Transport til og fra Romas flyplasser

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Reiser til Roma med fly

Hos In-Italia Reiser kan du trygt og enkelt bestille reisen din til Roma med alle flyselskapene som flyr til en av de to flyplassene. Søkemotoren sammenligner automatisk priser og avganger slik at du alltid er sikker på å få billigst mulig pris på pakkereisen din. Har du allerede kjøpt reisen din til Roma kan her på siden finne informasjon og gode råd om transport i byen. 

>> Søk og sammenlign priser på reiser til Roma med fly

Roma har to flyplasser

De aller fleste flyselskapene benytter Roma Fiumicino flyplass (også kalt Leonardo da Vinci), men med Ryanairs ruter fra bl.a. København til Ciampino (ingen ruter fra Norge enda) er det flere og flere som ankommer Roma via denne flyplassen. For å komme deg inn til sentrum har du tre muligheter: taxi/privatsjåfør, tog (kun fra Fiumicino) og buss. Du kan naturligvis også leie bil, men dette anbefales ikke hvis du skal bo i selve Roma. I skrivende stund ser situasjonen slik ut:

Taxi

For et par år siden ble det inngått avtaler om faste tariffer fra Fiumicino til sentrum. (Definert som hvor som helst innenfor de Aurelianske Murene). Avtalen er enkel og åpen. Turen koster 48,00 euro for opp til 4 personer inkludert bagasje, uansett hvilken ukedag eller tidspunkt på døgnet det er snakk om. NB: Denne avtalen utelukker taxier fra Romas kommune. De er hvite og har et skilt i A4 format på de fremste dørene, der tariffen tydelig er angitt. Skiltet opplyser også nummeret til taxien, slik at kunder lett kan klage om sjåføren skulle finne på å kreve mer enn tariffen. Taxier fra Fiumicino kommune er ikke en del av denne avtalen så deres faste tariff for turen til sentrum er 60,00 euro! Privatsjåfører i pene jakker og nye, velholdte biler prøver ofte å kapre kunder utenfor ankomsthallen og har absolutt ingen avtaler de må forholde seg til. De jobber for flere av de mange private selskapene som tilbyr transport, og de kan ofte være aktuelle hvis dere er flere enn det som kan passe i en vanlig taxi. Vi ønsker ikke å fremheve et selskap over et annet, men du kan lett finne dem ved å søke på nettet, og prisene deres er nokså rimelige (når du sørger for å bestille dem på forhånd). Lander du på Ciampino gjedler alt ovenfor, men prisen for turen er kun 30,00 euro.

Tog


I mange år har de fleste turister tatt direkte tog fra Fiumicino til hovedstasjonen Stazione Termini, det er det såkalte "Leonardo Express". De finnes fortsatt og koster 14,00 euro pr. pers (eller 16,00 om du ikke kjøper den i utsalget, men i kioskene). Turen tar ca. 30-35 minutter. I dag gir denne muligheten ingen mening ettersom bussene koster mindre og tar lengre tid.

Du kan også velge å ta et vanlig tog , som ikke kjører til Stazione Termini, men til Stazione Ostiense, hvor du kan ta buss eller trikk til sentrum. Denne løsningen koster 7,50 euro for togturen og 1,50 euro for buss eller trikkebillett. Den kan spesielt anbefales hvis du skal bo i Trastevere for så kan du gå av på Stazione Trastevere og ta trikk linje 8 videre. Det er også en god løsning om du vil bo nær Campo de' Fiori, så skal du bare litt lengre med trikken og gå av ved "Arenula/Ministero di Grazia & Giustizia" eller neste stopp ved Largo Argentina.

Fra Ciampino flyplass går det ikke tog, men du kan ta bussen til togstasjonen i Ciampino by for 1,2 euro pr. person og så ta toget til Stazione Termini for 1,5 euro.

Buss


I løpet av de siste år har flere busselskaper begynt å konkurrere med hverandre om å transportere folk til og fra flyplassen. Det har i høy grad bare gjort det positivt for forbrukerne ettersom prisene blir lavere og lavere. Pr. i dag (oktober 2014) koster en billett fra Fiumicino til Stazione Termini kun 4-6 euro, og med tre selskaper er det aldri langt mellom avgangene.

Når du kommer ut til ankomsthallen, går du et par hundre meter til venstre så finner du bussholdeplassene. Før du kommer så langt går du forbi noen boder som selger billetter. Men det er ingen grunn til å kjøpe før du er fremme på bussholdeplassen, for prisen er den samme og du kan lett se hvem som kjører først når du er der. Det samme gjelder muligheten for å bestille billett over selskapets hjemmesider: Man vil kun spare max 1 euro pr. person (ofte er prisen den samme), og du vil miste fleksibiliteten. Ved bussholdeplassen er det også en tavle med oversikt over de forskjellige selskapenes avgangstider, men det må ikke leses slavisk da tidene kan til tider være uforutsigbare. Turen til stazione Termini tar 40-50 minutter, alt etter trafikkens intensitet og sjåførens humør.

