Ferieovernattinger i Tarquinia

Nasjonalmuseet Palazzo Vitelleschi Etrusker-levninger
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Tarquinia ligger i Maremma Laziale (den delen av Maremma-området som ligger i regionen Lazio) og er en by med mange tårn. I motsetning til mange andre velbevarte italienske byer er det ikke snakk om forsvarstårn, men tårn som symboliserte familiens status og anseelse. Jo større og mer potente, jo bedre.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byens stolthet

Byen bugner av hyggelige, små torg, fontener, en flott bymur og gode shoppingmuligheter i Corso Vittorio Emanuele. Byens store stolthet er nasjonalmuseet Palazzo Vitelleschi med sine fine etruskiske samlinger. I tillegg er Tarquinia kjent for sine kammergraver som stammer fra før Romerrikets tid, ca. 700-400 f.Kr. Når du spaserer rundt i den velbevarte byen er det lett å forstå hvorfor den har havnet på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer om Tarquinia

Utflukter

Det er ca. 3 km til togstasjonen utenfor byen som ligger på linjen Roma-Ventimiglia (ca. 1½ til Roma) og rundt 7 km til havet. Andre utfluktsmuligheter vi kan anbefale er Viterbo med en av Italias best bevarte middelalderbykjerner, middelalderbyen Tuscania, Palazzo Farnese i Caprarola ved den vakre innsjøen Lago di Vico, og til sist småøyene Isola del Giglio og Isola di Giannutri utenfor Toscanas kyst - bare ta ferge fra Porto Santo Stefano ved Orbetello. For øvrig kan vi nevne at Romas flyplass Fiumicino ligger bare en 50-minutters kjøretur unna.

Sjul teksten
 
 
search map