Roma Promenade langs Tiberen.

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Tiberen er Mellomitalias største elv, og den tredje lengste i landet etter Po og Adige. Den kommer fra Appenninene i Emilia-Romagna og flyter 406 km gjennom Umbria til Lazio og ut i Det Tyrrenske Hav.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Det var ved disse elvebredder at Roma ble grunnlagt og elven er den dag idag byens viktigste vannkilde. På 1800-tallet og i starten av 1900-tallet ble den delen av elven -som går igjennom Roma- demmet opp med murvegger for å forhindre oversvømmelse -inntil da lå det hus helt ned til bredden, men med fare for å bli oversvømt-. Den gangen ble elven også brukt til bading og fisking. Tiberen går gjennom hele Roma og frister til gåturer hvor man kan nyte de mange historiske bygningene, samt antikke broer som går over elven.

Det er mange betydelige severdigheter langs Tiberen, og øya Isola Tiberina er en av dem. Isola Tiberia er en liten båtformet øy som kan nås via to broer -velbevarte antikke Ponte Fabricio og Ponte Cestio-. Ponte Cestio forbinder øya med Trastevere kvartalet. I antikken -før kristendommen ble utbredt i Roma- ble Tiberøya aldri besøkt, fordi den var forbundet med mange negative historier. Det var kun de værste kriminelle og dødssyke som ble forvist til øya. Senere endret de holdning, og valgte å bygge et tempel for den greske guden for medisin og healing -Aesculapius-.

Mot nord finner man Castel Sant'Angelo med sin englestatue Sant'Angelo på toppen -har gitt bygningen navnet-. Denne imponerende sylinderformede bygningen er fra det 2 århundrede, og ble bygget av den romanske keiseren Hadrian som et mausoleum for han og hans familie. I det 4 århundrede ble bygningen brukt som festning, fengsel og slott. Idag er Castel Sant'Angelo et museum, og lengre opp langs elven kommer man til Ara Pacis Augustae. Dette er et fredsalter som i år 13 f.Kr ble bestilt av det romerske senatet til ære for den romerske keiseren Augustus. Ved siden av alteret finner man Augustusmausoleet, som er en gravsten for ham og hans familie.

 
search map