Ferieovernattinger i Tuscania

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Tuscanias historie nådde en tragisk milepæl 6. februar 1971 kl. 19:09 da et kraftig jordskjelv ødela gamlebyen og dens antikke monumenter og herskapshus. Byens historie omtales derfor som "før" og "etter" jordskjelvet. Ta en spasertur gjennom det historiske sentrumet med de intakte bymurene, og beundre Sankt Peter Basilika, Bispegården og Santa Maria Maggiore Basilika. Vi kan også anbefale et besøke til en eller flere utgravninger (nekropolis), spesielt den vakre utgravningen av Dronningens Grav.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Ta del i byens begivenheter

Byens tradisjoner er forbundet med den katolske kalenderen og byens helgen feires med et Langfredags-opptog, mens det i mai arrangeres byfest med marked, sport- og kulturelle begivenheter, for ikke å glemme hesteparaden med konkurranser og forestillinger.

Les mer om Tuscania

Bli kjent med byens historie

Byen ble en romersk by i det 3. århundret f.Kr. og forbundet med Roma via den nye romerske konsulveien Via Clodia. Byen ble erobret av Longobardene i år 574, og byen opplevde under deres innflytelse en blomstringsperiode med stabilitet og utvikling frem til 900-tallet da bymurene nådde en lengde på rundt 5 km og byens areal hele 62 hektar. Tidlig i middelalderen ble byen underkastet en biskop med utøvende makt, mens rundt 1200-tallet opplevde byen kamper mellom rivaliserende familier, som samtidig oppførte mange slott i området og offentlige herskapshus i byen. I år 1300 havnet byen under kirkens makt, men i mellomtiden var byen blitt mindre og da svartedauen brøt ut i 1394 falt innbyggertallet drastisk, bymurene ble forminsket og Civita-strøket ble avskåret.
Fra 1400-tallet ble Tuscania en beskjeden by innlemmet i den Pavelige Stat, og først på 1500- og 1600-tallet blomstret byen opp igjen takket være landbruks- og kvegproduksjonen. Jordeiere investerte i store, flotte herskapshus og byen ble utsmykket med barokkfontener og brostein. På 1700-tallet opplevde ikke byen noe særlig vekst, men 1800-tallet bød på nye oppgangstider og det var på denne tiden de arkeologiske utgravningene begynte takket være Vincenzo Campanari og hans tre sønner. 12. september 1870 ble byen en del av Italia Kongerike.

Sjul teksten
 
 
search map