Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Finn deres ideelle ferieovernatting i Liguria og la nedtellingen til en ferie i varmere kyststrøk med fabelaktige fjell begynne. Velg blant flere idylliske og stemningsfulle byer der deilige sandstrender sammenflettes med rustikke klipper. Vi i In-Italia har håndplukket et utvalg av flotte ferieleiligheter, B&Ber og hoteller i Liguria, og vi er sikre på at dere kommer til å finne noe som kan passe feriedrømmen deres.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Oppdag Cinque Terre

La utsiktene fra Cinque Terre-byene ta pusten fra dere. Naturreservatet Cinque Terre (de fem byer) er et av Ligurias mest berømte områder, og ligger litt øst for Genova. Området er perfekt for turvandring da det byr på en helt unik natur med bratte klipper, sjarmerende landsbyer og trivelige sandstrender. Landskapet består av små pastellfargede hus, omkranset av naturlige terrasser på de bratte klippeavsatsene der lokalbefolkningen dyrker vindruer. De fem byene er (fra nordvest) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Vernazza er en av de minste av byene, og regnes som en av de vakreste og mest pittoreske fiskerlandsbyene på den italienske riviera. Før var det kun mulig å komme til byene med båt, men i dag finnes en effektiv jernbane som forbinder byene. Dere kan også ta fjellskoene fatt og gå fra by til by på de fine turstiene.

Fra Liguria er det også mulig å ta noen avstikkere til naboregionene Piemonte eller Toscana. Nærmeste flyplass er Genova, Nice eller Milano.

Les mer om Liguria

Ferie for to

Finn deres kjærlighetsrede i Liguria, og gå hånd i hånd langs Kjærlighetsstien "La Via dell'Amore" ved Cinque Terre, der flere forelskede par har etterlatt hengelåser med deres initialer på - som et symbol på deres kjærlighet.

Cinque Terre-området er ideelt for et romantisk opphold med sine pastellfargede hus, dramatiske kystlinje og vakre landskap. Liguria kryr av romantiske omgivelser, som den vakre havnepromenaden i Portofino, eller den innbydende stranden i Moneglia. Forelsk dere i de sjarmerende middelalderbyene innover i landet, og beundre de fargerike blomstene som dyrkes rundt omkring på Rivieraen.

Byer

Avlegg Ligurias hovedstad en visitt

Genova er Ligurias hovedstad og en fascinerende by å besøke. Kontrastene er store og byen har flere interessante monumenter og serverdigheter å vise dere. Vandre fra småbutikker til hyggelige restauranter i de gamle arkadene ved havneområdet og la dere sjarmere.

Ferier på franskt vis nær grensen

Ventimiglia ligger ved den franske grensen; her finner dere flere nevneverdige serverdigheter, moderne shoppinggater med spennende motebutikker, restaurater og romantiske kaféer.

Hvert år arrangeres Italias store musikkfestival, San Remo, i byen med samme navn. San Remo er også kjent som blomsterbyen da det dyrkes store mengder blomster her. Turismen er en viktig del av byens økonomi, og dere finner derfor et stort utvalg av restauranter, butikker og kaféer her.

Alassio er en mindre by ved franskegrensen med herlige strender. Byen er omkranset av kirsebærtrær og kastanjetre-lunder, og er full av koselige gater med restauranter, bistroer og originale småbutikker.

Få en smakebit av Toscana

Levanto ligger øst i Liguria i retning Toscana, og er kjent for sine flotte strender. Det er en gammel by, noe dere lett kan se på de mange serverdighetene gjenværende fra middelalderen. Levanto er dessuten svært barnevennlig, og har et godt tilbud av spisesteder og shoppingmuligheter.

Chiavari ligger ikke langt fra Genova, og tilbyr et spennende historisk sentrum dere kan besøke. Igjen er restauranttilbudet allsidig, og vi anbefaler spesielt å prøve en av de ypperlige sjømatsrestaurantene.

Diano Marina er også en hyggelig by, kjent for vakre strender og et behagelig klima. Boltre dere i de mange nattklubbene, eller nyt maten på de forskjellige spisestedene i byen.

Pietra Liguria stiller med en avslappende og innbydende stemning, samt flere restauranter i forskjellige prisklasser.

Historie

Lær mer om Ligurias lange historie

Liguria var i lange perioder under Bysantisk kontroll, inntil Lombardene overtok herredømmet i regionen rundt år 641.

Deretter var det franskmennene sin tur til å dominere området. I denne perioden måtte befolkningen i flere omganger motstå angrep fra Sarasenerne, men også fra Normannerne som tvang befolkningen ut til kystområdene.

Da man i middelalderen begynte å opprette kommuner, ble Genova raskt den viktigste kommunen i Liguria. Den var dominerende og fikk stor betydning for Ligurias plass videre i historien.

Genova representerte i mange år en maktfaktor av enorm styrke. Sammen med Amalfi, Pisa og Venezia kjempet Genova om makt og kontroll i Middelhavsstrøkene.

Liguria og Genova ble senere en del av kongedømmet Savoy, og i en liten periode før Italia ble samlet tilhørte Liguria faktisk kongedømmet Sardinia.

