Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Liguria

Se alle byer og reisemål i Liguria

90% fjell, 100% ren ferie

Liguria består av 90% fjell da både Alpene og Appenninene er representert her til tross for regionens beskjedne størrelse. Det deilige klimaet og den slående, fjellrike naturen gjør Liguria til et godt utgangspunkt for en badeferie med noe for enhver smak. Små sandstrender som avløses av klipper er tilgjengelig innenfor kort avstand fra flere av Ligurias idylliske byer. Kyststrekningen vest for Genova er preget av sandstrender, mens den østlige delen er karakterisert av et mer dramatisk landskap med bratte klipper og små fjell.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Naturreservatet Cinque Terre

Et av Ligurias mest berømte områder ligger øst for Genova og heter Cinque Terre (de fem byer). Området er perfekt for turgåing og utforskning da det byr på en helt unik natur med bratte klipper, sjarmerende landsbyer og trivelige sandstrender. Landskapet består av små pastellfargede hus, omkranset av naturlige terrasser på de bratte klippeavsatsene der lokalbefolkningen dyrker vindruer. De fem byene er (fra nordvest) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Vernazza er en av de minste av byene, og regnes som en av de vakreste og mest pittoreske fiskerlandsbyene på den italienske riviera. Før var det kun mulig å komme til byene med båt, men i dag finnes en effektiv jernbane som forbinder byene. Du kan også ta fjellskoene fatt og gå fra by til by via det omfattende stisytemet.

Fra Liguria er det også mulig å ta mindre avstikkere til naboregionene Piemonte eller Toscana. Nærmeste flyplasser er Genova, Nice eller Milano.

Les mer om Liguria

Ferie for to

Finn deres kjærlighetsrede i Liguria, og gå hånd i hånd langs Kjærlighetsstien "La Via dell"Amore" ved Cinque Terre, der flere forelskede par har etterlatt hengelåser med deres initialer på - som et symbol på deres evigvarende kjærlighet.

Cinque Terre-området er ideelt for et romantisk opphold med sine pastellfargede hus, dramatiske kystlinje og vakre landskap. Liguria kryr av romantiske omgivelser, som den vakre havnepromenaden i Portofino, eller den innbydende stranden i Moneglia. Forelsk dere i de sjarmerende middelalderbyene innover i landet, og beundre de fargerike blomstene som dyrkes rundt omkring på Rivieraen.

>>> Les mer om en ferie i Cinque Terre her

Byer

Ligurias hovedstad

Genova er Ligurias hovedstad og en fascinerende by å besøke. Kontrastene er store og byen har flere interessante monumenter og serverdigheter å vise dens nysgjerrige tilreisende. De gamle arkadene ved havneområdet er et sjarmerende område med små butikker og restauranter.

Byene mot Frankrike

Ventimiglia ligger ved den franske grensen; her finner du flere nevneverdige serverdigheter, moderne shoppinggater med spennende motebutikker, restaurater og romantiske kaféer.

Hvert år arrangeres Italias store musikkfestival, Sanremo, i byen med samme navn. Sanremo er også kjent som blomsterbyen da det dyrkes store mengder blomster her. Turismen er en viktig del av byens økonomi, og du finner derfor et stort utvalg av restauranter, butikker og kaféer her.

Alassio er en mindre by ved franskegrensen med herlige strender. Byen er omkranset av kirsebærtrær og kastanjetre-lunder, og er full av koselige gater med restauranter, bistroer og originale småbutikker.

Byene mot Toscana

Levanto ligger øst i Liguria i retning Toscana, og er kjent for sine flotte strender. Det er en gammel by, noe du lett kan se på de mange serverdighetene gjenværende fra middelalderen. Levanto er dessuten svært barnevennlig, og har et godt tilbud av spisesteder og shoppingmuligheter.

Chiavari ligger ikke langt fra Genova, og tilbyr et spennende historisk sentrum du kan besøke. Igjen er restauranttilbudet allsidig, og vi anbefaler spesielt å prøve en av de ypperlige sjømat-restaurantene.

Diano Marina er også en hyggelig by, kjent for vakre strender og et behagelig klima. Bli en del av det yrende nattelivet på de mange nattklubbene, eller nyt maten på de forskjellige spisestedene i byen.

Pietra Liguria stiller med en avslappende og hyggelig stemning, samt flere restauranter i forskjellige prisklasser.

Historie

Ligurias historie i korte trekk

Liguria var i lange perioder under Bysantisk kontroll frem til Lombarderne overtok herredømmet i regionen rundt år 641.

Deretter var det franskmennene sin tur til å dominere området. I denne perioden måtte befolkningen i flere omganger motstå angrep fra Sarasenerne, men også fra Normannerne som tvang befolkningen ut til kystområdene.

