Feriehus og hoteller i Viterbo

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen Viterbo er en av regionen Lazios skjulte perler med sitt eventyrlige middelaldersentrum. Byen huser både et universitet (der man bl.a. kan studere de nordiske språkene), en rekke brakker og et kjent spa, så her kan du besøke en forholdsvis livlig provinsby med mange restauranter og et hav av shoppingmuligheter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Historiens vingesus

Men det byen nok er mest kjent for og som virkelig gjør den verdt et besøk er det utrolig velbevarte middelaldersentrumet med sine mange fine, små torg og spennende arkitektoniske finesser. Her merker du det historiske suset, og du kan ta et steg langt tilbake i tiden. På 1200-tallet var Viterbo en paveresidens og ved den flotte domkirkeplassen finner du restene av det gamle pavepalasset Palazzo dei Papi.

Les mer om Viterbo

Varme kilder

Utenfor byen finner du en del varme kilder - de fleste ligger rundt i det åpne landskapet - og her tar de lokale gjerne et bad og benytter bilen som skifterom. Hvis du er ute etter mer ordnede forhold, renere vann og muligheten til å ta en dusj etterpå kan vi anbefale et besøk på "Terme dei Papi" et par kilometer utenfor byen. Det er en spesiell opplevelse å bade i det deilige varme vannet under åpen himmel på kalde dager.

Naturskjønt område

Hvis du kjører litt lengre ut av byen i samme retning som spaet kommer du til Castel d'Asso, som er et stort og naturskjønt område fylt med etruskiske gravmonumenter hugget inn i klippene som store dører. Stedet er sjeldent besøkt så her kan du nyte naturen, stillheten og den unike atmosfæren i de kulturhistoriske omgivelsene helt i fred, og er det ideelle stedet å innta en medbragt lunsj.

Hagearkitektur

Er du interessert i hagearkitektur bør du avlegge kardinalvillaen Villa Lante i Bagnaia et besøk. Bagnaia ligger rett utenfor Viterbo og er internasjonalt kjent for sin fine barokkhage.

Sjul teksten
 
 
search map