Ferieovernattinger i Terracina

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Terracina er en populær kystby med røtter helt tilbake til år 509 f.Kr., og som ble en romersk koloni da den hadde en strategisk betydning i år 329 f.Kr. Byen ligger i et flott område i Lazio langs den sørlige kyststrekningen der sandstrendene er fine og brede. Det historiske sentrumet er autentisk og byr på fantastisk god italiensk stemning. Hvis du er glad i sjømat finner du mange interessante restauranter her.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Livlig badeby og smale smau

Ettersom Terracina har både et nyere og et historisk sentrum passer byen perfekt for deg som vil kombinere sol og bading med kultur, samtidig som du har tilgang til alle tenkelige bekvemmeligheter i løpet av ferien. Byen har ca. 40 000 innbyggere og er vel verdt et besøk, også utenom sommermånedene da mange romere og italienere reiser hit for å ligge på stranden og for å spise godt på de lokale fiskerestaurantene. Ved havet ligger det et nyere kvarter med myldrende aktiviteter hele dagen. Om kvelden samles innbyggerne og byens gjester seg i gamlebyen som skråner opp mot Jupiters tempel, som igjen ruver over byen fra Sant'Angelo-fjellet. Slå deg ned og nyt noe godt å drikke eller en smakfull middag i historiske omgivelser.

Les mer om Terracina

Hisotrisk sentrum

Det historiske sentrum er hyggelig og stemningsfull: Domkirkens torg er vist blandt de flotteste i hele Italia, og langs hovedveien kan du se antikke søyler og steiner som har blitt igjenbrukt til bygging av husene. Marmor og murstein er blandet sammen og skaper et harmonisk uttrykk. Hvis du har tid til overs anbefaler vi å ta en tur til nabolandsbyen Sperlonga, ca. 16 km unna. I tillegg til sin fine strand har den nemlig et gammelt sentrum oppe på en høyde der du får en fin utsikt over kysten. De hvite husene og de smale gatene bidrar til den autentiske atmosfæren og her finner du et par veldig gode restauranter å velge mellom.

Sommerfest

Midt i juli (rundt 16.juli og fremover) arrangerer byen den årlige tradisjonelle festen: Festa della Madonna del Carmine. En begivenhet alle byens borgere ser frem til og som varer en hel helg med oppvarming fra og med torsdagen, kirkegang på morgenen, og opptog og konserter på kveldene. På lørdagen starter begivenheten med en messe i kirken Chiesa del SS. Salvatore og forsetter utover kvelden med et opptog fra Piazza Garibaldi, der den lokale kirkens Madonna bæres av en folkemasse med troende ned til havnen. I solnedgangen seiler fiskerne sammen i opptog ut til havs mot Circeo i vakkert dekorerte båter. Deretter vender de tilbake til et spektakulært fyrverkerishow og jomfru Maria bæres tilbake til kirken. På søndager avsluttes det hele med flere konserter og fyrverkerishow ved midnatt. En opplevelse du sent kommer til å glemme.

Sjul teksten
 
 
search map