Pr. dags dato kjører selskapet Terravision direkte mellom Fiumicino og Stazione Termini, mens selskapet SIT utover Stazione Termini også kjører til/fra Via Crescenzio ved Vatikanet og selskapet T.A.M kjører utover Stazione Termini og til/fra Stazione Ostiense.

Fra Ciampino er historien den samme, bare at det er to selskaper som kjemper for sine kunder. Prisene er omtrent de samme som for Fiumicino.

Bilutleie

Vurderer du å leie en bil i Roma? Reiser du utelukkende til den italienske hovedstaden for å fordype deg i de utallige historiske severdighetene og nyte den unike atmosfæren i de smale gatene i en gamle bykjernen, kan det kun i de aller færreste tilfellene anbefales å benytte leiebil. I Romas sentrum kan trafikken være tett og virke kaotisk, spesielt når man ikke er vant til den. For de fleste besøkende i byens sentrum vil det derfor være enklere og mer behagelig å komme seg rundt til fots, med taxi eller med offentlig transport. Hvis du skal videre fra Roma til andre reisemål i Italia er til gjengjeld leiebil et godt valg. 

Reisemål i leiebil når du flyr til Roma

Vil du ikke kaste bort dyrebare feriedager på å kjøre hele veien fra Norge er det opplagt å fly til Roma og fortsette herfra med leiebil. Da får du mer tid i Italia og har fortsatt friheten til å dra på spennende utflukter i ditt eget tempo. Roma har en sentral plassering i landet, og gode veiforbindelser gjør hovedstaden til et godt utgangspunkt for reiser til regioner som Toscana, Umbria, Lazio og Campania.

Toscana: Det er er enkelt å følge hovedveien A1 fra Roma mot nordvest til Toscana. Avhengig av reisemålet ditt vil det vanligvis ta 2½ times kjøring å komme seg frem. Vel fremme må du passe på å ikke bli overveldet av de mange utfluktsmulighetene som du har med leiebil tilgjengelig, men minn deg selv på at Toscana skal nytes langsomt. Vi råder derfor som regel våre gjester til å konsentrere seg om en mindre del av regionen i stedet for å forsøke å rekke alt på én ferie. 

Umbria: Det tar ikke mer enn en time å kjøre fra Roma til den sørlige delen av regionen. I Umbria bør du utnytte leiebilens fleksibilitet til å besøke noen av de mange interessante middelalderbyene som alle har hvert sitt særpreg. Her er det gode muligheter for å forlate allfarveien og oppleve det autentiske Italia. 

Lazio: Leiebil er naturligvis også en opplagt mulighet til å kombinere storbyferie i Roma med opplevelser i resten av Lazio-regionen. I sommervarmen lokker kysten i den sørlige delen av regionen med deilige sandstrender som ved badebyen Terracina.

Amalfikysten og Sorrento: Det er også mange som leier en bil i Roma for å fortsette mot en av de vakreste kyststrekningene i verden, Amalfikysten, og Sorrento. Leiebilen gir deg ikke bare mulighet til å stoppe ved de fantastiske utsiktspunktene og besøke de yndige byene langs den populære kyststrekningen, men også til å søke litt innover i landet til andre, mer ukjente og hyggelige landsbyer som ikke er preget av turisme på samme måte som nede ved kysten. Bilutleie gir deg en sjanse til å finne små perler i form av lokale restauranter og kaféer med helt vanlige priser og enorme, gastronomiske opplevelser.

Bilutleie på Ciampino flyplass

Flyplassen ligger omtrent 12 kilometer sørøst for Romas sentrum, og det er dermed enkelt å kjøre videre herfra mot for eksempel Napoli og Amalfikysten. Det er snakk om en forholdsvis liten flyplass som hovedsakelig er av interesse for feriereisende på grunn av Ryanairs tilstedeværelse. Et bredt utvalg av bilutleiefirmaer som Avis, Hertz, Europcar, Thrifty og Sixt er representerte i ankomsthallen. 

>> Les mer om bilutleie på Ciampino flyplass i Roma

Bilutleie på Fiumicino flyplass

Romas hovedflyplass, Fiumicino, er Italias største. Millioner av reisende benytter flyplassen hvert år, og herfra er det gode forbindelser til ringveien rundt Roma, Grande Raccordo Anulare, noe som gjør det lett å fortsette i leiebil til feriehus i Lazio eller en av naboregionene. På denne store og moderne flyplassen har du et stort utvalg av både internasjonale og lokale bilutleiefirmaer. 

>> Les mer om bilutleie på Fiumicino flyplass i Roma

 
search map