Sol og strand

Opplev den 350 km lange kyststrekningen

Ligurias kystlinje strekker seg fra den franske grensen helt ned til Toscana i den nordligste delen av Middelhavet. Se den majestetiske Appennine-fjellkjeden strekke seg opp bak kysten og gi le for de kalde nordavindene. Dette medvirker til et mildt klima året rundt og gir ideelle bademuligheter på de flotte strendene.

Langs kysten her finner dere både hvite sandstrender, rullestensstrender og klipper. Det er flest strender i den vestlige delen, noe som sikkert har bidratt til at strendene her er mer turistpregete og folksomme enn i øst. I den østlige delen av Liguria kan dere utforske de flotte klippeområdene som flankerer Cinque Terre-byene, og slikke sol på de naturlige strendene langs turstiene.

Bad fra de beste strendene

Noen av de beste strendene i Liguria finner dere i Diano Marina, Levanto og Alassio. Hvis dere foretrekker klippebading og mindre strender er Cinque Terre et godt utgangspunkt for badeferien deres i denne allsidige regionen.

Naturopplevelser

La det rike landskapet inspirere dere

Liguria har et allsidig terreng og dere kan bevege mellom kritthvite sandstrender, dramatiske klipper, høye fjell, dype grotter, ville naturreservat, duftende sitronlunder og bølgende, grønne åser. Liguria kalles heller ikke La Riviera dei Fiori - blomster-rivieraen – uten grunn. I de mange drivhusene som pryder de grønne bakkene kan dere se et hav av fargerike blomster, og forstå hvorfor regionen har fått sitt tilnavn.

Ta fjellskoene fatt

Innenlands i Liguria, på grensen til Piemonte, finner dere Appenninene. Denne mektig fjellkjeden strekker seg fra den liguriske kysten ved La Spezia helt til Firenze i Toscana, og her er det eventyrlignende utsikter rundt hver eneste sving, så det er bare å spenne fjellskoene på, ta med klatreutstyret og hoppe på sykkelen.

De mange naturreservatene i regionen ligger spredte ved kysten og i innlandet. Dere kan blant annet besøke Parco del Beguia, Parco dell'Antola, Parco di Portofino, Parco dell'Aveto, Parco Montemarcello-Magra, og sist, men ikke minst, den kjente Parco nazionale delle Cinque Terre.

Følg eldgamle fotspor i Cinque Terre

Cinque Terre ansees som Ligurias mest unike landskap med sine bratte klipper, samt det historiske nettverket av turstier som forbinder de fem små kystbyene. Noen stier er brede nok til at dere kan bruke terrengsykler eller hoppe på hesteryggen, men dersom dere ønsker å gå hele veien fra Monterosso til Riomaggiore er det bare en ting å gjøre – ta på noen gode sko og sett den ene foten foran den andre. Turen tar omtrent fire timer, og da deler av området nå har blitt et naturreservat, må dere betale noen avgifter på enkelte steder underveis.

Mat og vin

Smak på Ligurias deilige kjøkken

Den lokale matlagingen bærer naturligvis preg av sin tette forbindelse til havet. Men Liguria er også berømt for sine gode Taggiasche-oliven og olivenoljen de produserer av førstnevnte. I tillegg kan Liguria ta æren for den verdensberømte pestoen, som er uimotståelig når den er forberedt på skikkelig vis.

Fisk & skalldyr: Fiskesupper av forskjellige slag er veldig utbredt i Liguria. Ansjoser og sardiner spises også i store mengder, og spesielt rundt La Spezia er det mulig å smake på den gode daddelmuslingen.

Kjøtt, vilt & fjærkre: Det spises mye lam i Liguria. På grensen til Piemonte er det også utbredt med viltkjøtt.

Pølser & skinke: Ligurias beste pølser heter Mostardella (må ikke forveksles med Mortadella) laget av svinekjøtt, og Salame di Sant'Olcese, som lages av en blanding av svin- og kalvekjøtt. Prosciutta Castelnovese er en spesielt formet skinke som ved første øyekast ligner på et stykke tre, men som smaker veldig godt.

Ost: De fleste av Ligurias oster fremstilles av kumelk. Enkelte lages også på geitemelk.

Søtsaker: Liguria har mange kastanjetrær, og dette gjenspeiler seg i regionens desserter, hvor det ofte inngår kastanjer i f.eks kaker og småkaker.

Vin & vingårder: Liguria har fremdeles ikke gjort seg spesielt bemerket hva vin angår. Men det finnes noen få gode produsenter her som f.eks Buranco.

Bestill ferieovernattingene deres i Liguria

Dere kan velge blant vårt håndplukkede utvalg av villaer, selvbetjente ferieleiligheter, B&Ber og hoteller i Liguria ved å bruke søkemotoren på toppen av siden. Spør også gjerne våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd ved å sende oss en mail via lenken på toppen av siden, ringe oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig våre 15 år med erfaring innen reiser i Italia til deres disposisjon, og håper dere får en herlig ferie i Liguria.

Sjul teksten
 
 

Populært i Liguria

Hotel Leopold

Moneglia

Locanda Il Senatore

Fiascherino di Lerici

Residence Orchidea

Pietra Ligure

search map