Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

På mirakuløst vis har Trastevere klart å bevare den hyggelige og meget autentiske stemningen til tross for den store tilstrømningen av turister, og hvis du begir deg ut på en morgentur i de smale gatene der klessnorene er spent mellom husene, får du stort sett hele bydelen for deg selv. Kanskje du har valgt å bo i Trastevere da det ikke bare er et godt utvalg av hoteller her, men også mange flotte ferieleiligheter. På den måten kommer du deg enda tettere på de lokale trasteverene, og det tar ikke lang tid før de hilser på deg både i oppgangen og på gaten.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Markeder i Trastevere

Hvis du bor i en ferieleilighet i Trastevere bør du absolutt starte dagen med morgenkaffe med de lokale på en av de mange hyggelige kaffebarene. Når siste nytt har blitt diskutert er det på tide å gå på markedet, og på Piazza San Cosimato i sentrum av Trastevere finner du et av de hyggeligste utendørs dagligvaremarkedene i byen. Det er en sann fornøyelse å utforske de mange bodene, og her kan du naturligvis slå av en prat med de lokale på handletur, som alltid er nysgjerrige på hvor du kommer fra og hvorfor du har valgt å bo i akkurat deres bydel.

Restaurantene i Trastevere

Trastevere er en oase av små spesialbutikker, og det er fort gjort å tilbringe hele ettermiddagen her med besøk hos både slakteren, ostehandleren, den lokale kjøpmannen og det originale bakeriet, der de fortsatt baker brød og kaker på ekte, gammeldags vis. Hvis du har valgt å bo i en ferieleilighet kan du her kjøpe med deg råvarer til matlagingen, og du kan til og med få kjøpt ferdiglagde måltider med deg hjem fra en av de mange småbutikkene. Vi snakker ikke om tradisjonell take-away slik vi er vant til å se i amerikanske filmer, men om god, hjemmelaget mat til svært rimelige priser. På italiensk heter slike steder "tavola calda" og de har eksistert siden Romertiden. Du kan også de de italienske forretningsfolkene sitte på rekke og rad i lunsjpausen her mens de inntar herskapelige retter.

Trastevere har en av Romas største konsentrasjoner av restauranter, og dessverre betyr turistmengden også at det er en del steder du vil unngå for å være sikker på at du får god mat og ordentlig service. Men det er heldigvis også mange gode restauranter i bydelen, og når de lokale romerne går ut for å spise, noe de ofte gjør, er det ikke sjelden Trastevere står på plakaten. Så hvis du ikke har funnet favorittrestauranten din allerede er det bare å gjøre som de fleste italienere ville gjort - spør de lokale hvor de selv spiser, da er du sikker på å få et godt råd.

Shopping i Trastevere

Etter en deilig lunsj og en liten kopp espresso på den private takterrassen din er tiden inne for en siesta, en helt naturlig del av enhver Roma-ferie. Ettermiddagen tilbringes selvfølgelig på en av de mange hyggelige kaféene i området. Romerne er verdensmestre i gode kaker, og du kan unne deg et smakfullt stykke på Trasteveres sentrale torg, nemlig Piazza Santa Maria in Trastevere, der du også kan besøke en av Romas vakreste kirker. På slutten av ettermiddagen begynner bydelens mange småbutikker å åpnes igjen, men her er det ingen som stresser så ikke forvent at alle åpningstidene følges til punkt og prikke.

Til gjengjeld kan du shoppe til langt på kveld, men før du kommer så langt vil du kanskje spasere litt i Trasteveres mer ukjente gater. Prøv for eksempel å gå en tur opp langs gaten Via Garibaldi, før du fortsetter opp på Gianicolo-høyden til Piazza Garibaldi, der du får en helt fantastisk utsikt over hele Romas sentrum. Herfra kan du traske ned igjen gjennom de smale, stemningsfulle gatene til lyden av blide italienere som tar seg en aperitivo i de mange vinbarene før de skal hjem til middag.

Når kvelden er på hell finnes det ikke noe bedre enn å komme hjem til hotellrommet eller ferieleiligheten og ta en kaffe eller kveldsdrink på terrassen mens du beundrer Peterskirkens opplyste kuppelunder den fløyelsmyke stjernehimmelen. Hos In-Italia kan du alltid bestille lekre og sentrale ferieleiligheter, hotellrom og ferieboliger i Trastevere. Ring oss - vi hjelper deg gjerne med å finne det perfekte overnattingsstedet for deg og ditt reisefølge.

>>> Les mer om ferier i Roma her

 
search map