Da man i middelalderen begynte å opprette kommuner, ble Genova raskt den viktigste kommunen i Liguria. Den var dominerende og fikk stor betydning for Ligurias plass videre i historien.

Genova representerte i mange år en maktfaktor av enorm styrke. Sammen med Amalfi, Pisa og Venezia kjempet Genova om makt og kontroll i Middelhavsstrøkene.

Liguria og Genova ble senere en del av kongedømmet Savoy, og i en liten periode før Italia ble samlet tilhørte Liguria faktisk kongedømmet Sardinia.

Mange store italienere kommer fra denne regionen, som for eksempel Christoffer Columbus og Giuseppe Garibaldi, som er en av Italias største helter da det sies at: "Det var Garibaldi som samlet Italia".

Sol og strand

Cirka 350 km lang kyststrekning

Ligurias kystlinje strekker seg fra den franske grensen helt ned til Toscana i den nordligste delen av Middelhavet. Bak kysten ruver Appeninnene og gir le for de kalde nordavindene. Dette medvirker til et mildt klima året rundt og gir ideelle bademuligheter på de flotte strendene.

Langs kysten finner du både hvite sandstrender, rullestensstrender og klipper. Det er flest strender i den vestlige delen, noe som nok har bidratt til at strendene her er mer turistpregete og folksomme enn i øst. I den østlige delen av Liguria kan du utforske de flotte klippeområdene som flankerer Cinque Terre-byene, og slikke sol på de naturlige strendene langs turstiene.

De beste strendene

Noen av de beste strendene finner du i Diano Marina, Levanto og Alassio. Hvis du foretrekker klippebading og mindre strender er Cinque Terre et godt utgangspunkt for en badeferie i Liguria.

Naturopplevelser

Aktiv ferie i fjellene

Innenlands i Liguria, på grensen til Piemonte, finner du Appenninene. Denne mektig fjellkjeden strekker seg fra den liguriske kysten ved La Spezia helt til Firenze i Toscana, og her er det eventyrlignende utsikter rundt hver eneste sving, så det er bare å spenne fjellskoene på, ta med klatreutstyret og hoppe på terrengsykkelen.

De mange naturreservatene i regionen ligger spredte ved kysten og i innlandet. Du kan blant annet besøke Parco del Beguia, Parco dell'Antola, Parco di Portofino, Parco dell'Aveto, Parco Montemarcello-Magra, og sist, men ikke minst, den kjente Parco nazionale delle Cinque Terre.

Om turstiene ved Cinque Terre

Tradisjonelt ansees Cinque Terre med sine bratte klipper for å være Ligurias mest unike stykke natur, og det er nettopp derfor mange velger et opphold i dette området. Området er verdenskjent for det historiske nettverket av turstier som forbinder de fem små kystbyene. Noen stier er brede nok til at man kan bruke terrengsykler eller hoppe på hesteryggen, men dersom man ønsker å gå hele veien fra Monterosso til Riomaggiore er det bare en ting å gjøre – ta på noen gode sko og sett den ene foten foran den andre. Turen tar omtrent fire timer, og da deler av området nå har blitt et naturreservat, må man betale noen avgifter på enkelte steder underveis for å kunne besøke området.

Mat og vin

Et kjøkken av fisk, oliven og pesto

Ligurias kjøkken bærer naturligvis preg av dets tette forbindelse til havet. Men Liguria er også berømt for sine gode Taggiasche-oliven og olivenoljen de produserer av førstnevnte. I tillegg kan Liguria ta æren for den verdensberømte pestoen, som er uimotståelig når den er forberedt på skikkelig vis.

Fisk & skalldyr: Fiskesupper av forskjellige slag er veldig utbredt i Liguria. Ansjoser og sardiner spises også i store mengder, og spesielt rundt La Spezia er det mulig å smake på den utsøkte daddelmuslingen.

Kjøtt, vilt & fjærkre: Det spises mye lam i Liguria. På grensen til Piemonte er det også utbredt med viltkjøtt.

Pølser & skinke: Ligurias beste pølser heter Mostardella (må ikke forveksles med Mortadella) laget av svinekjøtt, og Salame di Sant'Olcese, som lages av en blanding av svin- og kalvekjøtt. Prosciutta Castelnovese er en spesielt formet skinke som ved første øyekast ligner på et stykke tre, men som smaker veldig godt.

Ost: De fleste av Ligurias oster fremstilles av kumelk. Enkelte lages også på geitemelk.

Søtsaker: Liguria har mange kastanjetrær, og dette gjenspeiler seg i regionens desserter, hvor det ofte inngår kastanjer i f.eks kaker og småkaker.

Vin & vingårder: Liguria har fremdeles ikke gjort seg spesielt bemerket hva vin angår. Men det finnes noen få gode produsenter her som f.eks Buranco.

Sjul teksten
 
 
search map