Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Man sier at alle veier fører til Roma. Slik var det nok en gang - hvert fall i Italia - og det finnes nesten ikke en by i hele Italia som ikke har en "Via Roma"-gate. Men når man reiser til Roma fra Norge foregår det nå best med fly, og her er det gode muligheter for å fly direkte fra enten Oslo Gardermoen eller Bergen Flesland til Roma Fiumicino, eller fra andre, norske flyplasser med mellomlanding i f.eks. Amsterdam på veien. Da kan du også lande på Romas andre flyplass Ciampino. 

Kart over Roma; finn ditt hotell eller din ferieleilighet

In-Italia Reiser tilbyr mer enn 200 utvalgte hoteller og ferieleiligheter i Roma. Vår spesialitet er leiligheter, og mange av dem har de mest fantastiske takterrassene med utsikt over byens tak. Bruk kartet til å se hotellenes beliggenhet, severdigheter i Roma, avstander til flyplassene og mye mer.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

De to flyplassene i Roma

Når du bestiller en reise til Roma hos In-Italia Reiser har du valgfrie avreisedager. Vi søker blant flyavganger med alle flyselskapene med regulære ruteflyvninger, og fra de aller fleste flyplassene kan du nå Roma med kun én mellomlanding - og ofte direkteflyvninger som kun tar ca. 3 timer. 

Fremme i Roma ankommer du enten den store, internasjonale flyplassen Fiumicino, vest for storbyen. Herfra er det direkte togforbindelser til flere av Romas store jernbanestasjoner. Andre fly - hovedsakelig med lavprisselskaper - ankommer den gamle militære flyplassen Ciampino sør for byen. Selv om denne flyplassen faktisk ligger tettere på sentrum tar det litt lengre tid å komme seg inn til byen da det ikke er togforbindelse. Men buss og taxi kjører uten problemer og er ganske billig. 

De fleste som flyr til en av Romas to flyplasser skal også feriere i byen, men mange benytter også de to flyplassene til å besøke andre reisemål som ligger i kjøreavstand fra Roma, som Toscana, Umbria eller Sorrento og Amalfikysten, som alle er reisemål du når fra Roma med 2-3 timers kjøring med bil. Da ingen norske flyplasser har direkteruter til Napoli enda er det også mange som flyr til Roma og tar hurtigtoget ned til Sør-Italias "hovedstad" på bare 1 time. 

Husk at når du bestiller reisen din med fly til Roma her på siden, sammen med et av våre håndplukkede feriehus, så er du sikret på beste vis gjennom Reisegarantifonden og pakkereiseloven. 

Mer informasjon om din reise til Roma

Roma - som ligger der elva Aniene møter elva Tiberen i regionen Lazio - er ikke bare Italias hovedstad, men også landets største by med omtrent 2,9 millioner innbyggere. Den evige stad - som den ofte kalles med referanse til dens mer enn 2000 år lange historie - er erklært som verneverdig verdensarv av UNESCO, og er uten sammeligning Italias mest besøkte by, samt den tredje mest besøkte turistattraksjonen i EU. 

Roma er så full av prektige bygninger, museer, monumenter og kirker at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne og hvor man skal slutte. Det er her du finner Vatikanstaten - verdens minste selvstendige bystat og katolisismens religiøse, kulturelle og politiske hovedsete - med Peterskirken, Petersplassen, Vatikanhagene, Nekropolis, Det Sikstinske Kapell og de andre Vatikanmuseene (det er 12 i alt). 

Det er også her du finner Colosseum, som en gang i tiden rommet 50 000 romerske tilskuere; Forum Romanum, som blir betraktet som verdensrikets sentrum; Spansketrappen med den berømte fontenen av Pietro Bernini; Trevifontenen, den storslåtte barokkfontenen som stammer fra midten av 1700-tallet; Pantheon, som er den best bevarte bygningen i Roma; Sannhetens Munn, som var middelalderens løgndetektor og der du fortsatt kan teste din oppriktighet (hvis du tør); katakombene, som er Romas underjordiske og labyrintiske gravplass; Piazza Navona, som er ét av Romas mest populære torg - og mange andre enestående bygninger, plasser og monumenter. 

Roma har også et hav av restauranter på plakaten - alt fra de enkleste spisestedene til de mest utsøkte, gastronomiske opplevelsene - og en like lang liste over fantastiske utfluktsmuligheter i det omkringliggende området. 

>> Få mer informasjon om en ferie i Roma her

En reise gjennom tiden

Roma er så smekkfull av historie at det er mer enn nok til flere reiser. Du har de antikke ruinene i Forum Romanum, spektakulære akvedukter, dramatiske arenaer, enorme kirker og torg, og naturligvis de store landemerkene som Vatikanet, Petersplassen, Trevifontenen og imponerende Colosseum. 

Men Roma er også preget av nær fortid, blant annet utnevnelsen som hovedstad for det italienske kongeriket på 1800-talet, og fascistenes "byutvikling" på 1900-tallet. Når du reiser til Roma kan du derfor - akkurat som i f.eks. Berlin - prøve å skjelne de forskjellige periodene av verdenshistorien på hvert gatehjørne. 

Bestill din Roma-reise på nettet og få billigst mulig pris

Vil du sikre deg en billig pris på reisen din bør du bestille på nettet, men du er naturligvis også alltid velkommen til å kontakte oss for personlig service, enten du vil ha gode råd eller tips til valg av hotell, eller du vil bestille en reise. Søkemotoren her på In-Italia Reiser sammenligner priser fra samtlige flyselskaper som flyr til Roma slik at du alltid er sikker på å få billigst mulig pris på reisen din. 

 
search map