Roma Via dei Fori Imperiali

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Via dei Fori Imperiali er den veien i sentrum av Roma som går fra Piazza Venezia til Piazza Colosseum -hvor selve Colosseum ligger-. Veiens opprindelige navn var Via Triumphale og ble bygget av Benito Mussolini regeringstid og innviet 9 april i 1932.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Ruiner på begge sider av veien

Åpningen av denne veien ødelagte et av de mest ekstraordinære områdene i byen, hvor flere renessanse- og middelalderbygninger lå over ruinene av det antikke Forum. Veien går over Trajans Forum, Augustus Forum og Nervas Forum -noe man kan se ruiner av på begge sider av veien-.

Stort tap av monumenter

Da man i sin tid bygget veien, ble det ikke tatt høyde for det store tap av monumenter og kirker det medførte. Faktisk ble århundrede gammel plan om å oppføre en stor arkeologisk park som skulle omfatte Forumområdet, Circus Maximus og Via Appia Antica, ødelagt.

Gågate på søndager

Igjennom de seneste år har det vært flere arkeologiske utgravinger langs veien, og man er klar over at flere betydelige romerske funn ligger nedgravet under veien. Selv om veien idag hindrer at store deler av det antikke Roma ser dagens lys, er den fremdeles åpen for trafikk -bortsett fra søndager, da den er en gågate-.

 
search map