt 1100- og 1200-tallet er kjent som Albengas glansperiode, og fra denne tiden finner du mange kirker, tårn og palasser i sentrum. Selv om store deler av det historiske sentrumet er ferdigrestaurert, er dette forsatt en pågående prosess. Under restaureringen har man på enkelte plasser synliggjort deler av den romerske byen som forsatt befinner seg under Albenga.

Les mer om Albenga

Stemningsfullt sentrum

Her er altså alt lagt opp for mange småturer i det stemningsfulle, historiske sentrumet, der perler som domkirken Cattedrale di San Michele, adelsslottet Torre della Paciotta og bispepalasset med tilhørende museum gjør Albenga til en like stor kulturell opplevelse som de fleste toskanske byer. Og byen er selvsagt krydret med deilige, lokale restauranter, hyggelige kaféer og barer der du kan slå deg ned og fordøye dagens inntrykk. Du finner også et fint utvalg av gode butikker - både i det historiske sentrumet og i den nyere bydelen (utenfor bymurene), for ikke å glemme antikkmarkedet den 3. lørdag hver måned, og et ukentlig matvaremarked hver onsdag (på Via Dalmazia).

La Strada Romana

I byen er det en ganske fin sandstrand, som på enkelte steder er blandet med småstein. Det er mulig å leie solsenger og parasoller på de private delene av stranden, og det er mulig å oppholde seg gratis på de offentlige områdene. Har du lyst til å oppleve en av Ligurias beste sandstrender bør du besøke nabobyen Alassio, knappe 10 km unna. Bare ta toget dit fra Albenga, noe som bare tar ca. 7 minutter, så slipper du å lete etter parkeringsplass!

Har du motet, fysikken og fottøyet til det, kan du også velge å gå eller sykle til Alassio via den vakre og antikke veien Via Julia Augusta. Her kan du oppleve godt bevarte levninger fra Romertiden, gamle oliventrær og en helt makeløs utsikt mot havet. Velger du å reise hit om sommeren kan det være en god idé å komme seg avgårde før det blir for varmt (turen tar ca. 2,5 timer), og husk masse vann og solkrem! Denne La Strada Romana går helt fra Piacenza i Toscana til Arles i Provence, så hvis du ikke får nok er det bare å fortsette.

Sjul teksten
 
 
search map