Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Reis solen i møte med en storbyferie i Roma

Sol og varme står også på plakaten hvis dere velger Roma som destinasjon for storbyferien deres. Her finner der ekte sydlandske værforhold med lange, varme somre, korte, milde vintre og spesielt behagelige temperaturer om høsten og i vårmånedene. Roma er verdt et besøk året rundt, men de beste månedene - rent værmessig - er nok april, mai og oktober.

På disse tidspunktene kan dere enten oppleve en tidlig vår da varmen kommer til Roma før den treffer Norge - eller dere kan unnslippe den norske høstens regn og rusk. Men vær oppmerksomme på at det er ekstra mange feriegjester i Roma i påskeuken. Da valfarter kristne fra hele jorden til Vatikanet for å oppleve påsken i Pavens by. Det er en stor og unik opplevelse, men vær forberedt på store menneskemengder de fleste steder i Roma i løpet av påsken.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Langhelg i Roma

Selv om det er fullt mulig å bruke en uke eller mer på å utforske Roma, er en langhelg ofte en god måte å få et inntrykk av byen. Dere kan gå på oppdagelsesferder i dagtimene, og nyte livet og slappe av på kvelden med en forfriskende aperetiff og et lekkert italiensk måltid på en av byens mange fremragende restauranter. En langhelg i Roma med In-Italia gir dere et herlig avbrekk fra hverdagen.

Hvis dere kun har en langhelg tilgjengelig er det viktig at dere bor sentralt. Det kan dere med In-Italia; vi er nemlig eksperter på å oppfylle deres ønsker. Når dere ankommer til Roma og har sjekket inn, anbefaler vi å begynne med en spasertur i kvartalet rundt hotellet. Det er en deilig og avslappende måte å starte ferien på, samt den beste måten å danne et inntrykk av nærområdet. Hvis dere er sultne etter å se mer av byen med det samme, gjør dere lurt i å hoppe på buss nummer 110. Den går fra sentralbanestasjonen (Stazione Termini), men dere kan også høre i resepsjonen hvor nærmeste holdeplass er. Bussturen er en billig måte å få et godt overblikk over Romas sentrum på.

Hotellet deres kan også råde dere angående de mange spennende, guidede turene som tilbys i hovedstaden. Det er mange muligheter med dyktige guider som kan gi dere en god, personlig opplevelse og lære dere mye om Den Evige Stad.

Severdigheter i Roma


Colosseum
Ufattelig vakre Colosseum er naturligvis et must-see når dere reise til Roma. Hvis du er her en uke eller langhelg er Colosseum en av de severdighetene som bør stå øverst på listen. Den imponerende strukturen som bl.a. ble brukt til romernes blodige gladiatorkamper, ble påbegynt av keiser Vespian i år 70 e.Kr. Hans sønn Titur fullførte bygningsarbeidet 10 år senere.

Da amfiteateret var intakt kunne det romme opp til 50 000 tilskuere, og 76 av de 80 inngangene ble benyttet etter hvilken samfunnsklasse du tilhørte (de fire siste ble kun brukt av høyerestående innbyggere og gjester). Den romerske keiseren hadde naturligvis sin egen inngang. Det er en helt spesiell opplevelse å stå midt på plassen og bare absorbere Europas historie med lydene av moderne Romas travelhet i bakgrunnen.

Lyden av den livlige trafikken er et minne som klart kommer til å gjøre inntrykk - selv om det kan være irriterende til tider har det sin egen sjarm, og dere blir kanskje overrasket over at dere savner det litt etter hjemkomsten.

Spansketrappen
Den nydelige Spansketrappen er en annen verdensberømt severdighet i Roma. Den ligger ved Piazza di Spagna, som er oppkalt etter den spanske ambassaden som holdt til her en gang i tiden. Trappen ble oppført og finansiert av en fransk diplomat som ikke hadde lyst til å vade gjennom gjørmen hver gang han skulle opp til kirken Trinita dei monti. Den var ferdig i 1725 og benyttes i dag mer enn noensinne, både av nysgjerrige reisende som beundrer dens skjønnhet, og av Romas daglige fotgjengere.

>>> Se vår mer utdypende artikkel om severdigheter i Roma her

Mat og drikke i Roma

Roma er en av de byene i verden som byr på størst variasjon innen mat og drikke av høy kvalitet. Det italienske kjøkkenet er verdensberømt for sine klassiske retter man aldri blir lei av. Men selv om du vet alt som er verdt å vite om italiensk mat, så har du ikke opplevd det beste av det beste før du inntar en lekker pastarett på en av Romas mange stemningsfulle trattoriaer.

Stikk for eksempel inn på den tradisjonelle trattoriaen La Campana, som har eksistert siden 1600-tallet og som fortsatt er familiedrevet. Her kan dere smake på fettucini så al dente at man kan bli frelst av mindre - gjerne med trøfler når det er sesong for det. Utenfor trøffelsesongen må dere "nøye" dere med grillet lammekjøtt og ferske, stekte grønnsaker.

Uansett hvor i Roma hotellet deres ligger vil det alltid være mulig å kunne spasere til et tradisjonelt og lekkert spisested med rimeligere priser enn i Norge. Det er heller ikke vanskelig å finne en hyggelig bar der dere kan nyte hverandres selskap, et glass vin og fornemmelsen av Roma - som aldri sover.

Gled dere til storbyferie i Roma med In-Italia.

>>> Gå til hovedsiden Ferie i Roma her

 
search map