Roma Peterskirken

Den sveitstiske garden Fotballstemningn ved Pavens søndagsmesse Den tidligere paven Benedikt den 16. Se ned i Vatikanens hage
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Kirkens bebyggelse fant sted i 1506 og ble først innviet i 1626. Kirkens prosjekt har vært gjennom mange hender, da det i første omgang ble tegnet av arkitekten Bramante. Han fikk i oppgave å oppføre kiken, men døde brått i 1514. Deretter tok den berømte maleren og arkitekt Rafael over oppgaven, men han døde seks år etter i 1520 og da oppsto det en pause. Deretter begynte arkitekten Sangallo som var èn av Rafaels medarbeidere på nytt. Han døde i 1546 og etter stor overtalelse fra Paven overtok den berømte kunstneren Michelangelo. Han fikk kjøre sitt eget løp og jobbet sine siste 17 år med prosjektet. Sluttprosjektet ble så sendt ut til Giacomino della Porta som gjorde kirken helt ferdig.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Pavens messe

Peterkikren er Pavens hovedsete. Paven er biskop av Roma og lederen av den romersk-katolske kirke. Hver søndag vel å merke, når Paven er i landet velsigner han befolkningen som møter opp. Denne velsignelsen skjer fra hans vindu fra hans egen bolig - det er sidebygget til Peterkirken - utover Petersplassen som ofte er overfylt av mennesker. Om sommeren bor han på sitt sommerresidens Castel Gandolfo og messen finner derfor sted her.

Inne i kirken

Her inne er det billedhuggeren Bernini som har satt størst preg på kirkens interiøs. Den er flott utsmykket med så mye som 44 altre, 395 skulpturer, 778 søyler og 135 mosaikker.

Det er til sammen 5 store port inn til kirken, der den ene er Den Hellige Dør ; Porta Santa. Denne døren er muret innenifra og bliver kun åpnet i jubileumsårene hvor Paven under en stor seremoni fjerner den første steinen. Det 200 meter lange kirkegulvet fører opp til Berninis Cattedra, Peters trone som bæres av fire kirkefedre.

Til venstre for inngangen finner du dåpskappellet men den imponerende dåpsskålen, som spesielt er velbesøkt på søndager. I det høyeste denel finner du Michelangelos Pietà. Michelangelo var kun 23 år da han skapte denne marmorskulpturen av Jomfru Maria, som bærer Jesus kropp på fanget.

Turen inne i kuppelen

Bygningen er hele 136 meter høy inkludert kuppelen. kuppelen er det siste store verket av Micehalangelo før hans død. Den har en diameter på hele 43 meter og svalegangen rundt kuppelen ligger på 4 søyler.

I kuppelen er det i alt 16 små vinduer og som er prydet med flotte mosaikker av den italienske tegneren Cavalier D'Arpino. Det er mulig å komme opp i kuppelen ved å gå 330 trinn opp den smale trappen. Herfra har du en helt fantastisk utsikt over hele Vatikanstaten og Roma.

 
search map